کره در شرکت شَکِلّی از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است، قدمت تولید کره در شرکت شَکِلّی، به سال‌های قبل از ۱۲۸۰ هجری قمری باز می‌گردد. در آن زمان کره‌های تولید شده در یخچال های طبیعی نگهداری می‌شدند و مورد استفاده قرار می‌گرفتند. در این صفحه قصد داریم با تاریخچه کره، علی‌الخصوص کره شَکِلی بیشتر آشنا شویم.

قدمت استفاده از کره در آسیا به تقریباً ۳۰۰۰ سال قبل در هند بازمی‌گردد. هندی‌ها از کره‌ای به نام کریشنا استفاده می‌کردند که مملو از چاشنی‌ها و ادویه‌های مختلف بود. علاوه بر آن، در روایت های مقدس آمده است که حضرت ابراهیم و سارا به سه فرشته بازدید کننده، به همراه غذاهای مختلف، کره نیز داده‌اند. اگرچه منشا تولید کره مشخص است، اما در متون قدیمی آمده است که عده‌ای از عشایر اولین بار کره را به طور تصادفی، با گره زدن کیسه شیر گوسفند به اسب تولید کردند. این روش که یکی از قدیمی‌ترین روش‌های ساخت کره است، در ایران و خیلی از کشور‌های دیگر همواره مورد استفاده قرار می‌گیرد.

about-elements3
about-elements3
about-elements3

از قرن ۱۲ میلادی، تجارت کره در سراسر اروپا رونق گرفت و سوابق نشان می‌دهد که بازرگانان اسکاندیناوی به لطف تجارت گسترده کره توانستند بخش عمده‌ای از اقتصاد خود را گسترش دهند. از اهمیت کره در این قسمت، بیان همین مساله کافی است که پادشاه نروژ هر سال به عنوان مالیات یک سطل کره از مردم طلب می‌کرد. در ابتدای قرون وسطی، کره به عنوان منبع تغذیه‌ای ارزان قیمت برای دهقانان و در ادامه به عنوان رژیم غذایی مناسب برای سلامت قلب همگان مورد استفاده قرار می گرفت که منجر به ایجاد فصل جدیدی در تاریخچه کره شد.

about-elements3


کره واقعی، انتخابی خوشمزه برای صبحانه و آشپزی

شَکِلّی کار خود را با راه‌اندازی کارگاه کوچکی در تهران و تولید کره به صورت دستی در بین سال‌های ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۰ آغاز کرد. با افزایش تقاضا و گسترش کارگاه‌ کوچک و تبدیل آن به یک کارخانه تولیدی، اولین خط بسته‌بندی کره به صورت اتوماتیک راه اندازی شد و تولید کره در استانداردهای ملی و بین‌المللی در اوزان مختلف آغاز گردید. در حال حاضر محصولات شَکِلّی به این شکل تولید می‌شوند:

کره های کلاسیک با طعم و مزه‌ای خاطره‌انگیز، با بسته‌ بندی و طراحی خاص و ساده، نمادی از قدمت تولید این محصول می‌باشند، و یادآور خاطرات شیرین از گذشته‌های دور تا به امروز هستند.

کره سنتی شَکِلّی با توجه به اهمیت ذائقه ایرانی تولید شده است. این کره تمامی خصوصیات کره‌های کلاسیک شَکِلّی را دارد و تنها طعم و مزه آن کمی متفاوت است. کره سنتی شَکِلّی با بسته‌بندی و طراحی جدید قابل تهیه می‌باشد.

 
 
۳۰ آذر, ۱۳۹۸
کره شکلی

کره خوب چه ویژگی‌هایی دارد؟

کره از چربی موجود در شیر گاو، گوسفند و بز به عمل می‌آید. مقدار چربی موجود در کره ۸۰ درصد و مابقی آن آب و رطوبت است. در فرایند تولید کره بخش چربی شیر از پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌های شیر جدا می‌شود . . .