قیمه نثار یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار قزوینی می باشد. این پلو خورشت خوشمزه به دلیل در برداشتن گوشت و مغز های خوراکی سرشار از خاصیت بوده و به دلیل ادویه و مواد اولیه ویژه ای که در تهیه آن مورد استفاده قرار می گیرد عطر و طعم خاص و وسوسه انگیزی دارد. پخت این غذا همراه با گوشت مرغ نیز طرفداران خود را دارد، اما قزوینی ها بطور سنتی و اصیل از گوشت گوسفندی در تهیه این غذا استفاده می کنند.
یکی از فوت و فن های خوشمزه برای پخت پلو خورشت قیمه نثار افزودن طعم کره ای به برنج یا به هنگام تفت دادن ادویجات می باشد. با ما همراه باشید تا نکات مهم در پخت قیمه نثار همراه با کره نمکی شَکِلّی را با شما در میان بگذاریم.
نکات کلیدی برای تهیه قیمه نثار خوشمزه و مجلسی
همانطور که گفته شد قیمه نثار با دو ترکیب اصلی گوشت و برنج تهیه می شود، بنابراین طبخ کامل گوشت و طعم دار کردن آن تاثیر بسزایی در خوش طعم شدن قیمه نثار دارد. گوشت ها را بخوبی با پیاز داغ فراوان و مقداری پودر سیر تفت دهید تا کاملا طعم دار شوند، سپس رب را نیز اضافه کنید و گوشت ها را کمی بیشتر با رب ها تفت دهید.
از جمله ادویه هایی که باعث خوش طعم شدن گوشت تهیه شده ( گوسفندی یا گوساله ) می گردند عبارت است از:
پودر گل سرخ: ۴ قاشق غذاخوری
پودر دارچین: ۱ قاشق غذاخوری
پودر زنجبیل: 1/2 قاشق غذاخوری
هل سبز: ۲ عدد
جوز هندی: نصف یک عدد
دقت داشته باشید تا به هنگام طبخ گوشت از حرارت ملایم استفاده کنید تا گوشت در مرحله ی آخر آبدار و ترد باقی بماند، همچنین توجه داشته باشید تا قطعات گوشت را کوچک در نظر بگیرید تا مواد بیشتر به خرد گوشت برود و پخت آن آسان تر باشد.
اگر می خواهید قیمه نثار را به روش قزوینی اصیل تهیه کنید، حتما از خلال پوست پرتقال استفاده کنید. برای اینکه تلخی خلال پرتقال را بگیرید، بگذارید تا در آب داغ چند جوش بخورد و سپس آن را آبکش کنید.
برای طعم دار شدن خلال بادام و پسته مورد استفاده، آن ها را از شب قبل در گلاب خیس کنید.
برای ایجاد یک طعم خوشمزه و کره ای، زرشک، پوست پرتغال و خلال پسته و بادام را همراه با کره نمکی شَکِلّی تفت داده و طعم دار کنید.
افزودن زعفران دم کرده به ترکیب کره ای زرشک و خلال ها رایحه ی ویژه ای به غذا می بخشد و به طور کلی در نتیجه نهایی تاثیر فوالعاده خوشمزه ای دارد.
یکی از فوت و فن هایی تهیه قیمه نثار پخش کردن خورشت در لابه لای برنج پس از آبکش کردن می باشد، بنابراین عطر و طعم برنج با خورشت ترکیب می شود.
در صورتیکه قیمه نثار را جدا از پلوی آن تهیه کردید، به هنگام سرو نهایی بر روی برنج مقداری کره نمکی آب کنید.