[vc_row][vc_column]
[vc_column_text]
هفته ی جهانی شیردهی هر ساله از اول ماه اوت (11مرداد) آغاز می گردد و در اکثر نقاط جهان گرامی داشته می شود. این مناسبت پر اهمیت که نخستین بار در سال 1992 نام گذاری گردیده، تا کنون با همکاری و پشتیبانی سیاست گذاران یونیسف و سازمان بهداشت جهانی، متحدان بسیاری را با خود همراه کرده است. این دو سازمان در سال 1990 با همکاری دو کشور سوئد و ایتالیا، جلسه ای را در محلی در ایتالیا برگزار کرده تا اصول و استاندار های جهانی را به منظور تغذیه نوزاد با شیر مادر تعیین کنند.
در واقع هدف اصلی از این نام گذاری ترویج و اشاعه ی فرهنگ شیردهی مادران به فرزندان خود بخصوص در 6 ماه اول زندگی نوزاد می باشد و تغذیه ی نوزاد با شیر مادر از این جهت حائز اهمیت می باشد که گفته می شود در 6 ماه اول بطور کامل و در 6 ماه دوم پنجاه درصد از انرژی و مواد مورد نیاز نوزاد را تامین می کند.
[/vc_column_text]
از دیگر اهداف این گرد همایی عبارت است:
1- آگاه ساختن مادران از اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر و تثبیت آن بعنوان لازمه ی یک زندگی سالم
2- کاهش فقر تغذیه ای نوزادان
3- حمایت و همکاری دیگر افراد و سازمان ها به منظور تاثیر گذاری بیشتر
4- تثبیت و ترفیع جایگاه مادر و نقش او در پرورش و تکامل نوزاد
– هر ساله سازمان بهداشت جهانی به منظور ارتقا آگاهی مردم و ترویج فرهنگ تغذیه نوزاد با شیر مادر، شعاری در نظر می گیرد به طور مثال:
– سال 2016: حمایت از مادران به منظور شیردهی در هر زمان و مکان
– سال 2017: حمایت و پشتیبانی از مادران به منظور تداوم در شیردهی
– سال 2018: تغذیه با شیر مادر : پایه و اساس زندگی
[vc_column_text]
مصرف شیر مادر تا حد زیادی می تواند از آسیب ها و بیماری های ناگهانی که ممکن است نوزادان را متوجه خود کند جلوگیری به عمل آورد. طبق گفته های خبر گذاری ایرنا آمارها نشان میدهد که عدم استفاده از شیر مادر، میزان مرگ و میر کودکان را در کشورهای در حال توسعه به هر ۳۰ ثانیه ۱ کودک و هر سال ۵ میلیون کودک رسانده و ۷۰ درصد مرگ و میر کودکان در این کشورها در نتیجه عدم استفاده از شیر مادر می باشد. از طرف دیگر این شیر می تواند نوزاد تازه متولد شده را از نظر جسمی، ذهنی به تکامل برساند.
شیر مادر، غذایی کامل برای نوزاد
[/vc_column_text]
[vc_column_text]
انتخاب های سالم غذایی به منظور کمک به تولید و افزایش حجم شیر، از مهم ترین و اصلی ترین عوامل در دوران شیر دهی می باشند. به این منظور :
[/vc_column_text]
[vc_column][vc_column_text]لازم به ذکر است که گاهی تغذیه مادر با مواد غذایی خاص و یا بعضی از رفتار ها منجر به نفاخ شدن شیر و در نتیجه ایجاد دل پیچه برای کودک می گردد.
[/vc_column_text]
[vc_column_text]
فرایند شیر دهی جدا از تاثیرات مثبتی که برای نوزاد دارد مادر را نیز از فواید سرشار خود بهره مند می سازد. برخی از این فواید عبارت است از:
1- تقویت قلب و عروق و جلوگیری از پوکی استخوان
2- کاهش عارضه ی کم خونی بعد از زایمان
3- کاهش احتمال ابتلا به سرطان سینه
4- کاهش وزن مادر بعد از زایمان
5- افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن
6- . . .
[/vc_column_text]
WABA – هفته ی جهانی تغذیه با شیر مادر