حلوای زعفرانی
روغن کره شَکِلّی

حلوا یکی از خوراکی ها یا دسر های سنتی و قدیمی ایرانی است که در مراسمات گوناگون بویژه مراسمات ختم و عزاداری در مجالس سرو می شود. احتمالا این خوراکی را با تزئینات گوناگونی چون تنقلات آجیلی، پودر نارگیل و نظیر آن مشاهده کرده اید. حلوا انواع گوناگونی داشته و از پر طرفدارترین حلوا ها می توان به حلوای زعفرانی، حلوای شیر و حلوای هویج اشار داشت. استفاده از روغن کره حیوانی خوش عطر و طعم در حلوا تاثیر فوق العاده ای بر طعم آن داشته و رایحه ی آن را چند برابر می سازد.امروز میخواهیم طرز تهیه حلوای زعفرانی مجلسی ترکیب شده با روغن کره حیوانی شَکِلّی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
500 گرم |
آرد سفید |
1.5 گرم |
|
شکر |
6 لیوان |
آب |
3.5 لیوان |
زعفران |
2 مثقال |
گلاب |
1/2 لیوان |

01:45:00

6 نفر

طرز تهیه حلوای زعفرانی
- برای تهیه حلوای زعفرانی مجلسی و خوشمزه ابتدا زعفرانی را که از قبل آسیاب کرده اید را داخل یک ظرف مناسب یا یک قوری کوچک ریخته و آب جوش را به آن اضافه کنید. در ظرف را ببندید و آن را روی بخار آب در حال جوش یا کتری بگذارید تا دم بکشد.
- آرد الک شده را داخل ماهیتابه ریخته و بر روی حرارت ملایم بطور مداوم تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شده و خوش عطر شود.
- حال روغن حیوانی را ذره ذره به آرد اضافه کرده و همچنان تفت دادن را ادامه دهید تا روغن حیوانی کاملا با آرد ترکیب شود. تفت دادن را تا حدود 30 - 40 دقیقه ادامه دهید تا در آخر یک ترکیب نسبتا شلی بدست آید.
- داخل قابلمه ای حدود 3/5 یک لیوان، آب ریخته و شکر را به آن اضافه کنید، سپس قابلمه را بر روی حرارت قرار داده تا آب بجوش آید، سپس آب و شکر را به مدت 20 دقیقه هم بزنید تا یک ترکیب کاملا یکنواخت حاصل شود.
- 3 قاشق غذاخوری زعفران را به شربت اضافه کرده و هم بزنید. 5 دقیقه بعد شربت را از روز حرارت برداشته و به آرامی به ترکیب آرد و روغن اضافه کنید و در این حین دائما آرد را هم بزنید تا از شل شدن حلوا جلوگیری کنید، سپس زعفران و گلاب را نیز اضافه کنید.
- در حین افزودن شربت حلوا را بچشید تا از این طریق میزان شیرینی آن را کنترل کنید.
- حلوای زعفرانی شما آماده است. می توانید آن را با انواع مغز ها یا پودر گل محمدی، تزئین و نوش جان کنید.