بوی یلدا را میشنوی؟
انتهای خیابان آذر…
باز هم قرار عاشقانه پاییز و زمستان…
شب یلدا یکی از خاطره انگیزترین شب های سرد سال و جزئی از زیباترین سنت ما ایرانیان می باشد. مرسوم است که در این شب طولانی اعضای خانواده دور هم جمع شده و به شعر خوانی و جشن و سرور می پردازند، خوراکی های خوش رنگ و لعاب و خوشمزه همراه با انار، هندوانه و آجیل و . . . تهیه می کنند و در کنار یکدیگر بلند ترین شب سرد سال را می گذرانند. اگر می خواهید برای شب چله امسال یک سفره ی رنگی و زیبا داشته باشید، ما برای شما 8 خوراکی شب یلدا با طرز تهیه بسیار آسان آماده کرده ایم تا در کنار عزیزانتان تهیه و نوش جان کنید. با ما همراه باشید.
دسر موس انار
مواد لازم:
- آب انار – 3/4 پیمانه
- دانه انار – 1 فنجان دانه انار
- شکر قنادی – 2 پیمانه
- عصاره وانیل – 1 قاشق چایخوری
- خامه سنگین – 2 فنجان
- پنیر خامه ای زده شده – 1/5 فنجان
- ژله انار – 1 بسته
- ژله توت فرنگی – 1 بسته
طرز تهیه دسر موس انار
- لایه اول از ترکیب خامه، پنیر خامه ای سبک، شکر قنادی و عصاره ی وانیل می باشد. فقط کافی است تا ترکیب خامه سنگین و پنیر خامه ای را در انتهای ظرف دسر مورد نظر پهن و فشرده کنید.
- لایه دوم از ترکیب خامه و پنیر خامه ای همراه با ژله توت فرنگی درست می شود. ابتدا ژله را در یخچال بگذارید تا کمی غلیظ شود، سپس آن را با مخلوط خامه ترکیب کنید.
- قبل از اضافه کردن ژله انار که در ترکیب با آب انار تهیه شده است، به عنوان لایه سوم، اجازه دهید تا لایه موس انار حداقل 30 تا 45 دقیقه در یخچال بماند تا در نهایت لایه ها کاملا جدا از هم بمانند. سپس ژله انار را به آرامی بر روی دسر اضافه کنید.
- در آخر دانه های انار را بر روی موس پراکنده سازید و دسر را داخل یخچال قرار دهید تا تمام لایه ها خودشان را بگیرند. خوراکی شب یلدا آماده است نوش جان
تارت شکلاتی آجیل و انار
مواد لازم:
مواد روی تارت
- مغز پسته – 1/4 پیمانه
- مغز بادام – 1/3 پیمانه
- کره بادام زمینی – 1/4 پیمانه
- عسل – 1/4 پیمانه
- عصاره وانیل – 1 قاشق چایخوری
- دانه انار – 1/2 پیمانه
مواد شکلاتی
- شکلات تخته ای – 120 گرم
- عسل – 1/4 پیمانه
- عصاره وانیل – 2 قاشق چایخوری
- نمک – 1/4 قاشق چایخوری
مواد تارت
- آرد بادام – 2 پیمانه
- نمک – 1/2 قاشق چایخوری
- جوش شیرین – 1/2 قاشق چایخوری
- عسل – 2 قاشق غذاخوری
- روغن نارگیل – 4 قاشق غذاخوری
طرز تهیه تارت شکلاتی آجیل و انار
- ابتدا فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود. در این حین مواد آجیلی مورد نظر را به مدت 5 دقیقه درون یک سینی در فر قرار دهید تا کمی برشته شوند. سپس قالب های تارت رو با روغن چرب کنید.
- در یک ظرف، آرد بادام، جوش شیرین و نمک را با هم مخلوط کنید، سپس عسل و روغن نارگیل را اضافه کنید. حال تمامی مواد را بخوبی با دست ورز دهید. مواد را درون قالب ها تقسیم کرده و آنها را با دست در ته و دیواره های قالب فشرده کنید.
- شکلات تخته ای، عسل، وانیل و نمک را درون یک قابلمه تفلون ریخته و با حرارت ملایم آرام آرام هم بزنید تا شکلات ذوب شود. زمانیکه مواد با یکدیگر ترکیب شدند، مواد شکلاتی را به مقدار یکسان درون هر یک از نان های تارت بریزید.
- در این مرحله کره بادام زمینی را با عسل درون یک قابلمه ریخته و در حرارت بسیار کم هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید، پودر وانیل را اضافه کنید و کاملا هم بزنید. بادام درختی، پسته و دانه های انار را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.
- در مرحله آخر مخلوط آجیلی تهیه شده را بر روی مواد شکلاتی روی نان تارت بریزید و کمی با قاشق فشار دهید تا موارد در سس شکلاتی فرو بروند. خوراکی شب یلدا، آماده است. نوش جان
کاپ کیک شکلات و انار
مواد لازم:
- آرد – یک لیوان
- شکر – یک لیوان
- پودر کاکائو – 1/3 لیوان
- تخم مرغ – 3 عدد (زرده و سفیده جدا)
- بکینگ پودر – 2 قاشق چایخوری
- کره نرم – ۱۰۰ گرم
- آب انار – 3/4 لیوان
- وانیل – 1/3 قاشق چایخوری
- نمک – نوک قاشق چایخوری
- شکلات چیپسی – 1/3 لیوان
- دانه انار – 1/2 لیوان
طرز تهیه کاپ کیک شکلات و انار
- ابتدا فر را تا دمای 180 سانتی گراد گرم کنید. کاغذهای روغنی کوچک را درون قالب های مافین مورد نظر قرار دهید.
- مواد خشک نظیر آرد، شکر، کاکائو، بکینگ پودر و نمک را درون ظرفی مخلوط کنید.
- سفیده را در ظرفی دیگر هم بزنید تا کف کند و در صورت برگرداندن ظرف نریزد.
- در این مرحله زرده تخم مرغ را با کره، وانیل و آب انار مخلوط کرده و مواد آردی تهیه شده را به آن بیافزایید و حسابی ورز دهید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند. حال سفیده تخم مرغ را اضافه کرده و به آرامی هم بزنید.
- مواد را داخل قالب ریخته (به اندازه 3/4 قالبها) و آن را حدود 20 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید تا کاملا بپزد.
- در آخر، سطح کاپ کیک های پخته شده را با خامه فرم گرفته تزئین کرده، شکلات های چیپسی و دانه های انار را بر روی خامه پخش کنید. خوراکی شب یلدا آماده است. نوش جان
شکلات تلخ با روکش انار
مواد لازم:
- شکلات چیپسی – 1/5 لیوان
- دانه های انار – 1 لیوان
طرز تهیه شکلات تلخ با روکش انار
- در یک قابلمه کوچک و تفلون، شکلات چیپسی را با دمای ملایم حرارت داده و ذوب کنید.
- شکلات ذوب شده را به شکل دایره های کوچک بر روی تشک پخت سیلیکونی یا ورقه های روغنی مخصوص بریزید و دانه های انار را به درون شکلات فشار دهید تا بر روی سطح آن قرار گیرند.
- حال شکلات را به مدت 15 دقیقه در یخچال قرار دهید تا خنک شوند.
پودینگ هندوانه
مواد لازم:
- هندوانه (بدون هسته) – 4 پیمانه
- آرد نشاسته – 2 قاشق غذاخوری
- شکر – 1/4 پیمانه
- پودر وانیل – 2 قاشق غذاخوری
- آب لیموی تازه – 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه پودینگ هندوانه
- ابتدا هندوانهها را درون میکسر ریخته و هم بزنید. سپس هندوانه هم زده را از یک صافی عبور دهید تا مواد اضافه اش کاملا گرفته شود.
- دو قاشق غذاخوری آب هندوانه را درون کاسهای بریزید و همراه با آرد نشاسته هم بزنید تا صاف و یکدست شود.
- کمی بعد شکر را اضافه کرده و بخوبی هم بزنید. وانیل را با مقداری آب هندوانه ترکیب کرده و اضافه کنید.
- پس از 3- 4 دقیقه، آب لیمو را اضافه کنید. در ادامه پودینگ تهیه شده را از درون یک صافی تمیز رد کرده و سپس آن را در لیوان های مورد نظر بریزید.
- سطح لیوانها را بپوشانید به مدت 3 ساعت در یخچال بگذارید.
- به هنگام سرو نهایی خامه زده شده را بر روی سطح لیوان بریزید و روی آن را با آجیل پودر شده و انار تزئین کنید. خوراکی شب یلدا آماده است. نوش جان.
کاپ کیک هندوانه
مواد لازم:
- آرد – ۳۰۰ گرم
- شکر – ۱۵۰ گرم
- تخم مرغ – ۴ عدد
- روغن مایع – ۱ پیمانه
- بیکینگ پودر – ۲ قاشق چایخوری
- وانیل – ۱/۸ قاشق چایخوری
- نمک – ۱/۸ قاشق چایخوری
- پودر ژله – ۱ بستهی ۱۰۰ گرمی
- رنگ خوراکی – به مقدار لازم
- آب میوه – ۲/۳ پیمانه
- شکلات چیپسی – به مقدار لازم
- خامه برای تزیین – به مقدار لازم
طرز تهیه کاپ کیک هندوانه مخصوص خوراکی شب یلدا
- ابتدا آرد، نمک، بیکینگ پودر و پودر ژله درون ظرفی ریخته و کاملا با یکدیگر مخلوط کنید.
- در ظرف دیگری شکر و تخممرغها را همراه با وانیل به مدت ۵ دقیقه با همزن به هم بزنید.
- روغنمایع را ذره ذره به مخلوط تخممرغ، شکر و وانیل اضافه کرده و سپس آب هندوانه را نیز به آن اضافه کنید.
- حال مخلوط آرد، نمک، بکینگپودر و پودر ژله هندوانه را کمکم به مایهی تهیه شده اضافه کرده و به آرامی با همزان، هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. در صورت تمایل می توانید از رنگ خوراکی قرمز رنگ نیز استفاده کنید.
- حال شکلات چیپسی تهیه شده را اضافه کنید.
- سپس مایه کیک را درون مافین های کوچک مخصوص کاپ کیک ریخته و به مدت 30 – 40 دقیقه در داخل فر با دمای 180 درجه قرار دهید.
- سطح کیک را با خامه فرم گرفته ی سبز رنگ تزئین کرده و روی آن را با دانه های انار یا شکلات چیپسی تزئین کنید. خوراکی شب یلدا شما آماده است. نوش جان
ماکارون هندوانه ای
مواد لازم:
- تخم مرغ – 1 عدد
- کرم تارتار – 10 گرم
- رنگ قرمز خوراکی – به مقدار لازم
- پودر بادام – 45 گرم
- پودر شکر – 75 گرم
- رنگ خوراکی سبز – به مقدار لازم
- تخم خرفه – به مقدار لازم
مواد لازم برای کرم:
- پنیر ماسکار پونه – 100 گرم
- شکلات سفید رنده شده – 200 گرم
طرز تهیه ماکارون هندوانه ای مخصوص خوراکی شب یلدا
- ابتدا سفیده تخم مرغ را با کرم تارتار بزنید تا پف کرده و به رنگ سفید درآید، سپس پودر بادام و پودرشکر را به آن اضافه کرده و بخوبی مخلوط کنید. مواد را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و به یک قسمت رنگ قرمز و به دیگری رنگ سبز را اضافه کنید.
- در این مرحله مواد سبز و قرمز رنگ را جداگانه درون قیفی ریخته و در سینی فر با فاصله از یکدیگر به شکل گرد پهن کرده و بچینید. حال تخم خرفه ها را روی مواد قرمز رنگ پخش کنید و بگذارید تا به مدت 15 دقیقه در دمای 150 درجه سیلسیوس بپزد.
- حال پنیر ماسکار پونه را به روش بنماری ( قرار دادن ظرف پنیر در ظرف آب گرم ) آب کنید و شکلات سفید را به آن اضافه کرده و مخلوط کنید.
- ماکارون های تهیه شده را از فر خارج کنید و اجازه دهید تا کمی خنک شوند. سپس مقداری از کرم را روی ماکارون سبز رنگ گذاشته و ماکارون قرمز را روی آن قرار دهید. ماکارون هندوانه ای شب یلدا آماده است.
دسر پاناکوتای انار
مواد لازم:
- خامه ساده – ۴۰۰ گرم
- شیر – ۱ لیوان
- پودر ژلاتین – ۲ قاشق غذاخوری
- عسل – ۲ قاشق غذاخوری
- ژله انار – ۲ بسته
- دانه انار – ۱ لیوان
- آب جوش – ۱ لیوان
- چوب دارچین – ۱ تکه
طرز تهیه دسر پاناکوتای انار
- ابتدا شیر را درون ظرف بریزید و آن را گرم کنید، سپس ژلاتین را اضافه کرده تا در شیر حل شود. دقت کنید تا ژلاتین را به هم نزنید فقط منتظر باشید تا با حرارت حل شود. خامه و عسل را در یک ظرف ریخته و بن ماری کنید.
- چوب دارچین را اضافه کرده و هنگامی که حباب هایی را روی خامه مشاهده کردید، ترکیب شیر و ژلاتین را اضافه کرده و به سرعت مواد را به هم بزنید. در ادامه مخلوط را از روی حرارت بردارید.
- در این مرحله چوب دارچین را بیرون آورده و یک لایه مایه پاناکوتا را درظرف مخصوص دسر بریزید، سپس ظرف را در یخچال قرار دهید تا مواد خودش را بگیرد. بعد از آن ظرف را از یخچال خارج کرده یک لایه ژله انار را که از قبل مطابق با دستور روی بسته بندی تهیه کرده ایم، بر روی آن اضافه می کنیم و مجددا در یخچال می گذاریم. این کار را به تعداد لایه هایی که مورد نظر است تکرار می کنیم. در نهایت سطح دسر را با دانه های انار تزئیین می کنیم. خوراکی شب یلدا آماده است . نوش جان
1 Comments
به به چه سفره رنگارنگی، آسمون دلتون رنگی رنگی یلداتون خجسته