[vc_row][vc_column]
[vc_column_text]
خامه یکی از فراورده های چرب لبنی می باشد که بر حسب درصد چربی به سه دسته ی کم چرب، نیم چرب و پر چرب تقسیم بندی می شود. بطور معمول مقدار چربی در خامه ساده ۳۰ درصد می باشد. فرایند تولید خامه بسیار ساده است به این صورت که در خط تولید ابتدا چربی شیر کامل را با استفاده از دستگاه سپراتور جدا کرده و سپس بر حسب نوع خامه آن را با شیر پس چرخ (شیری که چربی اش گرفته شده باشد) به مقدار مورد نیاز مخلوط می کنند. امروزه با توجه به تغییر ذائقه و گسترش سبد غذایی، این محصول در مراحل بعدی با مواد طبیعی و یا طعم دهنده ها، رنگ دهنده های مجاز خورکی و سایر افزودنی ها نظیر پایدار کننده ها ترکیب می شود.
[/vc_column_text]
عطر و طعم و کیفیت خامه بطور طبیعی حاصل از ترکیبات و اسید های چرب موجود در آن می باشد و همین ترکیبات عامل اصلی ایجاد طعم خوشایند در خامه می باشند که با توجه به محل تولید شیر اولیه می تواند متغیر باشد.
بطور کلی خامه ی طعم دار خامه ای است که با استفاده از طعم دهنده های مجاز، با افزودن شکر یا بدون آن طعم دار شده و سپس با یکی از روش های حرارت دهی پاستوریزه و یا استریلیزه گردد.
همانطور که در بالا گفته شد خامه ها به دو صورت طعم دار می شوند.
نکته: در صورتی که کارخانه ای قصد تولید خامه طعم دار با استفاده از چنین موادی را داشته باشد پیش از آن باید از وزارت بهداشت پروانه ی تولید دریافت کند.
شکر، گلوکز مایع، قند اینورت، نشاسته و ژلاتین، برخی از صمغ ها، امولسیفایر ها (همگن کننده فاز ها)، سدیم کلراید (نمک) و سایر اسانس ها و افزودنی های مجاز
1 – فراورده ای که حاصل از افزودن آب به شیر تغلیظ شده و یا شیر خشک می باشد، بصورتی که نسبت شیر خشک بدون چربی (MSNF) در حد معمول و متناسب در شیر معمولی باشد.
2 – فراورده ای که حاصل از ترکیب چربی شیر با مواد جامد بدون چربی شیر (MSNF) باو یا بدون افزودن آب است به طوری که ترکیب فراورده ی شیری متناسب با نوع کاربرد آن باشد.
خامه قنادی شیرین شده خامه ای است که با افزودن شکر و بدون مواد طعم دهنده پس از فرایند سالم سازی حرارتی هوادهی شده و یا آماده ی هوادهی می گردد و سپس برای مصارف شیرینی پزی و قنادی عرضه می گردد. خامه ی قنادی طعم دار نیز خامه ی قنادی طعم دار شده به روش های مذکور می باشد که با افزودن شکر و یا بدون آن تحت فرایند سالم سازی حرارتی قرار گرفته و سپس هوادهی یا آماده ی هوادهی می گردد.
نکته: خامه های قنادی معمولا بصورت منجمد وارد بازار می شوند اما در شرایط غیر منجمد، باید از فرایند حرارتی فرادما که یکی از فرایند های استریلیزاسیون می باشند، استفاده گردد.
این نوع خامه ی طعم دار، بصورت سیال تحت گاز بی اثر پرشده و هنگام خروج از ظرف همراه با گاز و بطور شکل گرفته خارج می گردد.
خامه های طعم دار انتخابی مناسب و خوشمزه برای صبحانه و عصرانه می باشد، علاوه بر آن یکی از اصلی ترین مواد اولیه در تهیه برخی از انواع کیک ها و شیرینی ها، دسر ها و شیک ها محسوب می شوند. این محصول بر اساس اینکه با چه طعم دهنده طبیعی ترکیب شده باشد می تواند خواص خوراکی بسیاری داشته باشد، بطور مثال ترکیب عسل و خامه از ارزش تغذیه ای بسیار بالایی برخوردار است چراکه علاوه بر اینکه خامه فراورده ای مغذی و سرشار از ویتامین های محلول در چربی موجود در شیر می باشد، عسل نیز ماده ای پر خاصیت بوده و دارای برخی خواص درمانی برای معده و دستگاه گوارش و چندین خواص درمانی و تغذیه ای دیگر می باشد.
پیشنهاد ما به شما، یک رسپی خوشمزه با خامه عسلی شَکِلّی: شیر برنج عسلی. . .
1 Comments
من همیشه از خامه های شرکت شما استفاده میکردم ولی طعم خامه و کره ها تغییر کرده و اصلا خوشمزه نیستند