با شروع فصل تابستان و گرم شدن هوا، انجام فعالیت های روزانه بویژه برای افرادی که به واسطه شغلشان فعالیت بدنی بالایی داردند، سخت تر از فصول سرد سال خواهد بود. تهیه نوشیدنی های خنک تابستانی فرصتی بسیار مناسب برای رفع خستگی روزانه و بازیابی آرامش به هنگام استراحت می باشد. نوشیدن آب در روز های گرم تابستانی اگرچه می تواند تشنگی را رفع کند، اما برای رفع گرما زدگی و افت فشار نوشیدنی های بهتری را می توان تهیه کرد. تهیه نوشیدنی های خنک و سالم با میوه ها و گیاهان پر خاصیت بهترین گزینه برای فصل تابستان می باشد.
با ما همراه باشید تا ۶ مورد از بهترین نوشیدنی های خنک کننده برای فصل تابستان را یه شما معرفی کنیم.
مصرف شربت خاکشیر و آب لیمو برای جلوگیری از گرمازدگی بسیار موثر می باشد. توجه داشته باشید که حتما از آب لیمو طبیعی برای تهیه شربت استفاده کنید، چرا که ویتامین C موجود در آن دارای خاصیت ضدعفونیکننده و تقویت کننده می باشد. توصیه می شود که هر 3 روز یکبار یک لیوان لیمو طبیعی همراه با آب مورد استفاده قرار گیرد، از طرفی دیگر خاکشیر هم خاصیت خنک کننده دارد و مصرف آن بطور مداوم آکنه و جوش های پوستی را از بین می برد.
تخم شربت در واقع دانه گیاه ریحان بوده است که به علت داشتن ترکیبات لعابدار بصورت شربت مورد استفاده قرار می گیرید. این دانه ها پس از حل شدن در آب ساختاری ژله ای پیدا کرده و گزینه ای مناسب برای رفع عطش می باشند. در طب سنتی ایران این نوشیدنی گوارا همواره به عنوان کاهش دهنده التهابات تنفسی، التهابات گوارشی و ادراری مورد استفاده قرار می گیرد.
نوشیدنی تخم شربتی یکی از پرطرفدار ترین نوشیدنی های خنک کننده ی تابستانی میباشد.
شربت به لیمو یکی از انواع شربت های سنتی و پر خاصیت می باشد که علاوه بر عطر و طعم آرامش بخش و خوبش، سرشار از خواص درمانی می باشد. برای تهیه شربت خنک کننده به لیمو، برگ آن را در آب بجوشانید، آن را با شیرین کننده مقوی عسل طعم دار کنید و سپس در یخچال بگذارید و آن را بصورت خنک سرو و نوش جان کنید.
آب هندوانه یک میوه تابستانی خوش طعم و آرامش بخش است که از گذشته تا کنون به عنوان پرطرفدار ترین نوشیدنی خنک کننده مورد استفاده قرار می گیرد.در ماه رمضان میوه ی هندوانه جز جدایی ناپذیر سفره های افطار و سحر می باشد. طبع هندوانه سرد بوده و برای افراد گرم مزاج بسیار مناسب می باشد. جالب است بدانید که مربای پوست هندوانه نیز برای دفع حرارت بدن، رفع تشنگی و گرمازدگی مورد استفاده قرار می گیرد.
شربت سکنجبین یکی از مناسب ترین شربت ها برای فصل سرما است. از گذشته تا کنون سکنجبین همراه با کاهو در جمع های خانوادگی و دورهمی ها سرو می گردد و جز خوش خوراک ترین خوراکی ها نیز می باشد. سکنجبین پر خاصیت از دو ترکیب عسل و سرکه تهیه می گردد و بهتر است برای افرادی که مزاج گرم دارند میزان سرکه را بیشتر در نظر بگیرید.
یکی از نوشیدنی های خنک تابستانی شربت نعنا می باشد.. یک فنجان نعنا را با مقداری شربت آب قند رقیق و پس از یکساعت شربت را صاف و خنک کنید. نوشیدن شربت نعنا می تواند در رفع حالت تهوع و استفراغ به ویژه تهوع صبحگاهی بسیار موثر باشد.
انتخاب برخی از میوه های رنگی که کمی طبیعت سرد داشته باشند، می تواند گزینه های جذابی را به لیست آبمیوه های طبیعی و خنک تابستانی اضافه کند.