شکلی | shakelliشکلی | shakelliشکلی | shakelliشکلی | shakelli
  • صفحه نخست
  • محصولات ما
    • کره
      • کره پک لاکتیکی پاستوریزه حیوانی شکلی
      • کره غیرلاکتیکی حیوانی پاستوریزه شکلی
      • کره لاکتیکی حیوانی شکلی
    • کره های طعم دار شکلی
      • انواع کره های طعم دار شکلی
    • خامه
      • خامه پاستوریزه
      • خامه فرادما
      • خامه قنادی
    • روغن کره
      • روغن کره در اوزان مختلف
    • عسل
      • عسل شکلی در اوزان مختلف
      • عسل کرم شکلی
  • خانه شَکِلّی
  • کیفیت و سلامت
    • مدیریت و کیفیت
    • کیفیت و ایمنی محصول
    • نوآوری و تحقیق توسعه
    • تضمین کیفیت
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • کاتالوگ محصولات شَکِلّی

آنتی اکسیدان چیست و چه تاثیراتی بر سلامتی ما دارد؟

  • صفحه نخست
  • مجله
  • نکات تغذیه ای و سلامت
  • آنتی اکسیدان چیست و چه تاثیراتی بر سلامتی ما دارد؟
خواص شگفت انگیز دمنوش عسل و بابونه (3)
طرز تهیه دمنوس عسل و بابونه و 7 خواص آن
1 تیر 1401
نگهداری کره پاستوریزه در یخچال یا فریزر؟
کره پاستوریزه را در یخچال نگهداری کنیم یا در فریزر؟
22 تیر 1401
11 تیر 1401
آنتی اکسیدان چیست و چه تاثیراتی بر سلامتی ما دارد؟

حتما تا کنون بارها نام مواد آنتی اکسیدانی به گوشتان خورده است، با این حال ممکن است اطلاعات زیادی در خصوص این مواد و نقش آنها بر سلامت انسان نداشته باشید. امروز می خواهیم شما را با مواد آنتی اکسیدانی، خواص آنتی اکسیدانی و نقش پر اهمیت این مواد بر افزایش مقاومت و حفظ سلامت بدن در برابر خطرات احتمالی، آشنا کنیم.

آنتی اکسیدان ها مولکول هایی هستند که از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند. افزایش بیش از حد رادیکال‌های آزاد در بدن می‌تواند منجر به بروز آسیب های بسیار مخربی در بدن گردد. این مواد با چندین بیماری مزمن از جمله دیابت، بیماری قلبی و سرطان مرتبط هستند.

آنتی اکسیدان چیست؟

لازم است بدانید که بدن ما تا حدی در برابر رادیکال های آزاد، دفاع آنتی اکسیدانی دارد، با این حال آنتی اکسیدان ها در بعضی از غذاها، به ویژه در میوه ها، سبزیجات و برخی غذاهای گیاهی و کامل یافت می شود، همچنین نگهدارنده های آنتی اکسیدانی نیز با افزایش ماندگاری، نقش بسیار مهمی در تولید و نگهداری مواد غذایی دارند.

نحوه عملکرد رادیکال های آزاد

برای آنکه به طور ملموس تر فواید مواد آنتی اکسیدانی را درک کنیم، لازم است تا پیش از آن، با نحوه عملکرد رادیکال های آزاد در بدن آشنا شویم:

رادیکال های آزاد بسته به عوامل متعددی به طور مدارم در بدن شکل می گیرند. عدم وجود مواد آنتی اکسیدانی در بدن، منجر به بروز سریع آسیب های جدی به واسطه ی تراکم رادیکال های آزاد می شود که ممکن است در نهایت منجر به مرگ شود.

با این حال، رادیکال های آزاد نیز عملکردهای مهمی داشته و حضور آنها نیز به نوعی برای سلامت ضروری هستند. به عنوان مثال، سلول های ایمنی بدن، از رادیکال های آزاد برای مبارزه با عفونت ها استفاده می کنند.

بنابراین بدن ما برای ادامه حیات بطور طبیعی به نسبت مشخصی از رادیکال های آزاد و مواد آنتی اکسیدانی نیاز دارد. زمانیکه  تعداد رادیکال های آزاد از مواد آنتی اکسیدانی بیشتر باشد، می تواند منجر به وضعیتی به نام استرس اکسیداتیو شود.

پدیده استرس اکسیداتیو در طولانی مدت می تواند به مولکول های DNA و سایر مولکول های مهم در بدن شما آسیب برساند و گاهی اوقات حتی منجر به مرگ سلولی گردد. آسیب رسیدن به مولکول های DNA یکی از مواردی است که می تواند خطر ابتلا به سرطان و برخی بیماری های قلبی و عروقی را افزایش دهد.

چندین عامل مهم در تشدید تشکیل بیش از حد رادیکال های آزاد و افزایش احتمال بروز استرس اکسیداتیو عبارت است از :

  • آلودگی هوا
  • دود سیگار
  • مصرف الکل
  • انواع سموم
  • سطح قند خون بالا
  • مصرف بالای اسیدهای چرب غیر اشباع
  • تابش بیش از حد اشعه آفتاب
  • عفونت های باکتریایی، قارچی یا ویروسی
  • مصرف بیش از حد آهن، منیزیم، مس یا روی
  • استشمام اکسیژن زیاد یا خیلی کم
  • ورزش شدید و طولانی که منجر به آسیب بافتی گردد
  • کمبود آنتی اکسیدان ها

آنتی اکسیدان ها در غذاها

آنتی اکسیدان ها برای بقای همه موجودات ضروری می باشد. همانطور که گفته شد بدن ما نیز آنتی اکسیدان های خود را تولید می کند، نظیر آنتی اکسیدان سلولی گلوتاتیون. گیاهان و جانوران و سایر موجودات زنده، دفاع خاص خود را در برابر رادیکال های آزاد و آسیب اکسیداتیو دارند، بنابراین آنتی اکسیدان ها در تمام غذاهای کامل گیاهی و حیوانی یافت می شوند.

بر اساس برخی مطالعات، قهوه بزرگترین منبع آنتی اکسیدان در رژیم های غذایی غربی است. محصولات گوشتی و ماهی نیز حاوی آنتی اکسیدان هستند، اما مقدار آن در میوه ها و سبزیجات بیشتر است.

آنتی اکسیدان ها می توانند ماندگاری مواد غذایی طبیعی و فرآوری شده را افزایش دهند. بنابراین، آنها اغلب به صورت افزودنی های غذایی استفاده می شوند. برای مثال، ویتامین C اغلب به غذاهای فرآوری شده اضافه می شود تا به عنوان یک نگهدارنده عمل کند.

برخی از مواد غذایی آنتی اکسیدان عبارت است از:

  1. بطور کلی بیشتر میوه ها، سبزیجات و گیاهان
  2. زالزالک
  3. تمشک وحشی
  4. شکلات تلخ
  5. عسل
  6. گردوی آمریکایی
  7. کنگر فرنگی
  8. تمشک
  9. لوبیا
  10. زغال‌اخته
  11. شاتوت
  12. گشنیز
  13. انواع چای ها
  14. میخک
  15. دارچین
  16. پونه‌‌ی کوهی
  17. زردچوبه
  18. کاکائو
  19. زیره
  20. جعفری
  21. ریحان
  22. زنجبیل
  23. آویشن

برگرفته از سایت: healthline.com


CRM

مطالب مرتبط

۷ نکته مهم درباره‌ی خامه صورتی یا تتراپک

۷ نکته مهم درباره‌ی خامه صورتی یا تتراپک

23 آبان 1401

7 نکته مهم درباره‌ی خامه صورتی یا تتراپک


ادامه مطلب
6  مورد از خواص بی نظیر مصرف عسل و سیاه دانه
27 مرداد 1401

کاهش وزن با عسل و سیاه‌دانه به همراه 4 خواص دیگر


ادامه مطلب
روز جهانی غذاهای سرشار از کالری
30 تیر 1401

هر آنچه که باید درباره‌ی روز غذای سرشار از کالری بدانیم!


ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

آخرین مطالب

  • 0
    طرز تهیه پاپ کورن کره‌ای طعم دار فوق‌العاده تُرد و خوشمزه در خانه
    13 بهمن 1403
  • دومین_همایش_صنعت_لبنیات_و_صنایع_وابسته0
    دومین همایش صنعت لبنیات و صنایع وابسته
    26 تیر 1402
  • 15 اسفند روز درختکاری1
    15 اسفند – روز درختکاری
    22 اسفند 1401
  • خاندان شکروی دارنده نشان امین‌الضرب0
    بنیانگذاران شرکت شکلی با بیش از یک قرن سابقه تولید، دارنده نشان امین‌الضرب شدند.
    27 بهمن 1401
  • طرز پخت کتلت0
    طرز تهیه کتلت بی‌نظیر به همراه 12 نکته مهم
    27 دی 1401

شرکت شَکِلّی

آدرس: خیابان ولی عصر، بالاتر از چهار راه پارک وی، خیابان مقدس اردبیلی، خیابان محمودیه، کوچه تیر، پلاک ۳

تلفن: ۲۲۰۲۴۷۱۳ (۹۸۲۱+)

دورنگار: ۲۲۰۲۴۷۲۰ (۹۸۲۱+)

ایمیل: crm@shakelligroup.com


اینستاگرام برند شَكِلّى
اینستاگرام رازهای شَكِلّى
آپارات شَكِلّى

آخرین مطالب

  • 0
    طرز تهیه پاپ کورن کره‌ای طعم دار فوق‌العاده تُرد و خوشمزه در خانه
    13 بهمن 1403
  • دومین_همایش_صنعت_لبنیات_و_صنایع_وابسته0
    دومین همایش صنعت لبنیات و صنایع وابسته
    26 تیر 1402
  • 15 اسفند روز درختکاری1
    15 اسفند – روز درختکاری
    22 اسفند 1401
© 2022 Shakelli. Provided By IT.
  • FA
  • EN
  • Arabic
  • Russian