خامه حیوانی تازه، تهیه شده از شیر، فواید و کاربرد های بسیاری در آشپزی قدیمی و مدرن امروز دارد. از مصرف آن بعوان وعده ی صبحانه یا عصرانه گرفته تا تهیه سس ها و دسر ها، می توان خامه را به طور گسترده ای به عنوان یک ماده پرخاصیت در رژیم غذایی روزانه، خصوصا برای کودکان مورد استفاده قرار داد.
ممکن است بعضی از مردم به علت کالری بالا، یا با فرض اینکه چربی تنها ماده مغذی درون خامه است، به اشتباه از مصرف آن اجتناب کنند. اما لازم است بدانید که حتی افرادی که سعی در کاهش وزن خود دارند، میتوانند با مشورت متخصص تغذیه و به مقدار مناسب خامه لبنی را مورد استفاده قرار داده و از خواص آن بهره مند شوند. با ما همراه باشید تا در ادامه همه چیز را در خصوص خامه تازه، محتوای مغذی، کاربردها و فواید آن را برای شما بازگو کنیم.
تقریبا اکثر مردم عاشق عطر و طعم لذیذ خامه و بافت یکنواخت آن می باشند، اما فارغ از ویژگ های ظاهری و ملموس آن، فواید و ارزش تغذیه ای بسیاری برای بدن دارد.
خامه حیوانی حاوی ویتامین B2 می باشد. ویتامین B2 و سایر ویتامین های B در ساخت گلبول های قرمز خون به بدن کمک می کنند. علاوه بر آن مصرف مقادیر مناسبی از این ویتامین به افزایش عملکرد سلولی و در نهایت انرژی بخشی به بدن موثر می باشد.
از جمله عملکرد های سلولی می توان به تجزیه چربی ها، پروتئین ها و کربوهیدرات ها اشاره داشت. ممکن است با مصرف مکمل های حاوی ویتامین B، افزایش انرژی را تجربه کرده باشید.
یکی از فواید مصرف خامه برای سلامتی بدن، حضور ویتامین A در این محصول می باشد. ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی می باشد، و از آنجایی که خامه به چربی گرفته شده از شیر گفته می شود، بنابراین خامه حیوانی سرشار از ویتامین A می باشد. همانطور که می دانید ویتامین A در حفظ بینایی و سلامت چشم بسیار موثر می باشد. این ویتامین سلامت شبکیه را حفظ کرده و با افزایش وفق پذیری چشم با تاریکی و نور زیاد از احتمال بروز عارضه شب کوری جلوگیری به عمل آورده و چشم را مرطوب نگه می دارد.
مصرف خامه لبنی که حاوی ویتامین A می باشد، قدرت سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با عفونت ها افزایش داده و از بروز بیماری های عفونی و تنفسی جلوگیری می کند.
خامه حاصل شیر، حاوی ماده ی معدنی فسفر می باشد. فسفر برای رشد استخوان ها و دندان ها ضروری بوده و علاوه بر آن حضور این ماده در کنار کلسیم، به ساخت استخوان های قوی، تقویت مینای دندان و حفظ سلامت لثه ها کمک شایانی می کند.
شاید در نگاه اول کمی عجیب باشد که بگوییم مصرف خامه حیوانی می تواند در درمان و بهبود افسردگی موثر باشد، اما اگر کمی دقیق تر به موضوع نگاه کنید، متوجه می شوید که خامه حاوی ویتامین D و امگا 3 می باشد. تحقیقات نشان داده است که مصرف ویتامین D و امگا 3 و بطور کلی جلوگیری از کمیود مواد معدنی در بدن می تواند از ترشح هورمون هایی که عامل افسرکی و بدخلقی می باشند، جلوگیری به عمل آورد.
همانور که قبل تر هم گفته شد خامه لبنی حاوی ویتامین B2 می باشد که برای رشد و توسعه بافت هایی از بدن مانند چشم، غشای مخاطی، پوست، بافت عصبی، بافت های همبند و اندام های تولید مثل حیاتی و مهم می باشد. علاوه بر آن مصرف این ویتامین سلامت مو، ناخن و پوست را نیز بهبود می بخشد.
یکی از فواید مصرف خامه برای سلامتی بدن، به دلیل حضور مقادیر مناسبی از ماده ی معدنی فسفر در آن می باشد. تمرکز، حافظه و عملکرد ذهنی می تواند با مصرف این ماده معدنی تقویت گردد. مقدار مناسب و کافی از ماده ی معدنی فسفر باعث رشد و بهبود ادراک می شود. کمبود فسفر می تواند منجر به ابتلا به بیماری های عصبی مانند زوال عقل و آلزایمر شده و خطر ناهنجاری شناختی را افزایش دهد.