خورشت قورمه سبزی
کره سیر شَکِلّی

خورشت قورمه سبزی یکی از محبوب ترین غذا های اصیل ایرانی است و کمتر کسی پیدا می شود که طرفدار این غذای دلچسب و خوش رایحه نباشد. عطر دلنشین سبزی و گوشت تازه ی پخته شده در کنار هم، هر مخاطبی را به خود جذب می کند. با کره ی سیر شَکِلّی عطر و طعمی بی نظیر را به این خورشت پر طرفدار اضافه کنید.

مواد لازم
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
دو قالب ۵۰ گرمی |
گوشت گوساله یا گوسفند به دلخواه |
۳۰۰ گرم |
|
پیاز متوسط |
۱ عدد |
لوبیا قرمز |
۲۰۰ گرم |
سبزی قورمه(تره، گشنیز و جعفری، کمی نعناع، شنبلیله و اسفناج (۱/۳ مقدار تره) خرد و سرخ شده) |
۴۰۰ گرم |
لیمو عمانی |
۳ عدد |
نمک و فلفل |
به مقدار لازم |
زردچوبه |
به مقدار لازم |
آب |
۲ پارچ (۱۶ لیوان) |

۰۲:۳۰:۰۰

۴ نفر

نحوه پخت خورشت قورمه سبزی
- از شب قبل لوبیا هارا خیس کنید.
- گوشت و پیاز را خرد کرده و داخل قابلمه همراه با کره سیر شَکِلّی در حرارت ملایم بخوبی تفت دهید تا جایی که گوشت ها نیم پز شده و بوی مطبوعی بگیرند.
- در مرحله بعدی زردچوبه و فلفل سیاه را به گوشت و پیاز اضافه کرده و تفت داده تا پیاز ها به رنگ طلایی ملایمی برسند، سپس لوبیا قرمز را نیز اضافه کنید.
- آب را به قابلمه اضافه کرده، در ابتدا حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید و سپس زیر آن را کم کنید تا به آرامی بپزد.
- سبزیجات که شامل: تره، گشنیز، جعفری، نعناع، شنبلیله و اسفناج را خرد کرده و کاملا سرخ کنید، سپس سبزی های سرخ شده را به غذا اضافه کنید.
- در این مرحله سایر ادویجات نظیر نمک و فلفل را به مقدار مورد نظر اضافه کنید.
- وقت آن است که لیمو عمانی را به غذا اضافه کنید و دقت داشته باشید که بر روی لیمو عمانی چند سوراخ کوچک ایجاد کنید تا طعم آن در غذا پخش شود.
- یک ساعت و نیم تا دو ساعت اجازه دهید بپزد و بعد از اینکه مطمئن شدید قورمه سبزی حسابی جا افتاده است از روی گاز بردارید و همراه با پلو میل بفرمایید.
نکته: یکی از راه های گرفتن تلخی خورشت قورمه سبزی، استفاده از یک قاشق رب گوجه فرنگی در خورشت است. باید توجه داشت که اگر مقدار رب گوجه فرنگی اضافه شده زیاد شود طعم خورشت خراب خواهد شد.