خامه صبحانه نوعی فرآوردهی لبنی است که طی فرآیند خامه گیری و پیش از هموژنیزه کردن شیر (همگن کردن) از چربی آن تهیه میگردد. این خامه سفید در واقع یک امولسیون روغن در آب است که حدود 10 درصد از کل شیر را شامل میشود. ترکیبات موجود در خامه شبیه به ترکیبات شیر بوده و لذا مصرف آن میتواند به نوعی خواص مصرف شیر را نیز به همراه داشته باشد. رنگ خامه صبحانه ساده باید سفید یا کرم رنگ باشد، عطر و طعم آن مطبوع و نزدیک به رایحهی شیر تازه باشد. از جمله خواص مصرف خامه صبحانه میتوان به سلامت چشم ( ویتامین A )، کمک به رشد (ویتامین B2 )، کاهش استرس (اسید پانتوتنیک)، سلامت مغز (فسفر)، کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن (اسید چرب CLA، ویتامین D )، تقویت استخوانها ( ویتامین D ) و… اشاره کرد. حال بیاییم نگاهی به تفاوت های خامه صبحانه در مقایسه با خامه قنادی بیندازیم.
خامه صبحانه در مقایسه با خامه قنادی بافت مایع و حالتی مالش پذیر دارد اما خامهی قنادی یافتی سبک، کف مانند و حالتی ریزنده دارد که همین ویژگی آن را برای استفاده در روکش و لایه بندی کیکها، به منظور تزئین دسرها و کاپ کیکها و نظیر آن مناسب میسازد. به طور کلی خامه قنادی به خامههای شیرین با چربی بالای ۳۰ درصد گفته میشود که عموماً در مغازههای لوازم قنادی به فروش میرسند.
خامه مایع که اکثراً آن را با نام خامه صبحانه میشناسیم، بیشتر برای آشپزی مناسب بوده و در تهیه غذاهای لذیذی چون سوپ شیر و خامه، پاستا ها، پیتزاها و حتی در تهیه سسهای محبوبی مانند سس آلفردو مورد استفاده قرار میگیرد.
اگر از آن دسته از افرادی هستید که در حجم بالا، فارغ از علاقهمندی خود به شیرینی پزی مشغول پخت کیک و شیرینی هستید بهترین و منطقیترین کار استفاده از خامه قنادی آماده میباشد، اما در صورتی که هر از گاهی به فکر پخت کیک خامهای خوشمزه و یا کاپ کیکهای جذاب و متنوع می افتید. استفاده از خامه صبحانه میتواند انتخابی مناسب باشد چرا که شما این شانس را خواهید داشت تا حین تهیه آن میزان شکر را کنترل کرده و اسانسهای طبیعی مد نظر خود را به آن بیفزایید.
برای تهیه خامه قنادی از خامهی صبحانه ابتدا آب موجود در ظرف خامه را خالی کرده سپس آن را داخل یک ظرف استیل بریزید. سپس شکر را بسته به میزان مد نظر خود اضافه کنید و در حدی که خامه به خوبی با شکر مخلوط شود با یک چنگال بزنید. خامه زده شده را به مدت 20 دقیقه در فریزر قرار دهید تا کمی یخ بزند. پس از آن خامه را از فریزر خارج کرده و آن را به ظرفی بزرگتر انتقال دهید ( چراکه خامهی زد شده حجم بیشتری نسبت به قبل خواهد داشت). در این مرحله خامه را با استفاده از همزن و یا همان چنگال بزنید و این کار را ادامه دهید تا بافت خامه کاملاً یکدست و پفکی شده و در صورت برگرداندن ظرف خامه از آن جدا نشود و یا به عبارتی خامه بافتی شکل پذیر و منسجم پیدا کرده و رده های پره ی همزن در خامه باقی بماند.
در آخر میتوانید به منظور ارتقا عطر و طعم خامه چند قطره اسانس وانیل به خامه اضافه کنید.