چدار پنیر سخت رسیده می باشد. رنگ آن سفید تا زرد کمرنگ یا به رنگ نارنجی می باشد. معمولا پنیر  چدار حفره ی هوا ندارد اما گاهی حفره هوا به تعداد کم در آن ها وجود دارد. طعم انواع پنیر چـدار از  ملایم تا تیز تغییر کرده و قوی بودن طعم آن ناشی از گذراندن دوره رسیدگی پنیر است. مبدأ و منـشأ  این پنیر روستای چدار در کشور انگلستان می باشد. شرکت شکلّی پنیر چدار خود را از کشور نیوزیلند  که بزرگترین تولیدکننده و صادر کننده پنیر چدار در دنیا است تهیه می نماید.پنیر چدار شکلّی طبیعی  بوده و فاقد هر گونه مواد نگهدارنده می باشد.

 پنيرهاي ورقه اي و قالبي در يخچال در دماي 2 تا 6 درجه سانتي گراد به مدت 3 ماه و در فريزر در دماي 18- درجه  سانتي گراد به مدت يک سال قابل  نگهداري مي باشد. پنير رنده شده در فريزر در دماي 18- درجه سانتي گراد  به مدت يک سال قابل نگهداري مي باشد. با توجه به اين که پنير چدار شکلّي بدون هرگونه مواد نگهدارنده است در صورت رعايت نکردن شرايط نگهداري احتمال کپک زدگي اين پنير وجود  دارد.