طرز تهیه نان کره ای
کره سنتی شَکِلّی
نان کره ای یکی از انواع نان های بسیار خوش طعم با رایحه ای فوق العاده است و تهیه آن با رسپی های متنوع در سراسر دنیا رایج می باشد. تهیه نان کره ای پرطرفدار می تواند یک وعده ی جذاب و دلنشین برای صبحانه و عصرانه باشد. سرو این نان وسوسه انگیز بر سر سفره افطار، در ماه رمضان، میتواند بهترین انتخاب برای تدارک یک میهمانی و یا دورهمی دلچسب باشد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه نان کره ای با کره سنتی شَکِلّی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه نان کره ای
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
زرده تخم مرغ |
2 عدد |
آرد |
3 - 4 لیوان |
100 گرم |
سفیده تخم مرغ |
2 عدد |
|
زردچوبه |
1 قاشق چایخوری |
خمیر مایه فوری |
1 قاشق غذاخوری |
نمک |
1 قاشق مرباخوری |
شکر |
3 قاشق غذاخوری |
شیر ولرم |
1 لیوان |
طرز تهیه نان کره ای
- برای تهیه نان کره ای خوش عطر و طعم، ابتدا ظرفی مناسب برداشته و خمیر مایه را به همراه ۱ قاشق غذاخوری شکر و شیر ولرم درون آن بریزید. مواد را با یکدیگر مخلوط کرده و سپس سطح ظرف را به مدت 10 دقیقه بپوشانید تا خمیر به عمل بیاید.
- در مرحله بعدی ظرفی دیگر برداشته و درون آن سفیده تخم مرغ ( جدا شده از زرده تخم مرغ ) را همراه باقی مانده شکر و نمک، با یکدیگر مخلوط کنید. سپس کره را با حرارت غیر مستقیم ذوب کرده و به سفیده تخم مرغ اضافه کنید.
- حال برای از بین بردن لختگی مخلوط سفیده تخم مرغ، با استفاده از یک همزن برقی مخلوط را هم بزنید. در ادامه مخلوط سفیده را به مخلوط خمیر مایه اضافه کرده و هم بزنید تا ترکیب کاملا یکدست شود.
- با استفاده یک الک آرد را برای سه مرتبه الک کنید، سپس سه لیوان از آرد را برداشته و به مخلوط سفیده تخم مرغ و خمیر مایه اضافه کنید. مخلوط را هم بزنید و پس از آن به طور کنترل شده آرد اضافه کرده و خمیر را ورز دهید. زمانیکه که خمیر نرم و یکدست گردید، افزودن آرد را متوقف کنید.
- سپس خمیر را به مدت ۵ دقیقه دیگر ورز دهید و بعد از آن خمیر را درون ظرفی که با روغن مایع چرب شده است قرار دهید.
- حال روی ظرف را با پارچه بپوشانید، و خمیر را برای 1 تا 1/5 ساعت در دمای محیط استراحت دهید تا حجم خمیر دو برابر شود.
- مجددا خمیر را ورز دهید تا پف آن از بین برود.
- حال خمیر را به ۲ نیم تقسیم کرده و روی کاغذ روغنی قرار دهید. خمیر را با وردنه تا قطر ۱ سانتی متر پهن کنید و روی آن را به مدت 30 دقیقه با کیسه فریزر بپوشانید.
- در این قسمت خمیر را به فرم دلخواه شکل دهید و سپس زرده تخم مرغ همزده را با استفاده از برس مخصوص بر روی خمیر ها بمالید.
- کنجد ها را بر روی سطح خمیر پخش کرده و آنها را همراه با کاغذ روغنی به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه به داخل فر 200 درجه سانتی گراد، به ردیف وسط منتقل کنید.
- در مرحله آخر نان را از فر خارج کرده و کره را بر روی سطح آن پخش کنید تا نرم و درخشان شود. نوش جان