ته چین یک غذای لذیذ و اصیل ایرانی می باشد که از مخلوط برنج با گوشت ( گوشت مرغ از سایر گوشت ها متداول تر است ) تهیه می گردد. قرار گرفتن ته دیگ زعفرانی در کنار مرغ طعم دار شده به راحتی دل هرمخاطبی را بدست می آورد. البته همانطور که گفته شد، ته چین ها تنها به ته چین مرغ محدود نمی شوند.
ازجمله سایر ته چین های پر طرفدار میتوان به :
ته چین گوشت و بادمجان
ته چین اسفناج
ته چین ماهی
ته چین سایر گوشت ها متناسب با ذائقه هر فرد، اشاره داشت.
با ما همراه باشید تا در ادامه شما را با فوت و فن های پخت ته چین مرغ با کره نمکی شَکِلّی آشنا کنیم.
نکات کلیدی برای تهیه ته چین مرغ خوش عطر و طعم
یکی از مهمترین نکات برای رسیدن به یک ته چین مرغ دلچسب و لذیذ، طعم دار کردن مواد اصلی این غذا خصوصا گوشت مورد استفاده در آن می باشد. بنابراین توصیه می شود تا پس از پخت کامل مرغ با پیاز آن را ریش ریش کرده، با کره نمکی شَکِلّی به آرامی تفت دهید تا نهایتا مرغی خوش نمک با طعم کره ای بدست بیاید. البته این پایان کار نیست، در مرحله بعد مرغ را با کمی آبلیمو و زعفران مخلوط و طعم دار کنید.
بهتر است از برنج آبکش شده برای تهیه یک ته چین مجلسی و خوشمزه استفاده شود. بخاطر داشته باشید که قبل از پخت برنج آن را برای یک ساعت در آب و نمک( بسته به میزان مصرف نمک) خیس کنید.
به یاد داشته باشید که پیش از مخلوط کردن زده ی تخم مرغ با ماست و برنج، آن را حسابی با گلاب و زعفران مخلوط کنید. این کار باعث می شود تا بوی نامطلوب اولیه زرده از بین برود و برنج شما بوی تخم مرغ نگیرد.
در تهیه ته چین مرغ، بسته به سلیقه شما می توان از زرشک یا آلبالو استفاده کرد. اگر تمایل دارید تا کمی طعم شیرین در ته چین شما احساس شود آلبالو یا زرشک را با کمی شکر مخلوط کرده و آن را درون ماهیتابه ای تفت دهید.
موادی که در لابه لای برنج و همراه با مرغ استفاده می کنید دلبخواهی است، اما توصیه می شود تا برای یکبار هم که شده مواد ته چین را با قارچ و ذرت مخلوط کنید تا برای همیشه عطر و طعم یک ته چین مرغ خوشمزه را به خاطر بسپارید.
دم کشیدن ته چین یکی از مراحل مهم در تهیه آن می باشد، پس حتما اجازه دهید تا ته چین برای 45 دقیقه تا 1 ساعت بر روی حرارت ملایم و همراه با دم کنی، دم بکشد.
برای تزیین سطح ته چین می توانید از زرشک، خلال پسته و بادام استفاده کنید.