طرز تهیه باقلوا استانبولی
روغن حیوانی شَکِلّی
باقلوا یکی از مشهورترین و خوشمزه ترین شیرینی ها یا دسر ها در ایران و برخی کشور های ترک زبان می باشد. یکی از دلایل جذایت این شیرینی پر طرفدار استفاده از مغز های خوراکی خصوصا پسته می باشد. استفاده از کره یا روغن کره با کیفیت، با رایحه و طعم فوق العاده می تواند تاثیر شگفت انگیزی در طعم نهایی باقلوا داشته باشد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه باقلوا استانبولی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه شربت باقلوا
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
جوهر لیمو یا آبلیمو |
نوک قاشق چای خوری |
زعفران دم کرده |
2 قاشق غذاخوری |
آب |
2 لیوان |
شکر |
2 لیوان |
مواد لازم برای تهیه باقلوا استانبولی
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
100 گرم |
پودر گردو |
100 - 150 گرم |
|
پودر قند |
۲ قاشق غذاخوری |
پودر دارچین |
½ قاشق چایخوری |
پودر هل |
½ قاشق چایخوری |
خمیر باقلوای آماده |
1 بسته |
طرز تهیه باقلوا استانبولی
- برای تهیه باقلوا ترکی یا استانبولی خوش طعم ابتدا به سراغ تهیه شهد باقلوا بروید. یک قابلمه مناسب بر روی حرارت ملایم قرار داده و شکر و آب را با زعفران دم کرده ی نسبتا غلیظ درون قابلمه بریزید. حال اجازه دهید تا شهد به مدت ۲۰ دقیقه بجوشد.
- در مرحله بعد جوهر لیمو یا آبلیمو را به شهد اضافه کنید تا از شکرک زدگی شهد جلوگیری شود.
- پس از گذشت ۲۰ دقیقه و پیش از غلیظ شدن شهد، حرارت را خاموش کرده تا شهد خنک شود، سپس خمیر باقلوا را به اندازه قالب در نظر گرفته شده برش دهید.
- حال کره را ذوب کرده و مقداری از آن را کف قالب مورد نظر پخش کنید. حال خمیر باقلوا را در قالب قرار دهید و مجددا مقدار دیگری از کره را روی خمیر بمالید. دقت کنید که اگر از خمیر یوفکا مخصوص باقلوا استفاده می کنید، حدود ۷ لایه را روی قرار داده و روی هر لایه مقداری از کره آب شده بمالید.
- برای مواد میانی ابتدا مغز گردو را آسیاب کرده تا به پودر تبدیل شود، سپس درون یک کاسه جداگانه پودر قند را الک کرده و پودر گردو را به آن اضافه کنید. پودر دارچین را با پودر هل مخلوط کرده و پودر گردو را به آن اضافه کنید. حال مواد را مخلوط کرده تا یکدست شوند.
- در این مرحله مخلوط پودر گردو را روی خمیر باقلوا پخش کرده تا روی خمیر را به طور کامل پوشش دهد، سپس مواد را با دست فشار می دهیم تا مواد در کنار یکدیگر منسجم شود. حال یک خمیر باقلوا دیگر روی مواد میانی قرار دهید و مقداری از کره ذوب شده را با برس بر روی خمیر باقلوا پخش کنید.
- خمیر را به اندازه و فرم دلخواه با چاقو برش بزنید.
- در این مرحله قالب را در طبقه وسط فر با دمای 190 درجه سانتی گراد قرار داده و سپس اجازه دهید تا باقلوا ها به مدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه بپزند.در مرحله آخر پخت گریل را روشن کرده تا سطح باقلوا طلایی شود.
- باقلوا ها را از فر خارج کرده و شهد خنک را بر روی آن بریزید و بگذارید مدتی به این حال بماند تا شهد به خرد مواد برود، سپس باقلوا ها را به مدت 12 ساعت درون یخچال قرار دهید.
- باقلوا را از یخچال خارج کرده و سطح آن را با پودر پسته یا سایر مغز ها تزئین کنید. باقلوای ترکی شما آماده است. نوش جان.