خامه کره ای یا باتر کریم (cream butter) یکی از ترکیبات پر کاربرد در قنادی ها برای تهیه روکش، لایه های میانی و یا تزئینات سطح کیک ها و شیرینی ها می باشد. خامه کره ای ترکیبی سبک و پفکی است که می تواند با شکر و یا با مرنگ همراه باشد. آن نوع از باتر کریم که با مرنگ تهیه شود نرم تر و لطیف تر خواهد بود.
از جمله مواد اولیه در تهیه خامه کره ای می توان به کره، شیر یا خامه، شکر یا پودر قند، زرده ی تخم مرغ یا تخم مرغ کامل و وانیل اشاره داشت. وانیل طعم دهنده ی اصلی در خامه کره ای ساده می باشد، اما اگر تمایل دارید تا از باتر کریم طعم دار در تهیه کاپ کیک های رنگارنگ استفاده کنید، می توانید خامه را با رنگ های خوراکی، عصاره یا پوره میوه ها و همچنین پودر های خوراکی بویژه پودر کاکائو یا قهوه ترکیب کنید.
انواع خامه های کره ای
از جمله معروف ترین انواع خامه های کره ای می توان به باتر کریم آمریکایی، سویسی و ایتالیایی اشاره داشت. اگرچه باتر کریم های فرانسوی، آلمانی و کره ای کمتر رایج هستند اما همچنان از عطر و طعم فوق العاده ای برخوردار هستند.
در این بخش می خواهیم شما را با طرز تهیه خوش طعم ترین خامه های کره ای رایج در سه نوع آمریکایی، سویسی و ایتالیایی آشنا کنیم.
خامه کره ای آمریکایی
ویژگی های باتر کریم آمریکایی:
- طرز تهیه آسانی دارد.
- رایج ترین نوع باتر کریم می باشد.
- فرم پذیری آسانی دارد.
- در مجاورت هوا با سرعت بیشتری خودش را می گیرد و سفت می شود لذا در عمل کاربردی تر خواهد بود و در برای روکش های فوری و بافت های مستحکم مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد اولیه باتر کریم آمریکایی:
- کره نرم شده با دمای محیط(250 گرم)
- پودر قند یا شکر الک شده 3-4 پیمانه
- عصاره وانیل 2 قاشق چایخوری
- شیر یا خامه ساده 2 الی 4 قاشق چایخوری
طرز تهیه باتر کریم آمریکایی:
- ابتدا کره را بیرون از یخچال قرار دهید تا کمی نرم شود.
- سپس با هم زن برقی به مدت 1 دقیقه کره را بزنید.
- حال پودر قند الک شده را به کره اضافه کرده و بخوبی هم بزنید، سپس با یک همزن با سرعت بالا برای 2 دقیقه دیگر مواد را بزنید تا مواد کاملا یکدست و سبک شوند. در این مرحله میزان شیرینی خامه را بچشید تا در صورت لزوم آن را تنظیم کنید.
خامه کره ای سویسی
ویژگی های باتر کریم سویسی:
- بافت این نوع خامه نرم و یکدست و کم شیرین می باشد.
- این نوع خامه با مرنگ تهیه می گردد.
- در مجاورت هوا نرم باقی می ماند.
- بهترین کاربرد آن در بین لایه های کیک می باشد.
- با توجه به اینکه سفیده تخم مرغ مورد استفاده در این نوع خامه همراه با شکر در بخار آب پخته می شود، بنابراین تخم مرغ خام به نوعی میکروب زدایی می گردد.
مواد اولیه باتر کریم سویسی:
- سفیده تخم مرغ (5 عدد)
- پودر قند الک شده 2 پیمانه
- نمک به میزان کم
- کره نرم شده 4 قالب
- طعم دهنده مورد نظر ( مثل وانیل )
طرز تهیه باتر کریم سویسی:
- ابتدا سفیده ها را درون کاسه ای جداسازی کرده سپس پودر قند را به آن اضافه کنید و با یک همزن حسابی بزنید.
- سپس کاسه را به مدت حدود 4–5 دقیقه بر روی بخار آب در حال جوش قرار دهید تا کم کم سفیده ها شروع به کف کردن کنند.
- در این مرحله کاسه را از روی حرارت بخار آب برداشته و ترکیب را با همزن از سرعت کم به زیاد بزنید تا جاییکه سفیده حجم بگیرد و سفت شود، بطوریکه بصورت تیکه ای جدا شود. ترکیب تهیه شده مرنگ نام دارد.
- در آخر کره نرم شده را اضافه کرده و بخوبی هم بزنید.
خامه کره ای ایتالیایی
ویژگی های باتر کریم ایتالیایی:
- بافت نرم و طعم ویژه ای دارد.
- در مجاورت هوا بافت نرم خود را حفظ می کند.
- با توجه به اینکه این نوع از خامه از مقاومت حرارتی بالایی برخوردار است از آن در تهیه جزئیات ریز تزئینات و به هنگام استفاده از درجه حرارت بالا مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد اولیه باتر کریم ایتالیایی:
- پودر قند الک شده 2 پیمانه
- آب 3/4 پیمانه
- سفیده تخم مرغ ( 5 عدد )
- نمک نصف قاشق چایخوری
- کره نرم شده 4 قالب
- طعم دهنده دلخواه ( نظیر وانیل )
طرز تهیه باتر کریم ایتالیایی:
- ابتدا آب و شکر را درون یک قابلمه با یکدیگر ترکیب کرده و سپس تحت حرارت ملایم بجوشانید.
- سفیده ی تخم مرغ را درون یک کاسه جدا کرده و با هم زن بزنید تا پف کند و سبک شود.
- سپس قابلمه آب و شکر را از روی حرارت برداشته و پس از 5–6 دقیقه که دما کاهش پیدا کرد آن را کم کم به سفیده تخم مرغ اضافه کنید و با سرعت زیاد هم بزنید و در این بین نمک را نیز اضافه کنید.
- وقتی مواد به دمای اتاق رسید کره را نیز اضافه کرده تا باتر کریم نرم و یکدست شود.
.
1 Comment
بسیار سپاس از ارسال این مطلب جالب خدا قوت به تیم قدرتمندSEO و مارکوم