[vc_row][vc_column]
[vc_column_text]
در سال 2002 مجمع عمومی سازمان ملل متحد، روز 11 دسامبر (21 آذر) را روز جهانی کوهستان نامگذاری کرد. انتصاب این روز به نام “روز جهانی کوهستان و کوهنوردی”، ضمن اشاره به اهمیت کوهستان ها و نقش آن ها در زندگی مردم، به برجسته سازی فرصت ها و محدودیت ها در توسعه کوه ها و ایجاد تغییرات مثبت برای مردمی که نزدیک به کوه ها زندگی می کنند و سایر محیط های سراسر جهان، کمک شایانی می کند.
سازمان ملل متحد نمادی را به روز جهانی کوهستان اختصاص داده است. این نماد شامل سه مثلث متساوی الاضلاع بر روی یک خط افقی است. در بالای مثلث سمت چپ یک الماس آبی رنگ قرار دارد و به نشانه ی یخ و برف در قله کوه، توجه به حفظ برفهای کوهستان و نقش بارز آنها در جلوگیری از گرمایش زمین می باشد. مثلث میانی دایره ای نارنجی رنگ دارد که نمادی برای اشاره به منابع طبیعی محیط کوهستان ها است که به طور مداوم از داخل کوه ها استخراج می شوند. مثلث سمت راست یک مثلث کوچک در سمت راست خود دارد که نشان دهنده سرسبزی و محصولاتی است که در دامنه کوه ها رشد می کنند.
کوه ها همواره نماد استحکام و پایداری می باشند و علاوه بر اینکه حضور آنها در هر منطقه منجر به ایجاد تغییرات جوی و آب و هوایی می شود، کوه ها یکی از منابع تامین آب های شیرین، زیستگاه انواع گونه های گیاهی و جانوری و سایر منابع گوناگون محسوب می شوند.
کوه ها چشم انداز بزرگی در جهان دارند. مناطق آب و هوایی فشرده و انزوای آنها شرایط را برای طیف گسترده ای از اشکال زندگی ایجاد کرده است.
کوه ها میزبان حدود نیمی از نقاط مختلف تنوع زیستی در جهان و 30 درصد از کل مناطق تنوع زیستی کلیدی هستند، همچنین زیستگاه بسیاری از گونه های در معرض خطر نیز می باشند.
بسیاری از مهمترین محصولات زراعی و دامی جهان از کوه ها سرچشمه می گیرند، کوه ها با پوشش حدود 27 درصد از سطح زمین ، نقشی اساسی در حرکت جهان به سمت رشد اقتصادی پایدار دارند.
کوه ها علاوه بر تأمین معیشت و رفاه مردم کوهستان در سراسر جهان، به طور غیرمستقیم به زندگی میلیاردها نفر، در پایین دست کوه ها نیز کمک می کنند. جمعیت های بومی و محلی در کوهستان از دانش محلی، سنت ها و شیوه های فرهنگی منحصر به فرد و ارزشمندی برخوردار هستند که می تواند به استراتژی های موثر مدیریت سرزمین کمک کند.
کوه ها محل پیدایش تمدن های بزرگی نیز بوده اند که اکنون فقط نمادهایی از آن تمدن ها برای بازدید کنندگان و کاوشگران علم و دانش باقی مانده است. کوه ها مکان های گردشگری و مسیرهای فرهنگی هستند.
کوه ها آب شیرین، انرژی و غذا را تأمین می کنند – منابعی که در دهه های آینده به طور فزاینده ای کم خواهند شد.
بدون شک حفاظت از کوهستان ها به منظور حفظ منابع آن و حمایت از این زیستگاه با شکوه و بی نظیر، جزئی از وظایف سازمان ها و ارگان های دولتی و همچنین کوهنوردان و سایر مصرف کنندگان می باشد. برای آشنایی بیشتر با روش های حفاظت و نگهداری از کوهستان ها لازم است تا ابتدا با عوامل موثر در تخریب کوهستان ها آشنا شویم.
کوهستان ها جزئی از منابع طبیعی و سرمایه ی ارزشمند زمین می باشند. همه ی ما موظف به حفظ و نگهداری از منابع گرانبهای زمین هستیم، چراکه این ذخایر برای ادامه ی حیات کره زمین و در نهایت تمام بشریت ضروری می باشند. در حراست از این ذخایر و نعمات طبیعی کوشا باشیم.
سازمان حمایت و تقدیر از حفاظت کوهستان ها (UIAA) از زمان تاسیس خود در سال 2013 موفقیت های بسیاری را به ثبت رسانده است. این سازمان در طول 7 سال گذشته بیش از 118 پروژه را در بیش از 30 کشور تحت پوشش قرار داده است. سرمایه گذاری این سازمان در پیشرفت پروژه ها برای دستیابی به اهداف کلیدی مانند ایجاد زیرساخت هایی برای بهبود زندگی و شرایط مردم کوهستان ها و سایر جوامع کمک شایانی کرده است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص فعالیت های این سازمان بر روی لینک کلیک کنید.