دلمه برگ مو یکی از خوشمزهترین و لذیذترین غذاهای سنتی ایرانی است که البته ریشهی اصلی آن به کشورهای خاورمیانه و برخی کشورها در آسیای مرکزی باز میگردد. دلمه عبارتی ترکی و معنی لغوی آن «پر شده» است. متداولترین نوع دلمه، دلمهی برگ مو، دلمه فلفل ، کدو، گوجه فرنگی و بادمجان است. البته دلمه برگ مو شاید از محبوبیت بیشتری برخوردار باشد.
برنج، گوشت، لپه، برگ درخت انگور و ادویجاتی نظیر نمک، فلفل و . . . بسته به ذائقه، از مواد اصلی دلمه برگ مو به حساب میآیند. امروز میخواهیم تکنیکها و فوتوفنهای پخت دلمه برگ مو با کره سیر و سبزیجات شَکِلّی را به شما آموزش دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.
۱. اولین و مهم ترین نکته کلیدی در تهیه دلمه برگ مو، تهیه برگ مو و گوشت تازه می باشد. گوشت تازه باید به رنگ قرمز روشن و بوی کاملا طبیعی باشد. برگ های مو نیز باشد به رنگ سبز روشن و شاداب باشند.
۲. لپه ها را از چند ساعت قبل خیس کنید تا نفخ لپه ها گرفته شود. برنج را نیز از چند ساعت قبل در آب نمک خیس کنید.
۳. گوشت چرخ کرده را با سبزیجات تازه و پیاز بخوبی ورز دهید و سپس همراه با مقدار مناسبی از کره سیر و سبزیجات شَکِلّی تفت دهید تا مواد به خورد یکدیگر بروند.
۴. سبزیجات دلمه بطور معمول شامل: تره، جعفری، شوید، نعناع، ترخون و پیازچه می باشد.
۵. اگر ذائقه ی شما با غذاهای شیرین همخوانی دارد، قبل از قرار دادن مایه دلمه درون برگ مو، آن را با مقادیر مناسبی از سرکه و شکر مخلوط کنید.
۶. چنانچه ذائقه شما با غذاهای ترش مزه همخوانی دارد، به جای شکر و سرکه از ماست ترش استفاده کنید. استفاده از ماست ترش و شیرین، طعم دلمه ها را ملس می کند.
۷. در مراحل نهایی پخت دلمه ها در قابلمه، مقداری آب گوشت اضافه کرده و روی دلمه ها بشقابی قرار داده و اجازه دهید تا دلمه ها همراه با مواد ملایم تفت بخورند.
۸. اگر تمایلی به مصرف گوشت قرمز ندارید، می توانید این غذا را بدون گوشت تهیه کنید.
برای خرید کره سیر و سبزیجات اینجا کلیک کنید
بیشتر ببینید: مشاهده ی رسپی کامل دلمه برگ مو