پُفِ فیل که در انگلیسی به پاپ کورن (popcorn) شناخته می شود در کشور عزیزمان ایران به نامهای مختلفی از جمله ذرت بو داده، نخود پس پسی، نقل پیرزن، گُل بلال، شکوفه ذرت، گل ذرت یا چُس فیل معروف است. در اصل دانههای ذرت براساس حرارتی که میبینند آب درون دانه ها تبخیر و همین امر باعث میشه جدار دانههای ذرت بشکنند.
همهی ما ایرانی ها حداقل یک بار پاپ کورن را در خانه درست کردهایم ولی دو مشکلی که همیشه با آن دست و پنجه نرم میکنیم این است که یا دانه های ذرت بسته میمانند یا به اصطلاح ترد نمیشوند و سفت باقی میماند یا خیلی از اوقات هر دو باهم اتفاق میافتد.
برای حل این مشکل با ما همراه باشید.
ذرت ترجیحا کارخانه ای | ۱/۲ پیمانه |
کره طعم دار شَکِلّی باتوجه به ذائقهی شما | ۵۰ گرمی |
قابلمه سایز متوسط رو به بزرگ ترجیحا قدیمی | ۱ عدد |
در ابتدا دانههای ذرت را به مدت ۱۵ دقیقه در آب بخیسانید. بعد از این مدت دانه های ذرت را آبکش کرده و با دستمال کاملا خشک نمائید.
در گام بعدی قابلمه را روی حرارت گذاشته تا کاملا گرم شود سپس کره طعم دار شَکِلّی (باتوجه به ذائقهی شما میتوان از کره نمک، سیر و یا سیر و سبزیجات استفاده نمود) را درون قابلمه گذاشته تا کره کاملا ذوب شود. بلافاصله بعد از ذوب شدن دانههای ذرت را کف قابلمه ریخته و به صورت مرتب روی شعله متوسط رو به بالا هم میزنیم. بعد از باز شدن اولین دانه ذرت درب قابلمه را گذاشته و شعله را کم میکنیم تا دانه ها کاملا باز شوند.
۱. مدت زمان خیساندن دانههای ذرت در آب اگه بیش از زمان گفته شده باشد پاپ کورن شما خراب میشود. خیساندن دانه های ذرت تاثیر به سزایی در باز شدن و ترد شدن پاپ کورن شما دارد.
۲. دانههای ذرت را جوری در قابلمه بریزید که فقط سطح قابلمه را بپوشاند و دانه ها روی هم قرار نگیرند.
۳. ابتدا موقع تف دادن دانه های ذرت با کره طعم دار شَکِلّی حرارت شعله متوسط رو به بالا باشد ولی زمانی که دانه ها شروع به باز کردن شدن حرارت شعله را رو به پایین آوردید.
۴. چون قصد ما درست کردن پاپ کورن کرهای است و در طبخ دانه های ذرت از کره استفاده میشود، کره وقتی روی شعله قرار میگیرد کف میکند که این یک امر طبیعی است.
۵. چون در این دستور پخت از ابتدا کره های طعم دار استفاده میشود پاپ کورن ما از طعم مطلوب تری برخوردار خواهد بود.