ته چین یک غذای لذیذ و اصیل ایرانی است که از مخلوط برنج با گوشت (گوشت مرغ از سایر گوشتها متداولتر است) تهیه میگردد. قرار گرفتن ته دیگ زعفرانی در کنار مرغ طعم دار شده به راحتی دل هر مخاطبی را بدست میآورد. البته همانطور که گفته شد، ته چینها تنها به ته چین مرغ محدود نمیشوند.
ازجمله سایر ته چینهای پرطرفدار میتوان به :
ته چین گوشت و بادمجان
ته چین اسفناج
ته چین ماهی
و …
با ما همراه باشید تا در ادامه شما را با فوتوفنهای پخت ته چین مرغ با کره نمکی شَکِلّی آشنا کنیم.
نکات کلیدی برای تهیه ته چین مرغ خوش عطر و طعم
یکی از مهمترین نکات برای رسیدن به یک ته چین مرغ دلچسب و لذیذ، طعمدار کردن مواد اصلی این غذا خصوصا گوشت مورد استفاده در آن است. بنابراین توصیه میشود تا پس از پخت کامل مرغ با پیاز آن را ریش ریش کرده، با کره نمکی شَکِلّی به آرامی تفت دهید تا نهایتا مرغی خوش نمک با طعم کرهای بدست بیاید. البته این پایان کار نیست، در مرحله بعد مرغ را با کمی آبلیمو و زعفران مخلوط و طعمدار کنید.
بهتر است از برنج آبکش شده برای تهیه یک ته چین مجلسی و خوشمزه استفاده شود. بخاطر داشته باشید که قبل از پخت برنج آن را برای یک ساعت در آب و نمک (بسته به میزان مصرف نمک) خیس کنید.
به یاد داشته باشید که پیش از مخلوط کردن زردهی تخم مرغ با ماست و برنج، آن را حسابی با گلاب و زعفران مخلوط کنید. این کار باعث میشود تا بوی نامطلوب اولیه زرده از بین برود و برنج شما بوی تخم مرغ نگیرد.
در تهیه ته چین مرغ، بسته به سلیقه شما میتوان از زرشک یا آلبالو استفاده کرد. اگر تمایل دارید تا کمی طعم شیرین در ته چین شما احساس شود آلبالو یا زرشک را با کمی شکر مخلوط کرده و آن را درون ماهیتابهای تفت دهید.
موادی که در لابهلای برنج و همراه با مرغ استفاده میکنید دلبخواهی است، اما توصیه میشود تا برای یکبار هم که شده مواد ته چین را با قارچ و ذرت مخلوط کنید تا برای همیشه عطر و طعم یک ته چین مرغ خوشمزه را به خاطر بسپارید.
دم کشیدن ته چین یکی از مراحل مهم در تهیه آن است، پس حتما اجازه دهید تا ته چین برای ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت بر روی حرارت ملایم و همراه با دم کنی، دم بکشد.
برای تزیین سطح ته چین میتوانید از زرشک، خلال پسته و بادام استفاده کنید.