راتاتوی
کره سیر و سبزیجات شَکِلّی
راتاتوی یک غذای گیاهی و بسیار معروف فرانسوی می باشد که ریشه ی آن به شهر های جنوبی فرانسه بازمی گردد. جالب است بدانید که ایتالیایی ها نیز غذایی به نام چیامبوتا دارند که بسیار مشابه با راتاتوی می باشد. اگر با مواد اولیه این غذای خوشمزه آشنا شوید خواهید دید که این غذا به یتیمچه ایرانی ها بی شباهت نیست. با ما همراه باشید تا طرز تهیه راتاتوی با کره سیر و سبزیجات شَکِلّی را مرحله به مرحله به شما آموزش دهیم.
مواد لازم
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
به مقدار لازم |
پیاز |
2 عدد متوسط |
|
سیر رنده شده |
1 حبه |
بادمجان |
۳ عدد بزرگ |
کدو سبز |
۳ عدد متوسط |
گوجه فرنگی |
۵ عدد |
نمک و فلفل سیاه |
به میزان لازم |
آویشن | ۱ قاشق چایخوری |
ریحان تازه |
۱/۲ پیمانه |
پنیر پیتزا رنده شده |
به میزان لازم |
طرز تهیه راتاتوی
- ابتدا رب گوجه فرنگی، سیر رنده شده، 1 عدد پیاز خرد شده، فلفل و زرچوبه را داخل ماهیتابه ای ریخته و همراه با کره سیر و سبزیجات تفت دهید تا مواد کمی سرخ شوند و طعم خامی آنها از بین برود.
- سپس 1 عدد گوجه فرنگی را رنده کرده و به مواد اضافه کنید. بگذارید تا مواد همراه با آب گوجه به جوش بیفتد، حال حرارت را بسیار کم کنید.
- سس تهیه شده را در یک ظرف گود مستطیل شکل مخصوص فر ریخته و سبزیجات حلقه شده شامل بادمجان، کدو سبز، گوجه فرنگی و پیاز را روی سس به صورت نواری بچینید و روی آن کمی نمک و آویشن بپاشید.
- در این مرحله پنیر رنده شده را با تراکم کم بر روی سطح مواد پخش کنید.
- روی ظرف را با فویل آلومنیومی پوشانده و در فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 45 دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید.
- در مرحله آخر برای 10 دقیقه حالت گریل فر را فعال کرده تا آب سطح مواد کشیده شود.
- راتاتوی را داخل بشقاب سرو کرده و اطراف بشقاب را با ریحان تزئین کنید
- راتاتوی فرانسوی شما آماده است. نوش جان