طرز پخت کتلت
کُتلت یکی از غذاهای خوش طعم و پرطرفدار است که در پخت آن معمولا از گوشت، سیب زمینی و پیاز تهیه میشود. این غذای لذیذ طعم کمی چرب و گوشتی دارد و شما می توانید آن را با انواع گوشت ها از جمله گوشت گوسفند، گاو، مرغ، ماهی و انواع صیفی جات نظیر بادمجان و کدو تهیه کنید. کتلت ها بطور معمول با نان و به صورت داغ سِرو میشود، اگرچه کتلت ها را می توانید همراه با برنج نیز تهیه کنید.
کلمه کتلت ریشه فرانسوی دارد و اولین بار در سال ۱۶۸۲ میلادی استفاده شده است. این واژه به معنی دنده است و دلیل انتخاب این نام آن بود که در ابتدا کتلت از دنده های گوشت گاو درست می شد و آشپزها دنده ها را در چند لایه فیله گوشت می پیچیدند، سپس آن ها چرب می کردند و روی آتش سرخ می کردند.
رفته رفته در گذر زمان کتلت ها با طرز تهیه متفاوت، به یکی از غذا های پر طرفدار و خوش عطر و طعم ایرانی تبدیل شدند و امروزه در تمام شهر های ایران با دستور پخت های متفاوتی تهیه می گردند. با همراه باشید تا در این قسمت شما را با فوت و فن های پخت کتلت خوش عطر و طعم ایرانی، همراه با کره سیر و سبزیجات شَکِلّی، آشنا کنیم.
1- هنگام تهیه کتلت با سیب زمینی، حتما بعد از رنده یا چرخ کردن سیب زمینی و پیاز، آب آن ها باید گرفته شود. این کار باعث می شود کتلت شما از هم جدا نشود.
همچنین اگر آب سیب زمینی را نگیرید، ممکن است غذای شما طعم و رنگ بگیرد. یک راز ترد و خوش طعم شدن کتلت، گرفتن آب سیب زمینی و پیاز است.
2- گاهی اوقات بعضی افراد از سیب زمینی آبپز و پخته در کوکو یا کتلت استفاده می کنند، که این کار باعث می شود هنگام سرخ کردن، میزان روغن بیشتری مصرف شود و کتلت شما ممکن است بسیار چرب و سنگین شود.
3- بهتر است از آرد نخودچی یا آرد سوخاری یا پودر نان خشک آسیاب شده در تهیه کتلت گوشت استفاده شود تا کتلت بیشتر پف کند و بافت ترد و پوک تری داشته باشد. یکی از نکات کلیدی برای خوشمزه شدن کتلت و شامی این است که آرد نخودچی و پودر سوخاری را به همراه ادویه های دلخواه، به مواد اضافه و سپس کتلت ها را سرخ کنید.
4- می توانید کتلت را بدون تخم مرغ هم درست کنید، اما وجود تخم مرغ باعث انسجام مواد می شود.
5- می توانید به مواد کتلت، انواع سبزی های معطر خشک یا تازه مثل ترخون و مرزه را هم اضافه کنید. همچنین استفاده از ادویه های معطر در به وجود آمدن طعمی فوق العاده تاثیر زیادی دارد.
6- مهم ترین راز خوشمزه شدن کتلت و شامی این است که مایه آن را در ظرف در بسته قبل از سرخ کردن به مدت 1 الی 2 ساعت در یخچال استراحت دهید تا مواد طعم دار شوند.
8- برای جلوگیری از خشک شدن گوشت و ایجاد طعمی مطلوب، به میزان لازم کره سیر و سبزیجات شَکِلی را به آن اضافه کنید.
9- اگر در تهیه مواد کتلت یا شامی می خواهید از گوشت مرغ استفاده کنید، 2 قاشق غذاخوری آب مرغ و کره سیر و سبزیجات ذوب شده را به مواد آن اضافه کنید.
10- یک فوت و فن دیگر برای خوشمزه شدن کتلت این است که اگر در هنگام سرخ کردن، روی روغن کف تشکیل شد، روغن را عوض و با روغن جدید جایگزین کنید.
11- اگر در هنگام سرخ کردن کوکو یا کتلت، کمی زردچوبه به روغن اضافه کنید، رنگ کتلت زیبا تر خواهد شد.
12- آخرین فوت و فن خوشمزه شدن کتلت و شامی این است که از مقداری زعفران دم کرده در مواد آن استفاده کنید تا طعم نهایی فوق العاده شود.
برای مشاهده ی فوت و فن های پخت دلمه برگ مو با کره سیر و سبزیجات شَکِلّی بر روی لینک کلیک کنید.