از آنجایی که کره حاوی چربی بالا و محتوای آب نسبتاً کم است، رشد باکتری در آن، نسبت به سایر لبنیات با سرعت کمتری صورت می پذیرد. این امر مخصوصاً در صورت نمک زدن کره صدق می کند، که محتوای آب را بیشتر کاهش می دهد و محیط را برای حضور و رشد باکتری ها نامساعد می کند.
اگرچه احتمال رشد گسترده باکتری ها در کره پایین است، اما محتوای چربی بالای آن به این معنی است که در برابر فاسد شدن چربی آسیب پذیر است. وقتی یک چربی فاسد می شود، رنگ و بوی آن تغییر کرده و دیگر قابل استفاده نخواهد بود. چربی ها از طریق فرآیندی به نام اکسیداسیون فاسد می شوند. فرایند اکسیداسیون ساختار مولکولی کره را تغییر می دهد و ترکیبات بسیار مضری تولید می کند. لازم به ذکر است که گرما، نور و قرار گرفتن در معرض اکسیژن همگی می توانند به نوعی این فرایند را تسریع کنند.
همانطور که می دانید بهترین شرایط نگهداری از کره در یخچال و دمای 4 درجه سانتی گراد می باشد، البته توجه داشته باشید که چنین شرایطی زمانی مناسب است که حجم کره خیلی زیاد نبوده و در کمتر از 1 – 2 هفته مصرف می شود. در صورتیکه مقدار کره خریداری شده زیاد باشد و شما بخواهید بیش از 1 هفته از کره ها نگهداری کنید، بهترین حالت قرار دادن کره ها در فریزر و دمای 18- درجه سانتی گراد می باشد.
شما می توانید با خیال راحت کره های فله ای یا بسته هایی با وزن بالا را با حداقل 80 درصد چربی برای مدت طولانی منجمد کنید. در صورت انجاد کره، کیفیت آن تغیری نمی کند و می توانید از آن به عنوان کره تازه استفاده کنید.
مطالعات نشان داده است که ماندگاری کره منجمد به بسته بندی، اندازه و محتوای نمک آن بستگی دارد. محتوای نمک زیاد ممکن است به ماندگاری بیشتر کرهها و حفظ طعم آنها در دوره انجماد کند. بطور کلی بهترین زمان نگهداری از کره در فریزر بین 6 – 9 ماه تخمین زده شده است.
به عنوان مثال، بسته بندی کره در کاغذ مومی به سرعت، طعم و کیفیت آن را در یخچال یا فریز کاهش می دهد.
برگرفته از سایت: healthline.com