امروز میخواهیم دستور پخت و تمام آنچه که برا تهیه یک کلم پلو شیرازی خوشمزه مورد نیاز است را برای شما شرح دهیم.
کلم پلو یکی از خوشمزهترین و خوشعطرترین غذاهای اصیل ایرانی و مخصوص شهر شیراز می باشد، بطوری که این غذا با نام کلم پلو شیرازی شناخته می شود. برای تهیه کلم پلو شیرازی دستور پخت های متنوعی وجود دارد اما یکی از رایج ترین روش های تهیه این غذا تهیه آن با گوشت قلقلی می باشد. از جمله ترکیبات این غذای محلی میتوان به کلم پیچ، گل کلم و حتی کلم قرمز در کنار سبزیجات معطر تازه یا خشک شده استفاده کرد.
این غذا در کنار طعم بی نظیری که دارد، سرشار از خاصیت می باشد، و یکی از دلایل آن حضور مواد اولیه کلم در این غذا است.
کلم ماده ای سرشار از خاصیت است و کاهش کلسترول، کنترل و پیشگیری از دیابت، سلامت بینایی و . . . تنها بخشی از خواص آن می باشد. کلم یکی از سالم ترین سبزیجات جهان شناخته می شود و تهیه ماهانه کلم پلو به عنوان یک غذای سالم، می تواند فواید زیادی را برای شما به همراه داشته باشد. امروز می خواهیم فوت و فن ها و تمام آنچه که برا تهیه یک کلم پلو شیرازی خوشمزه مورد نیاز است را برای شما شرح دهیم.
نکات کلیدی برای تهیه کلم پلو شیرازی خوشمزه
یکی از نکاتی که هر بار در تهیه غذای های خوش طعم و رایحه ایرانی به آن اشاره می شود، تازگی مواد اولیه می باشد. با توجه به اینکه گوشت یکی از مواد اولیه اصلی در تهیه این غذای خوشمزه می باشد، تازگی گوشت تاثیر بسیاری در طعم نهایی غذا خواهد داشت.
همانطور که از نام غذا پیداست، کلم یکی از مواد اولیه در تهیه این غذا می باشد. توجه داشته باشید که کلم های تازه و شسته شده را نواری و باریک خرد کنید تا در لابه لای پلو خوش خوراک شود، البته پس از شستشو کلم اجازه دهید تا آب آن کاملا گرفته شود.
سبزی های تازه تهیه شده برای کلم پلو ( تره، ریحان، مرزه و ترخون ) را با ساطور بر روی تخت گوشت خرد کنید، تا طعم آن کاملا در لابه لای پلو پخش شود.
یکی از نکات مهمی که تاثیر بسیار خوبی بر سرخ شدن گوشت ها دارد، گرفتن آب پیاز پیش از افزودن به گوشت ها می باشد.
اگر می خواهید پلو شما کمی خوش عطر و خوش نمک شود، کمی کره نمک شَکِلّی را ذوب کرده و هنگامی که برنج دم کشید، کره را لابه لای برنج بخوبی پخش کنید.
برای خوش عطر شدن غذا مقداری زعفران دم کرده را با مواد میانی ترکیب کنید.
ادویه های مشترک برای تهیه این پلوی اصیل و پرطرفدار، نمک، فلفل و زردچوبه می باشد، اما شما می توانید بسته به ذائقه خود از ادویه های متفاوتی نظیر ادویه مشهدی، ادویه هندی و مثل آن استفاده کنید.