شکلی | shakelliشکلی | shakelliشکلی | shakelliشکلی | shakelli
  • صفحه نخست
  • محصولات ما
    • کره
      • کره پک لاکتیکی پاستوریزه حیوانی شکلی
      • کره غیرلاکتیکی حیوانی پاستوریزه شکلی
      • کره لاکتیکی حیوانی شکلی
    • کره های طعم دار شکلی
      • انواع کره های طعم دار شکلی
    • خامه
      • خامه پاستوریزه
      • خامه فرادما
      • خامه قنادی
    • روغن کره
      • روغن کره در اوزان مختلف
    • عسل
      • عسل شکلی در اوزان مختلف
      • عسل کرم شکلی
  • خانه شَکِلّی
  • کیفیت و سلامت
    • تضمین کیفیت
    • مدیریت و کیفیت
    • کیفیت و ایمنی محصول
    • نوآوری و تحقیق توسعه
    • تضمین کیفیت
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • کاتالوگ محصولات شَکِلّی

روز جهانی غذاهای تند

  • صفحه نخست
  • مجله
  • مناسبات و رویداد ها
  • روز جهانی غذاهای تند
خامه-کاکائویی-شَکِلّی
خامه کاکائویی
15 دی 1399
کره ی گاوی
ترکیبات کره ی گاوی
8 بهمن 1399
24 دی 1399
روز جهانی غذاهای تند

[vc_row][vc_column]
[vc_column_text]

شانزده ژانویه برابر با 27 دی ماه را روز جهانی غذاهای تند و پر ادویه نامیده اند. این روز فرصتی بی بدیل برای دوستداران غذاهای پر ادویه است، تا با تهیه و میل کردن چنین غذاهایی ذوق و قریحه ی بی تاب خود را تسکین دهند. ادویه جات برخواسته از دل طبیعت هستند که با عطر و طعم و رنگ لعاب خود، روح تازه ای به غذا ها می بخشند و گاهی یک غذا هر بار، در ترکیب با ادویه جات گوناگون خاطره ای شرین را تداعی می کند.

از بین تمامی چاشنی های خوش طعم، فلفل یکی از پر طرفدارترین ادویه ها به هنگام پخت غذاها می باشد. مصرف غذا های تند و تیز از دیرینه در بسیاری از فرهنگ ها رواج داشته است، شاید یکی از اصلی ترین دلایل آن اعتقاد برخی از مردم به ،کشته شدن باکتری ها در مواد غذایی، در اثر مصرف ادویه های تند، باشد. بطور نمونه سیر و پیاز دو مورد از مواد غذایی با طعم تند و تیز می باشند که برای از بین بردن باکتری ها بسیار مفید هستند.

تاریخچه مصرف غذای تند

تاریخچه ی غذا های تند در برنامه غذایی انسان به حدود شش هزار سال قبل باز می گردد و تقریبا تمام فرهنگ ها ادویه های تند را در غذاهای خود به صورت روزمره مورد استفاده قرار می دادند.
فرهنگ های باستانی معتقد بودند که در سرزمین هایی با شرایط آب و هوایی گرم، غذاهای تند نسبت به غذاهای معمولی برای سلامتی بسیار مناسب تر است، علاوه بر آن برخی مردم بر این باور بودند که در اثر مصرف غذاهای تند و پر ادویه عمر طولانی تری نسبت به نیاکان خود دارند و فرهنگ مصرف چنین غذا هایی را نیز به فرزندان خود آموزش می دادند.

اما آیا واقعا مصرف غذا های تند برای بدن مفید است؟

فواید مصرف غذا های تند

1- کاهش خطر ابتلا به سرطان

کپسایسین، یکی از ترکیباتی است که در فلفل چیلی (تند) یافت می شود. مطابق با مطالعات حیوانی در خصوص مصرف فلفل چیلی، محققان دریافتند که مصرف کپسایسین تا حداکثر میزان 80 % باعث از بین رفتن سلول های سرطانی پروستات در موش های آزمایشگاهی می شود.

همچنین مطالعات نشان داده است که کپسایسین، می تواند گیرنده های سلول های پوششی روده را فعال کند، که این امر به نوبه ی خود منجر به کاهش خطر ابتلا به تومورها می گردد. محققان کپسایسین را به موش های مستعد ابتلا به تومورها دادند و دریافتند که این موضوع باعث کاهش مقادیر تومور در موش ها می گردد.

2- موثر در برخی از بیماری ها

زردچوبه قرن ها به عنوان ادویه در غذاهای آسیایی و به عنوان یک گیاه دارویی برای درمان التهاب، درد، ترمیم زخم و اختلالات گوارشی مورد استفاده قرار می گرفت. تحقیقات پیش بالینی نشان داده است که زردچوبه و پلی فنول های کورکومینوئید فعال آن می توانند بر روی برخی بیماری های مزمن تأثیر گذار باشد.

3- افزایش متابولیسم بدن

مصرف فلفل قرمز می تواند سوخت و ساز بدن را بالا نگه دارد. این ادویه می تواند اشتهای شما را تنظیم کند و متابولیسم بدن را کمی افزایش دهد، اگرچه این ادویه به تنهایی نمی تواند جایگزینی برای ورزش منظم و سایر تحرکات بدنی باشد.

4- تسکین درد

کپسایسین، ترکیبی که در فلفل چیلی وجود دارد یکی از مواد اصلی در کنترل درد های بدنی می باشد. با افزودن فلفل چیلی به غذای خود درد های مفاصل و ماهیچه را تا حدی تسکین دهید.

5- مقابله با عفونت های باکتریایی

زیره و زردچوبه می توانند به مبارزه با باکتری های مضر در بدن کمک کنند. تحقیقات نشان می دهد که این ادویه خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی قوی دارند.

6- کاهش کلسترول بدن

نتایج حاصل از تحقیقات صورت گرفته در چین در سال 2009 نشان داده است که میزان غذای تند مصرفی با مقدار کلسترول خون رابطه ی معکوس دارد، بنابراین خطر ابتلا به حملات قلبی در افرادی که مصرف کننده ی غذاهای تند هستند، کاهش پیدا می کند.

 

روز جهانی غذاهای تند

مواد غذایی تند در کنار فوایدی که دارند می توانند مضراتی هم داشته باشند.

1- کاهش عملکرد حس چشایی

مصرف مداوم غذاهای بسیار تند رفته رفته منجر به از بین رفتن پرز های چشایی دهان شده و به مرور زمان احساس طعم ها و مزه ها با اختلال مواجه می شود.

2- بوی نامطلوب دهان

اغلب ادویه‌ جات تند و یا سیر و پیاز دارای بوی تند و گاها زننده هستند و بهتر است پس از مصرف دهان را شستشو دهید.

3- تحریک مشکلات زخم معده

آزمایشات و تحقیقات در خصوص ایجاد زخم معده در اثر مصرف بی رویه مواد غذایی تند همچنان در دست بررسی می باشد، اگرچه مصرف چنین موادی برای افرادی که مبتلا به مشکل زخم معده هستند می تواند منجر به تحریک و التهاب هر چه بیشتر دیواره معده شود.

4- ایجاد مشکلات ادراری

در صورت مصرف بی رویه و پیاپی مواد غذایی تند ممکن است این مواد پس از تصفیه در مثانه و کلیه مشکلاتی را بوجود آورند.

غذاهای تند و پر ادویه، طرفداران بسیاری در سراسر دنیا دارند اما آیا می دانید کدام کشورها به داشتن تند ترین غذاهای دنیا مشهور اند؟

در نقاط مختف دنیا افراد بسیار زیادی وجود دارند که از طرفداران سر سخت روز جهانی غذاهای تند می باشند، اگر چه گاهی خوب می دانند که مصرف این غذا ها کار چندان ساده ای نیست اما معمولا انجام چنین کاری را چالشی هیجان انگیز تلقی می کنند.

از جمله کشور های پرطرفدار در حوزه ی مصرف غذا های تند و پر ادویه عبارتند از:

  • تایلند
  • مکزیک
  • مالزی
  • کره
  • جامائیکا
  • هند
  • چین

در اکثر کشور های ذکر شده سالانه مسابقاتی را در روز جهانی غذاهای تند به اجرا در می آورند. به کسانی که علاقمند به خوردن غذاهای بیش از اندازه تند هستند، پیرو گورمانیاک “pyro-gourmaniac” می گویند. چنین افرادی که به دنبال هیجان و ماجراجویی هستند، در مسابقات خوردن غذاهای تند در سراسر جهان شرکت می کنند تا قدرت اراده و میزان تحملشان را به رخ دیگران بکشند.

برای مشاهده ی آخرین رکور های ثبت شده در خصوص تیز ترین فلفل ها و پر تحمل ترین افراد در مصرف تند ترین مزه ها بر روی لینک کلیک کنید.

همانطور که گفته شد مصرف غذا های تند دارای فواید متعددی می باشد، اگرچه این فواید تا زمانی موثرند که در مصرف چنین موادی حد اعتدال را رعایت کنیم.

برای مشاهده ی صفحه ی چاشنی های کره ای شَکِلی بر روی لینک کلیک کنید.

CRM

مطالب مرتبط

دومین_همایش_صنعت_لبنیات_و_صنایع_وابسته
26 تیر 1402

دومین همایش صنعت لبنیات و صنایع وابسته


ادامه مطلب
15 اسفند روز درختکاری
22 اسفند 1401

15 اسفند – روز درختکاری


ادامه مطلب
خاندان شکروی دارنده نشان امین‌الضرب
27 بهمن 1401

بنیانگذاران شرکت شکلی با بیش از یک قرن سابقه تولید، دارنده نشان امین‌الضرب شدند.


ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

آخرین مطالب

  • 0
    طرز تهیه پاپ کورن کره‌ای طعم دار فوق‌العاده تُرد و خوشمزه در خانه
    13 بهمن 1403
  • دومین_همایش_صنعت_لبنیات_و_صنایع_وابسته0
    دومین همایش صنعت لبنیات و صنایع وابسته
    26 تیر 1402
  • 15 اسفند روز درختکاری1
    15 اسفند – روز درختکاری
    22 اسفند 1401
  • خاندان شکروی دارنده نشان امین‌الضرب0
    بنیانگذاران شرکت شکلی با بیش از یک قرن سابقه تولید، دارنده نشان امین‌الضرب شدند.
    27 بهمن 1401
  • طرز پخت کتلت0
    طرز تهیه کتلت بی‌نظیر به همراه 12 نکته مهم
    27 دی 1401

شرکت شَکِلّی

آدرس: خیابان ولی عصر، بالاتر از چهار راه پارک وی، خیابان مقدس اردبیلی، خیابان محمودیه، کوچه تیر، پلاک ۳

تلفن: ۲۲۰۲۴۷۱۳ (۹۸۲۱+)

دورنگار: ۲۲۰۲۴۷۲۰ (۹۸۲۱+)

ایمیل: crm@shakelligroup.com


اینستاگرام برند شَكِلّى
اینستاگرام رازهای شَكِلّى
آپارات شَكِلّى

آخرین مطالب

  • 0
    طرز تهیه پاپ کورن کره‌ای طعم دار فوق‌العاده تُرد و خوشمزه در خانه
    13 بهمن 1403
  • دومین_همایش_صنعت_لبنیات_و_صنایع_وابسته0
    دومین همایش صنعت لبنیات و صنایع وابسته
    26 تیر 1402
  • 15 اسفند روز درختکاری1
    15 اسفند – روز درختکاری
    22 اسفند 1401
© 2022 Shakelli. Provided By IT.
  • FA
  • EN
  • Arabic
  • Russian