قیمه نثار
کره نمکی شَکِلّی

قیمه نثار یکی از غذا های محبوب و اصیل قزوینی می باشد که بطور معمول بعنوان یک غذای مجلسی و پرتجمل در مجالس عروسی، نذری و یا در رسم و رسومات ویژه نظیر شب سال تحویل یا شب یلدا تهیه و سرو می گردد. این غذا بطور معمول با گوشت گوسفندی تهیه می گردد، اگرچه عده ای دیگر بسته به ذائقه ی خود آن را با گوشت مرغ تهیه می کنند. امروز می خواهیم با افزودن طعم کره ای به این غذای پر طرفدار، رایحه و طعم خوش آن را چند برابر کنیم. با ما همراه باشید تا طرز تهیه قیمه نثار مجلسی همراه با کره نمکی شَکِلّی را به شما آموزش دهیم.

مواد لازم برای تهیه قیمه نثار
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
100 گرم |
گوشت گوسفند |
600 گرم |
|
برنج |
4 پیمانه |
پیاز |
2 عدد بزرگ |
رب گوجه |
3 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده |
3 - 4 قاشق غذاخوری |
خلال بادام و پسته |
به مقدار لازم |
پودر هل و دارچین |
2 قاشق غذاخوری |
گلاب |
1 فنجان |
روغن |
به مقدار لازم |
زرشک |
5 قاشق غذاخوری |
شکر |
1 قاشق غذاخوری |
آب |
4 پیمانه |
خلال پوست پرتقال |
به مقدار لازم |
زردچوبه و نمک |
به مقدار لازم |
ادویه قیمه نثار |
1 قاشق چایخوری |
مواد لازم برای تهیه ادویه قیمه نثار
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
پودر گل سرخ |
4 قاشق غذاخوری |
پودر دارچین |
1 قاشق غذاخوری |
پودر زنجبیل |
1 قاشق غذاخوری |
پودر هل سبز |
20 عدد |
پودر جوز هندی |
نصف 1 عدد |

01:45:00

6 نفر

طرز تهیه قیمه نثار
- برای تهیه قیمه نثار اصیل مجلسی ابتدا گوشت ها را شسته و به صورت قیمهای کوچک خرد کنید، سپس به سراغ خلال بادام و پسته رفته و آن ها را در گلاب خیس کنید.
- پیازها را به صورت خلال های باریک خرد کرده و درون یک ماهیتابه تفت دهید تا سبک شوند. پس از کاراملی شدن پیاز ها گوشت ها را نیز به آن اضافه کرده و همراه با پیاز ها تفت دهید.
- زمانیکه گوشت ها تغییر رنگ دادند، رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و همراه با یکدیگر تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود.
- در این مرحله ادویه پلویی را نیز به گوشت ها اضافه کرده و با حرارتی ملایم مجددا مواد را با یکدیگر تفت دهید تا به خورد یکدیگر بروند.
- ۴ پیمانه آب را به گوشت اضافه کنید و بگذارید بر روی حرارت ملایم جوش بخورد، غلیظ و جا افتاده شود.
- در این مرحله به سراغ دم کردن برنج بروید. ابتدا آب را درون یک قابلمه به جوش آورید، سپس برنج را درون قابلمه ریخته و حدود 10 دقیقه دیگر دانه های آن را تست کنید، درصورتیکه دانه ها ی برنج نیم پز شده باشند، برنج را درون آبکش ریخته و بر روی آن آب سرد بگیرید. برنچ آبکش شده را درون قابلمه دیگر ریخته و بر روی در آن دمکنی بگذارید. در حین دم کشیدن برنج مقداری از آن را برداشته و با زغفران دم کرده ترکیب کنید، سپس ظرف برنج زغفرانی را درون قابلمه و بر روی برنج قرار دهید تا همراه با باقی برنج ها دم بکشد.
- خلال پوست پرتقال را درون آب جوش ریخته و پس از چند جوش خلال ها را آبکش کنید.
- حال زرشکهای شسته شده را با ۵۰ گرم از کره و در صورت تمایل با شکر تفت دهید. خلال پوست پرتقال، خلال پسته و خلال بادام را هم اضافه کنید و کمی تفت دهید، سپس مقدار کمی زعفران دم کرده را اضافه کرده و تا زمان کشیده شدن تمام آب تفت دادن را ادامه دهید.
- برنج دم کشیده را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید، روی آن مقداری کره نمکی شَکِلّی آب کنید و مخلوط گوشت خورش قیمه نثار که کاملا جا افتاده و غلیظ شده است را بر روی برنج بریزید و سایر تزئینات را با خلالها و زرشک کره ای ادامه دهید. قیمه نثار خوش عطر و طعم و مجلسی شما آماده است. نوش جان.
برای مشاهده ی فوت و فن های پخت قیمه نثار با کره نمکی شَکِلّی بر روی لینک کلیک کنید.