برای اینکه با طرز تهیه عسل کرم آشنا شوید قبل از هر چیز لازم است تا با ماهیت این محصول خوش طعم آشنا شوید. عسل کرم به عسل زده شده یا عسل کریستال و رس شده می گویند، عسلی که با کریستال های بسیار ریز متبلور شده است.
همان طور که می دانید یکی از ویژگی های عسل خام این است که به مرور زمان متبلور می شود. برخی از عسل ها به سرعت کریستال می شوند و برخی دیگر حتی پس از گذر زمانی طولانی نظیر 1 سال، تغییری در بافتشان بوجود نمی آید. عوامل زیادی وجود دارند که به سرعت کریستال شدن عسل خام کمک می کنند. برخی از این متغیرها این است که آیا عسل فیلتر شده است یا اینکه عسل قبل و بعد از برداشت در معرض چه دمایی قرار گرفته است.
برای تهیه عسل کرم باید از عسل خام استفاده شود. بهترین کار این است که شما عسل خام را از یک جای معتبر و یا یک زنبورداری محلی تهیه کنید.
تنها تفاوت عسل کرم با عسل معمولی در بافت آن می باشد. لازم است بدانید که بر خلاف اسم این محصول، هیچ چیز به عسل اضافه نمی شود که بافت آن را کرمی کند. در واقع چیزی که عسل کرم را بصورت کرمی مانند در می آورد، کریستال های کوچک گلوکز است. با شکستن کریستال های بزرگ و کنترل شرایط محیط برای پیشبرد تبلور عسل معمولی، عسل کرم شکل می گیرد.
تهیه عسل کرم بصورت تجاری میتواند تا حدود یک هفته طول بکشد، از طرف دیگر کنترل دمای مناسب برای تهیه این محصول در شرایط عادی کاری دشوار خواهد بود.، پس چه باید کرد؟
یکی از راههای تهیه عسل کرم در خانه این است که از عسل کرم تجاری شروع کنید و از آن برای “دانه زدن” عسل خام استفاده کنید. نسبت توصیه شده یک به ده، یعنی یک قسمت عسل کرم و 10 قسمت عسل خام می باشد. عسل کرم را بعنوان هسته تبلور داخل عسل مایع بریزید و در جای خنک قرار دهید (دمای ایده آل 50 درجه فارنهایت). در طی چند روز آینده عسل را هم بزنید. در چنین وضعیتی عسل مایع، به واسطه حضور کریستال های کوچک شروع به کریستالی شدن می کند.
زمانی که که این شیشه کاملاً کریستال و متبلور شد، می توانید مقداری از آن را به عنوان دانه متبلور برای شیشه بعدی عسل کرم مورد استفاده قرار دهید.
توجه داشته باشید که از عسل شکرک زده برای تهیه عسل کرم استفاده نکنید، زیرا در صورتی که کریستال های بزرگی در عسل وجود داشته باشد، بافت عسل کرم یکدست نخواهد بود.
اگر تنها عسلی که موجود دارید، یک عسل شکرک زده است، پیش از شروع فرایند عسل را بطور غیر مستقیم حرارت دهید تا بافت آن شفاف و یکنواخت گردد.
هنگامی که عسل به طور طبیعی متبلور شود، کریستال ها بسیار بزرگ و در نهایت بافت غیر یکنواخت می باشد که باعث می شود عسل کریستالیزه تا حدودی دارای بافت شنی گردد. شما می توانید آن کریستال ها را خرد کرده و از آن برای تهیه عسل کرم استفاده کنید.
استفاده از میکسر باعث شکسته شدن کریستال ها می گردد، علاوه بر آن می توانید عسل را خشک کنید و از یک هاون برای شکستن کریستال ها استفاده کنید.
برای تبدیل عسل کریستالیزه به عسل کرم، 1 فنجان عسل متبلور شده را داخل همزن بریزید و با سرعت متوسط هم بزنید. اگر می خواهید مقدار بیشتری عسل کرم درست کنید، می توانید تا حدود 1 فنجان دیگر عسل مایع اضافه کنید. مخلوط کردن عسل را تا حدود 20 دقیقه دیگر ادامه دهید، پس از آن احتمالا متوجه تغییر رنگ و روشن شدن رنگ عسل می شوید.
در ابن مرحله همزن را خاموش کنید و روی آن را با یک پارچه یا حوله تمیز بپوشانید، پس از چند ساعت مجددا هم زدن را برای 20 دقیقه ادامه دهید. این کار را 3-4 بار تکرار کنید. هنگامی که عسل کرم تهیه شد، آن را در یک شیشه تمیز و خشک به منظور نگهداری انتقال دهید.
بهترین شرایط برای نگهداری از این محصول که آن را از خطر دو فاز شدن محصول حفظ می کند، دمای داخل یخچال است. لازم است بدانید که اگر عسل کرم تحت رطوبت بالا قرار گیرد، محصول شروع به تخمیر می کند، که اگرچه آن را خراب نمی کند، اما طعم آن را تغییر می دهد.