طرز تهیه شله زرد
کره پاستوریزه شَکِلّی
شله زرد یکی از دسرهای محبوب و سنتی ایرانی می باشد و معمولا در مراسمهای مذهبی نظیر ماه رمضان برای سحری یا افطاری به عنوان نذری تهیه می گردد. طرز تهیه شله زرد بسیار آسان می باشد اما در عین حال پخت شله زرد فوت و فنی دارد که اگر رعایت شود در نهایت یک شله زرد مجلسی با رایحه ی فوق العاده تهیه می گردد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه شله زرد خوش عطر و طعم را با کره پاستوریزه شَکِلّی به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه شله زرد
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
برنج |
1 لیوان |
شکر |
1.5 - 2 لیوان |
50 گرم |
آب |
10 لیوان |
|
زعفران غلیظ شده |
3 قاشق غذاخوری |
گلاب |
1/2 لیوان |
پودر هل |
1 قاشق چایخوری |
خلال بادام |
1/2 به میزان لازم |
طرز تهیه شله زرد
- برای تهیه شله زرد مجلسی برنج را با گلاب خیس کنید تا برنج رایحه ی گلاب را به خود بگیرد.
- حال حدود 10 لیوان آب را درون قابلمه ای ریخته و آن را بر روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیفتد.
- سپس برنج را به قابلمه اضافه کرده و بگذارید تا بخوبی بجوشد. در حین جوشیدن برنج، کف ایجاد شده بر روی سطح آب را جمع کنید تا برنجتان خوش رنگ شود.
- پس از اینکه برنج اصطلاحا شکوفه زد و پخت، زعفران را به برنج اضافه کنید. توجه داشته باشید که اگر برنج بخوبی پخته نشود و شکر را اضافه کنید، برنج با کیفیت خوبی پخته نمی شود و زعفران نیز بخوبی رنگ باز نمی کند.
- در این مرحله شکر را اضافه کرده و پس از هم زدن برنج، کره، گلاب، خلال بادام و پودر هل را اضافه کنید.
- در مرحله آخر دم کنی را بر روی قابلمه گذاشته تا شله زرد کمی دم بکشد و بخار آن گرفته شود.
- شله زرد مجلسی شما آماده است. می توانید آن را در ظرف مورد نظرتان سرو کرده و بعد از اینکه کمی خنک شد و سطح آن بست، سطح آن را با دارچین و خلال بادام تزئین کنید.