کره پاستوریزه در شرکت شَکِلّی از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است، قدمت تولید کره در شرکت شَکِلّی، به سالهای قبل از ۱۲۸۰ هجری قمری باز میگردد. در آن زمان کره های تولید شده در یخچال های طبیعی نگهداری میشدند و مورد استفاده قرار میگرفتند. در این صفحه قصد داریم با تاریخچه کره، علی الخصوص کره پاستوریزه شَکِلی بیشتر آشنا شویم.
قدمت استفاده از کره در آسیا به تقریباً ۳۰۰۰ سال قبل در هند بازمیگردد. هندیها از کرهای به نام کریشنا استفاده میکردند که مملو از چاشنیها و ادویههای مختلف بود. علاوه بر آن، در روایت های مقدس آمده است که حضرت ابراهیم و سارا به سه فرشته بازدید کننده، به همراه غذاهای مختلف، کره نیز دادهاند. اگرچه منشا تولید کره مشخص است، اما در متون قدیمی آمده است که عدهای از عشایر اولین بار کره را به طور تصادفی، با گره زدن کیسه شیر گوسفند به اسب تولید کردند. این روش که یکی از قدیمیترین روشهای ساخت کره است، در ایران و خیلی از کشورهای دیگر همواره مورد استفاده قرار میگیرد
از قرن ۱۲ میلادی، تجارت کره در سراسر اروپا رونق گرفت و سوابق نشان میدهد که بازرگانان اسکاندیناوی به لطف تجارت گسترده کره توانستند بخش عمدهای از اقتصاد خود را گسترش دهند. از اهمیت کره در این قسمت، بیان همین مساله کافی است که پادشاه نروژ هر سال به عنوان مالیات یک سطل کره از مردم طلب میکرد. در ابتدای قرون وسطی، کره به عنوان منبع تغذیهای ارزان قیمت برای دهقانان و در ادامه به عنوان رژیم غذایی مناسب برای سلامت قلب همگان مورد استفاده قرار می گرفت که منجر به ایجاد فصل جدیدی در تاریخچه کره شد.
امروزه اکثر مردم در سراسر دنیا کره لبنی را به عنوان نوعی چربی حیوانی زرد رنگ یا نسبتا زرد رنگ می شناسند که بطور معمول ازخامه شیر یا دوغ تهیه می گردد. این فراورده ی خوش طعم لبنی سرشار از خاصیت می باشد و مصرف آن خصوصا برای کودکان بسیار مقوی و انرژی بخش می باشد.
کره واقعی، انتخابی خوشمزه برای صبحانه و آشپزی
شَکِلّی کار خود را با راهاندازی کارگاه کوچکی در تهران و تولید کره به صورت دستی در بین سالهای ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۰ آغاز کرد. با افزایش تقاضا و گسترش کارگاه کوچک و تبدیل آن به یک کارخانه تولیدی، اولین خط بستهبندی کره به صورت اتوماتیک راه اندازی شد و تولید کره در استانداردهای ملی و بینالمللی در اوزان مختلف آغاز گردید. در حال حاضر محصولات شَکِلّی به این شکل تولید میشوند:
کره های پاستوریزه کلاسیک با طعم و مزهای خاطرهانگیز، با بسته بندی و طراحی خاص و ساده، نمادی از قدمت تولید این محصول میباشند، و یادآور خاطرات شیرین از گذشتههای دور تا به امروز هستند.
کره پاستوریزه سنتی شَکِلّی با توجه به اهمیت ذائقه ایرانی تولید شده است. این کره تمامی خصوصیات کرههای کلاسیک شَکِلّی را دارد و تنها طعم و مزه آن کمی متفاوت است. کره سنتی شَکِلّی با بستهبندی و طراحی جدید قابل تهیه میباشد.
کره پاستوریزه کلاسیک
وزن | بسته بندی | شرایط نگهداری | بهترین زمان مصرف |
---|---|---|---|
10 گرمی | فویل | دمای انجماد | 9 ماه |
15 گرمی | فویل | دمای انجماد | 9 ماه |
20 گرمی | فویل | دمای انجماد | 9 ماه |
25 گرمی | فویل | دمای انجماد | 9 ماه |
50 گرمی | فویل | دمای انجماد | 9 ماه |
100 گرمی | فویل | دمای انجماد | 9 ماه |
250 گرمی | فویل | دمای انجماد | 9 ماه |
120 گرمی | بسته 12 عددی 10 گرمی | دمای انجماد | 9 ماه |
500 گرمی | بسته 20 عددی 25 گرمی | دمای انجماد | 9 ماه |
400 گرمی | بسته 8 عددی 50 گرمی | دمای انجماد | 9 ماه |
400 گرمی | بسته 4 عددی 100 گرمی | دمای انجماد | 9 ماه |
کره پاستوریزه سنتی
وزن | بسته بندی | شرایط نگهداری | بهترین زمان مصرف |
---|---|---|---|
10 گرمی | پلی استایرن | دمای انجماد | 9 ماه |
10 گرمی | فویل | دمای انجماد | 9 ماه |
20 گرمی | فویل | دمای انجماد | 9 ماه |
25 گرمی | فویل | دمای انجماد | 9 ماه |
50 گرمی | فویل | دمای انجماد | 9 ماه |
100 گرمی | فویل | دمای انجماد | 9 ماه |
250 گرمی | فویل | دمای انجماد | 9 ماه |
120 گرمی | بسته 12 عددی 10 گرمی | دمای انجماد | 9 ماه |
180 گرمی | بسته 12 عددی 15 گرمی | دمای انجماد | 9 ماه |
240 گرمی | بسته 12 عددی 20 گرمی | دمای انجماد | 6 ماه |
300 گرمی | بسته 6 عددی 50 گرمی | دمای انجماد | 9 ماه |
300 گرمی | بسته 3 عددی 100 گرمی | دمای انجماد | 9 ماه |
320 گرمی | بسته 16 عددی 20 گرمی | دمای انجماد | 9 ماه |