خورشت قیمه نذری
کره سیر شَکِلّی
خورشت قیمه یکی از خوشمزه ترین خورشت های اصیل ایرانی می باشد که در سراسر ایران طرفداران همیشگی خود را دارد. این خورشت مجلسی در بسیاری از مراسم های ایرانی از جشن ها و مناسبات ویژه گرفته تا عذاداری ها سرو می شود که بسته به دستور پخت های متنوع طعم متفاوتی خواهد داشت. با ما همراه باشید تا شما را با نحوه ی پخت خورشت قیمه ی نذری با استفاده از کره ی سیر شَکِلّی آشنا کنیم.
مواد لازم
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
به مقدار لازم |
گوشت قیمه ای |
۳۰۰ گرم |
|
سیب زمینی |
۴ عدد متوسط |
لپه |
۲ پیمانه |
پیاز بزرگ |
۱ عدد |
لیمو عمانی |
۱۰ عدد |
پودر زعفران |
۲/۳ قاشق چایخوری |
رب گوجه فرنگی |
۱ قاشق سوپ خوری |
پودر دارچین |
۲/۳ قاشق چایخوری |
زردچوبه |
۱ قاشق غذاخوری |
نمک |
به مقدار لازم |
نحوه ی پخت خورشت قیمه نذری
- ابتدا لپه ها را شسته و درون ظرفی از دو ساعت قبل خیس کنید، سپس آن را در سبدی آبكشی كنید.
- گوشت ها را نیز بشویید و درون آبکشی بریزید تا آب آن بخوبی گرفته شود، در این حین پیاز ها را بصورت خلالی خرد کنید.
- درون یک ماهیتابه ی بزرگ پیاز ها را همرا با کره سیر تفت دهید تا زمانیکه رنگ آن طلایی شود، سپس ادویه زردچوبه را اضافه کرده و تفت دهید.
- تکه های گوشت را اضافه کرده و همراه با پیاز ها بخوبی تفت دهید، سپس لپه ها را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید. در این حین مقداری نمک اضافه کنید.
- در این بخش حدود ۲ پیمانه آب جوش را به مخلوط اضافه کرده و بر روی حرارت قرار داده تا بپزد.
- پس از اینکه خورشت کمی جوش زد، پودر زعفران را که از قبل در کمی آبجوش حل کرده بودید، به آن اضافه کنید.
- در حین پخت گوشت و لپه، لیمو عمانی ها را شسته و درون کاسه ای حاوی آب جوش خیس کنید، سپس لیمو ها را به وسیله ی یک چنگال سوراخ کنید و داخل خورشت بریزید.
- اجازه دهید تا خورشت حدود ۲ ساعت بر روی حرارت ملایم جا بیفتد. شما می توانید در این حین سیب زمینی ها را پوست کنده و پس از خلالی کردن در روغن سرخ کنید.
- در این مرحله رب گوجه را در ظرفی دیگر، همراه با کره سیر تفت دهید و سپس به خورشت اضافه کنید. پس از گذشت چند دقیقه پودر دارچین را نیز بیفزایید.
نكته : دقت کنید که در این قسمت لپه ها را حتما تفت دهید، چراکه علت اصلی تفت دادن لپه ها وا نرفتن و له نشدن آنها پس از افزودن آب برای پخت خورشت می باشد.
نكته : برای خوشرنگ تر شدن خورشت، می توانید محلول زعفرانی را در حین افزودن لپه ها به گوشت و پیاز، اضافه کنید.
نكته : باتوجه به اینكه رب گوجه فرنگی، پخت لپه و گوشت را به تاخیر میاندازد، آن را در مراحل آخر اضافه كنید.
نكته : بهتر است دارچین را نیز در مراحل پایانی پخت خورشت اضافه كنید، چراکه افزودن آن در مرحله اول پخت، منجر به تیره شدن رنگ خورشت میشود.
در صورتیکه با مراحل کلی تهیه خورشت قیمه نذری آشنایی دارین بر روی لینک فوت و فن های پخت خورشت قیمه نذری با کره سیر شُکِلّی کلیک کنید.