زولبیا
کره سنتی شَکِلّی

زولبیا یکی از قدیمی ترین و لذیذ ترین شیرینی های مخصوص ماه رمضان می باشد. طعم و ظاهر این شیرینی جذاب همواره یادآور میهمانی خدا، تداعی کننده ی لحظه ی اذان مغرب و مزین کننده ی سفره های افطاری است. برای تهیه زولبیا خانگی با طعم خاطره انگیز کودکی از کره ی سنتی شَکِلّی استفاده نمایید.

مواد لازم
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
یک قالب ۵۰ گرمی |
ماست پرچرب |
۱۰۰ گرم |
|
شربت غلیظ (ترکیب آب و شکر با نسبت ۱ به ۲) |
۲ قاشق غذاخوری |
نشاسته گل |
۱۱۰ گرم |
آرد سفید |
۲۰ گرم |
زعفران |
۱ قاشق غذا خوری |
جوش شیرین |
۱/۴ قاشق چای خوری |
شکر |
۳ پیمانه |
بکینگ پودر |
۱/۲ قاشق چایخوری |
جوهر لیمو |
۱/۴ قاشق چای خوری |
آب |
۱/۵ پیمانه |
گلاب |
۰/۵ پیمانه |
گلوکز |
۰/۵ پیمانه |

۰۱:۳۰:۰۰

۵ نفر

نحوه پخت زولبیا
- ابتدا نشاسته و ماست را با قاشق مخلوط کنید تا نشاسته کاملا حل شود.
- برای تهیه شربت، آب و شکر را روی حرارت ملایم قرار دهید تا شکر بخوبی حل شود.
- آرد، کره آب شده، شربت، زعفران و بکینگ پودر را اضافه کنید. سپس با هم زن برقی بزنید، روی آن را بپوشانید و به مدت 1 ساعت استراحت دهید.
- گلاب، زعفران، گلوکز و جوهر لیمو را در آب سرد اضافه و حل کنید.
- به مواد زولبیا جوش شیرین اضافه کرده و سپس مواد را در قیف بریزید و سرخ کنید.
- بعد از سرخ شدن، زولبیاها را در شربت دمای 40 درجه قرار دهید و سپس خارج کنید. در صورت تمایل آنها را با خلال پسته و گل سرخ تزئیین کنید.