ته چین مرغ
کره نمکی شَکِلّی

ته چین مرغ یک غذای لذیذ و اصیل ایرانی می باشد که تهیه و پخت آن در اکثر شهر های ایران مرسوم است. ته چین ها بسته به مواد میانی درونشان انواع گوناگونی دارند بطور مثال ته چین ماهی یا ته چین گوشت و بادمجان، اگرچه ته چین مرغ و زعفران محبوب ترین آنها می باشد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه ته چین مرغ وسوسه انگیز، همراه با کره نمکی شَکِلّی را با شما در میان بگذاریم

مواد لازم
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
50 گرم |
برنج |
3 پیمانه |
|
ماست چکیده |
1 پیمانه |
سینه مرغ |
1 عدد |
پیاز |
1 عدد متوسط |
زرده تخم مرغ |
2 عدد |
گلاب |
1 قاشق غذاخوری |
زرشک | 100 گرم |
پودر قند |
1 قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده |
4 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زرد چوبه |
به مقدار لازم |
خلال پسته |
به مقدار لازم |

۰1:30:۰۰

4 نفر

طرز تهیه ته چین مرغ
- ابتدا گوشت مرغ را همراه با 1.5 - 2 لیوان آب، مقداری زردچوبه و یک عدد پیاز متوسط در یک قابلمه بریزید، سپس درب قابلمه را گذاشته و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید تا سینه مرغ بخوبی پخته شود و آب قابلمه کشیده شود، سپس مرغ ها را درون ظرفی دیگر ریش ریش کنید.
- مرغ های ریش ریش شده را به همراه کره نمکی داخل یک تابه ریخته و کمی تفت دهید، سپس ادویجات( زردچوبه و فلفل سیاه ) را به مرغ اضافه کرده و کمی بیشتر نفت دادن را ادامه دهید.
- در این مرحله زرشک ها را که از قبل برای 30 دقیقه خیس کرده بودید را درون ماهیتابه ریخته و همرا با کمی کره و پودر قند تفت دهید تا رنگ زرشک درخشان و خوشرنگ شود.
- حالا برنج را که از قبل به مدت 1 ساعت در آب و نمک خیس کرده بودید را در یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار داده، آن را تا نیمه با آب پر کنید، مقداری روغن مایع یا روغن کره اضافه کرده و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید، سپس بگذارید تا برنج برای ۷ تا ۱۰ دقیقه جوش بخورد. زمانی که دانه های برنج کمی نرم شدند ولی مغزشان سفت بود (نیم پخته) برنج را آبکشی کنید.
- در این مرحله زرده های تخم مرغ را با گلاب و زغفران دم کرده بخوبی مخلوط کنید تا بوی اولیه آن از بین برود، سپس ماست چکیده را نیز اضافه کرده و به خوبی ترکیب کنید تا مواد کاملا یکدست شوند.
- حال برنج آبکش شده را به مخلوط تخم مرغ و ماست اضافه کرده و با یکدیگر ترکیب کنید، سپس قابلمه ای را برداشته و درونش را با روغن چرب کنید.
- در این مرحله مقداری از ترکیب برنج را درون قابلمه ریخته و با قاشق مواد را بهم فشرده کنید، سپس مخلوط مرغ را روی سطح برنج پخش کنید و مجددا باقی مانده مخلوط برنجی را اضافه کنید. در نهایت مواد را کاملا با قاشق فشرده کنید تا از هم باز نشوند.
- بر روی درب قابلمه دم کنی گذاشته و اجازه دهید تا برنج برای 45 دقیقه تا 1 ساعت بر روی حرارت ملایم گاز دم بکشد.
- در آخر محتویات درون قابلمه را برگردانده و روی ته چین را با زرشک و خلال بادام تزیین کنید.
نوش جان