عسل یک محصول غذایی مفید و یک اکسیر با ارزش است که از قرن ها پیش به عـــــــــــنوان  یـکی از  عالی ترین و مقوی ترین غذاها شناخته شده است. قوی ترین اثر تاریخی که به برداشت عســـــــــــــــــل توسط انسان تعبیر شده است مربوط به هفت هزار سال قبل از میلاد است که در اسپانیا مشاهده گردیده است.وجود دانه گرده گل،وجود آنزیم دیاستاز، مقدار قند گلوکز، سرما و رطوبت در شــــــکرک  زدن عسل موثرند. قابل ذکر است این حالت دلیل بر ناخالصی عسل یا فاسد شدن آن نیست.

در دماي محيط به دور از تابش مستقيم نور خورشيد نگهداري  شود. براي استفاده از عسل از قاشق خشک و تميز استفاده شود.