[vc_row][vc_column]
[vc_column_text]
افزایش وزن و رسیدن به وزن ایده آل برای عده ای از مردم می تواند به اندازه ی کاهش وزن کاری سخت و دشوار باشد.
بطور معمول افراد لاغر بر این باورند که هر چه غذا می خورند وزن آنها بالا نمی رود و این باور می تواند ناشی از دلایل متعددی نظیر عوامل ژنتیکی، بیماری های گوناگون، عدم جذب مواد غذایی به مقدار کافی، افسردگی، بی خوابی، اعتیاد و … باشد، اگرچه عدم دریافت انرژی و کالری به مقدار مورد نیاز بدن مهم ترین و اصلی ترین دلیل است که عموما ناشی از شرایط کاری نامناسب، فقر و سو تغذیه، محدودیت تحرک و عواملی از این قبیل می باشد، بنابراین زمانیکه یک فرد با کمبود وزن مواجه است، بهتر است در مرحله اول و پیش از تنظیم یک برنامه غذایی به دنبال علت آن باشد که این امر نیاز به همکاری و همراهی افراد متخصص دارد.
[/vc_column_text]
شاخص BMI از تقسیم وزن بدن بر حسب کیلوگرم بر مربع قد بر حسب متر محاسبه می شود، اگرچه این شاخص بطور مستقیم میزان چربی بدن را اندازه گیری نمی کند اما میزان بافت چربی بدن را نسبت به بافت استخوان و عضلات بدن مقایسه می کند و در نهایت با توجه به نتیجه ی حاصل شده مشخص می شود که فرد لاغر، نرمال و یا دارای اضافه وزن می باشد. این روش نسبت به سایر روش ها آسان تر و موثر تر می باشد. مطابق با سازمان سلامت جهانی ((who شاخص توده ی بدنی مناسب برای بزرگسالان بین 18.5 تا 24.5 می باشد.
– در صورتیکه شاخص توده ی بدنی کمتر از 18.5 باشد، فرد دچار کمبود وزن می باشد.
زمانیکه لاغری فرد در اثر بیماری زمینه ای باشد، بهتر است که افزایش وزن و تنظیم برنامه غذایی مناسب تحت نظر پزشک صورت بپذیرد اما در مواردی که کمبود وزن و لاغری ناشی از ژنتیک و یا سایر عوامل محیطی موثر باشد می توان با تغییر در نوع، مقدار و دفعات مصرف مواد غذایی، وزن را افزایش داد.
نکته ی آخر: همواره به یاد داشته باشید که رعایت تعادل در رژیم غذایی حتی در زمانی که قصد افزایش وزن دارید، اصلی مهم در حفظ سلامتی بشمار می رود.
در صورت علاقه مند بودن به رژیم های کاهش وزن می توانید به صفحه ی بلاگ رژیم کتوژنیک مراجعه کنید.