بسیاری از مردم می دانند که لبنیات منبع پر اهمیتی از مواد مغذی برای نوجوانان و کودکان در حال رشد می باشد. شیر، دوغ، خامه، کره، ماست و سایر غذاهای لبنی، منابع مهمی از پروتئین، کلسیم و ویتامین برای تمامی افراد، از جمله بزرگسالان، سالمندان و ورزشکاران می باشد. محصولات لبنی سرشار از مواد معدنی ضروری از جمله کربوهیدراتها، پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، ویتامینهایی نظیر K، E، A، D، B12، ریبوفلاوین و نیاسین هستند.
امروزه در کشور آمریکا 10 میلیون نفر مبتلا به پوکی استخوان و 43 میلیون نفر دیگر در معرض خطر ابتلا به این بیماری می باشند. خانم ها چهار برابر بیشتر در معرض ابتلا به این بیماری هستند. مطالعات نشان داده است که پروتئین و کلسیم موجود در شیر و سایر لبنیات می تواند نقش مهمی در سلامت و تراکم استخوان ها ایفا کند و در نتیجه خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش دهد. مصرف لبنیات به مقدار مناسب می تواند مواد مغذی و ضروری بدن را فراهم کند.
محققان همچنین دریافته اند:
کلسیم، پتاسیم، منیزیم و سایر مواد معدنی موجود در غذاهای لبنی می تواند نقش مهمی در حفظ و کنترل فشار خون داشته باشند. ماده معدنی پتاسیم در تنظیم تعادل مایعات و مواد معدنی در بدن برای حفظ فشار خون نقش بسیار موثری دارد. بدون مصرف روزانه سه وعده لبنیات، تامین نیازهای پتاسیم می تواند دشوار باشد.
پتاسیم نقش بسیار مهمی در تنظیم فشار خون و پیشگیری از سکته قلبی دارد، به طوری که سازمان غذا و دارو مواد غذایی حاوی حداقل 350 میلی گرم پتاسیم در هر وعده را مورد تایید قرار داده است، همچنین بررسی ها نشان داده است که مصرف لبنیات، با فوایدی چون کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 مرتبط است.
عملکرد مناسب و سلامت سیستم گوارشی بدن یکی از فواید مصرف لبنیات به حساب می آید. محصولات لبنی تخمیر شده نظیر ماست، پنیر و دوغ، منبعی از میکرو ارگانیسم های فعال می باشند که می تواند میکروارگانیسم های طبیعی موجود در روده را به حالت تعادل نگه دارد.
برگرفته از سایت: