سبزی پلو
با ماهی
روغن حیوانی و کره شَکِلّی
سبزی پلو یکی از بهترین مکملها برای انواع غذاهای ایرانی است. اما یک سبزی پلو خوشمزه چگونه تهیه میشود؟ شما میتوانید در این صفحه با کمک روغن حیوانی شَکِلّی، یکی از لذیذترین و خوش عطرترین سبزی پلوها را تهیه کنید.
مواد لازم
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
برنج |
۹۰۰ گرم |
سبزی پلویی |
۱ کیلوگرم |
کره شَکِلّی |
۱۵۰ گرم |
سرکه سیب |
۱/۴پیمانه |
زعفران دم کرده |
۱ قاشق چایخوری |
روغن حیوانی شَکِلّی |
به میزان مورد نیاز |
نمک |
به میزان مورد نیاز |
نحوه پخت سبزی پلو
سبزی پلو یکی از بهترین مکملها برای ماهیچه، مرغ و انواع ماهیها است، اما برای پختن یک سبزی پلوی خوشمزه، باید از سبزی تازه استفاده شود. ترکیب مناسب سبزیهای این غذا به این صورت است: شوید ۲۰۰ گرم، جعفری ۱۰۰ گرم، گشنیز ۱۰۰ گرم، تره ۱۰۰ گرم، برگ سیر ۲۰۰ گرم، زولنگ ۱۰۰ گرم، اناریجه ۱۰۰ گرم.
- در ابتدا قبل از پخت برنج لازم است آن را حداقل از ۴ ساعت قبل در آب به همراه نمک خیس کنید. قابلمه خود را با آب پر کنید و بر روی حرارت قرار دهید.
- بعد از این که آب جوشید، برنج خیس و کمی روغن را به آن اضافه کنید؛. یک سوم باقیمانده نمک را به آب درحال جوشیدن اضافه کنید. شعله را کم نکنید و صبر کنید برنج هم بجوشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد به آرامی چند بار آن را هم بزنید که دانهها به هم نچسبند. پیش از آب کش کردن برنج، سرکه سفید و یک پیمانه آب را به آن اضافه کنید و سپس برنج را آب کش کنید.
- آبکش را آماده کنید و برنج را داخل آن بریزید، آب سرد روی آن بریزید تا نمک اضافه خارج شود.
- در این مرحله یک سوم کره را در قابلمه ای بریزید و پس از گرم شدن، یک لایه نازک از سبزی پلویی خرد شده را کف قابلمه بریزید. بعد روی آن مخلوط برنج و سبزی خرد شده را بریزید؛ سپس مابقی کره ذوب شده را بعد از این که بخار برنج بلند شد روی آن بریزید و حرارت را کم کنید. کره شَکِلّی به شما کمک میکند تا عطر و طعمی استثنایی به برنج خود بدهید.
نکته: حدودا ۱۰ دقیقه جوشاندن برنج کافی خواهد بود، البته این زمان با توجه به نوع برنج میتواند مختلف باشد و بهترین راه فشار دادن دانه برنج بین دو انگشت است. دانه باید با کمی فشار نصف شود اما بهسادگی له نشود.
- زولنگ و اناریجه از سبزیهای محلی شمال کشور هستند که در صورت دسترسی نداشتن به این دو سبزی، میتوانید بر حسب تمایل به میزان لازم از تره، جعفری، شوید و یا گشنیز استفاده کنید.