تاریخچه روغن حیوانی

روغن حیوانی، یکی از قدیمی‌ترین طعم‌دهنده‌ها و چاشنی‌ها است، نوعی روغن آشپزی است که از فراورده های شیر گاو و یا گوسفند محسوب می‌شود. این روغن از کره ای که به دو طریق صنعتی یا سنتی حاصل شده است، بدست می آید. در روش سنتی، ابتدا دوغ تهیه شده از ماست را درون مشک ریخته و پس از تکان دادن مشک، کره را از دوغ جدا می‌کنند، سپس کره را درون دیگ‌های بزرگ ریخته و آن را در معرض حرارت ملایمی قرار می‌دهند. در اثر حرارت، آب کره تبخیر شده و روغن آن، که همان چربی حیوانی است، باقی می‌ماند.

تاریخچه استفاده از روغن حیوانی به حدود ۳۰۰۰ هزار قبل از میلاد مسیح و به هندوستان باز می‌گردد. در کشور‌های مختلف روغن حیوانی به شیوه‌های متفاوتی استفاده می‌شود، مثلا در اتیوپی روغن حیوانی را با ادویه‌هایی مثل زردچوبه و زنجبیل مخلوط می‌کنند و مورد مصرف قرار می‌دهند. نام روغن حیوانی بومی اتیوپی “نیتره کیبه” است. در ایران روغن حیوانی در استان کرمانشاه تولید و با سبزی‌های کوهی مزه‌دار می‌شود.

چگونه از روغن حیوانی استفاده کنیم؟

روغن حیوانی شَکِلّی در بسته‌بندی‌های کاربردی به همراه در آسان باز شو و در محافظ نگهدارنده پلاستیکی تولید می‌شود، که پس از باز شدن، در فلزی روی آن را می‌پوشاند. روغن حیوانی شَکِلّی در وزن‌های ۹۰۰ و ۴۵۰ گرمی در بسته بندی فلزی تولید می‌‌شود، همچنین با توجه به نیاز شما این محصول در وزن ۲۵۰ گرمی و با بسته بندی پِت نیز تولید و عرضه می‌شود.

روغن حیوانی باید خارج از یخچال، به دور از نور آفتاب، و در جای خشک و خنک نگهداری ‌شود. هنگام استفاده از روغن حیوانی به منظور جلوگیری از تغییر طعم و مزه، باید از قاشق چوبی یا سرامیکی خشک و تمیز استفاده کنید.

 

روغن حیوانی

وزن بسته بندی شرایط نگهداری بهترین زمان مصرف
۹۰۰گرمیقوطی فلزیدر جای خشک و خنک نگهداری شود۲۴ماه
۴۵۰گرمی
۲۵۰گرمیپت
۱۰گرمیساشت
 
درباره سالم‌ترین نوع روغن، بیشتر بخوانید
۳ دی, ۱۳۹۸
شکلی | shakelli

چرا روغن حیوانی از دیگر انواع روغن ها سالم‌تر است؟

غالبا روغن حیوانی را از شیر گاو، گوسفند، میش و بز و یا ترکیبی از شیر گاو و گوسفند تهیه می‌کنند. این روغن نسبت به روغن‌های صنعتی پر چرب‌تر و از ارزش غذایی بیشتری برخوردار است . . .