میگو پلو بوشهری
کره سیر و سبزیجات شَکِلّی
میگو پلو بوشهری نوعی غذای جنوبی نسبتا تند و تیز است که تهیه آن در اکثر شهر های جنوب ایران خصوصا بوشهر رایج است. میگو پلو در دسته غذاهای مقوی و پر خاصیت طبقه بندی می شود، چراکه میگو سرشار از پروتئین و امگا 3 می باشد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه میگو پلو بوشهری را همراه با کره سیر و سبزیجات شَکِلّی به شما آموزش دهیم.
مواد لازم
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
به مقدار لازم |
برنج |
4 پیمانه |
|
میگو پاک شده |
500 گرم |
گشنیز و شنبلیله خرد شده |
150 گرم(50 گرم شنبلیله و 100 گرم گشنیز) |
پیاز بزرگ خرد شده |
1 عدد بزرگ |
سیر خرد شده |
2 حبه |
زعفران دم کرده |
به مقدار لازم |
نمک، زردچوبه، پودر زنجبیل و فلفل قرمز و سیاه | به مقدار لازم |
کاری، گرد لیمو و تخم گشنیز |
به مقدار لازم |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
تمبر هندی |
1/2 بسته |
||
طرز تهیه میگو پلو بوشهری
- ابتدا میگوها را بخوبی پاک کنید، دم و سر میگو ها را جدا کرده و رگ پشت میگو ها را تخلیه کنید. میگوها را بشویید و سپس در آبکش بریزید تا کاملا خشک شوند.
- مقداری روغن را درماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا کمی داغ شود. پیاز ها را در روغن به مدت 5-7 دقیقه تفت دهید تا سبک شوند، سپس سیرهای ریز خرد شده را به پیازها بیفزایید و همراه با آن تفت دهید. در این مرحله ادویجات زردچوبه، نمک و فلفل را اضافه کرده و مواد را کاملا با یکدیگر مخلوط کنید.
- سبزی خرد شده و میگوهای پاک شده را در تابه ای ریخته و بخوبی با سایر مواد مخلوط کنید. حال نوبت کره سیر و سبزیجات است تا چاشنی نهایی را به میگو اضافه کند. مواد را کمی بیشتر با کره سیر و سبزیجات تفت دهید.
- تمر هندى را کمی خیسانده و سپس درون آبکشی کوچک بریزید، سپس آن را با رب گوجه فرنگی، پودر زنجبیل، تخم گشنیز، ادویه کاری، گرد لیمو و زعفران دم کرده ( حدود 1 قاشق غذاخوری) مخلوط کرده و به میگوها اضافه کنید. مواد را با یکدیگر ترکیب کرده و تفت دهید. معمولا 7 - 8 دقیقه برای تفت دادن میگو ها کافی است چراکه اگر ادامه دهید ممکن است میگو ها سفت و لاستیکی می شوند.
- برنج را از چند ساعت قبل با آب و نمک خیس کنید. پس از چند ساعت، آب برنج را عوض کرده و درون قابلمه ای دیگر بریزید تا بجوش آید. 10 دقیقه پس از بجوش آمدن، دانه های برنج را امتحان کنید، در صورتیکه دانه های آن نیم پز شدند زیر گاز را خاموش کنید و سپس برنج را آبکش کنید.
- در این مرحله مواد را بصورت لایه ای بر روی هم می ریزیم. ابتدا در کف قابلمه مقداری روغن بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. ته دیگ مورد نظر را که هم میتواند سیب زمینی باشد را نیز در کف قابلمه بچینید. یک لایه برنج روی ته دیگ بریزید و روی آن را با یک لایه از مخلوط میگو پر کنید. این لایه بندی را ادامه دهید تا مواد شما تمام شوند. آخرین لایه برنج باشد. با انتهای یک قاشق بر روی برنج، چند سوراخ ایجاد کنید تا مواد که در لایه های زیرین هستند بهتر پخته شوند. درب قابلمه را ببندید، شعله گاز را کم کنید و دمکنی را بگذارید. 45 دقیقه زمان برای دم کشیدن کامل میگو پلو مورد نیاز است.
- میگو پلو را درون ظرف مورد نظر ریخته و آن را ترشی لیته یا ترشی بندری تند سرو کنید. نوش جان!
برای مشاهده فوت و فن های پخت میگو پلو بوشهری با کره سیر و سبزیجات شَکِلّی بر روی لینک کلیک کنید.