حلیم گوشت
روغن حیوانی شَکِلّی
حلیم گوشت یکی از غذا های خوشمزه و مقوی خاورمیانه ای است که سرشار از پروتئین بوده و معمولا به هنگام صبحانه و یا در ماه رمضان و سایر مناسبات معنوی تهیه می گردد. تلفیق این غذای پر خاصیت و انرژی بخش با روغن حیوانی شَکِلی می تواند بخوبی انرژی مورد نیاز بدن را تامین کند، ضمن آنکه با میل کردن این وعده ی غذایی لذیذ، طعمی به یاد ماندنی را تجربه می کنید.
مواد لازم
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
۲ قاشق سوپ خوری |
گندم بدون پوسته |
۳۵۰ گرم |
|
گوشت گوسفند |
۳۰۰ گرم |
نمک |
۱ قاشق چایی خوری |
شکر |
به مقدار لازم |
پودر دارچین |
۱ قاشق غذا خوری |
پیاز |
۱ عدد |
نحوه ی پخت حلیم گوشت
- ابتدا گندم های پاک شده را در یک قابلمه آبکشی و شستشو کنید و سپس آب را تعویض کرده و بگذارید تا برای ۲۴ ساعت خیس بخورد.
- آب گندم خیس خورده را مجددا تعویض کرده و قابلمه را روی شعله متوسط قرار دهید تا آب بجوش آید، سپس کمی شعله را کم کرده و روغن حیوانی را اضافه کنید و آرام آرام هم بزنید. حدود ۴ ساعت زمان لازم است تا گندم ها بخوبی مغز پخت شوند، لذا در این حین گندم ها را هم بزنید تا ته نگیرند.
- در این مرحله گندم ها را از صافی عبور دهید تا در صورتی که مقداری پوست گندم وجود دارد از حلیم جدا شود.
- سپس در قابلمه ای پیاز را به چند قطعه ی بزرگ خرد کرده و همرا با گوشت ها ی خرد شده تفت دهید.
- دو پیمانه آب را به گوشت اضافه کرده و روی شعله ی متوسط قرار دهید تا آب به جوش آید.
- کمی نمک ب قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید تا بخوبی بپزد.
- بعد از گذشت ۳ - ۲ ساعت که گوشت بخوبی مغز پخت شد آنها را کاملا ریش ریش کرده و به حلیم اضافه کنید تا مقداری در کنار یکدیگر بجوشند.
- سپس آن را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد.
- حلیم شما آماده است. در این مرحله می توانید حلیم را در داخل کاسه ای سرو کرده و آن را با دارچین تزئین کنید.
نکته: می توانید به هنگام سرو مقداری روغن حیوانی روی آن بریزید تا طعم آن مطلوب و لذیذ تر گردد.