عسل ماده ای شیرین و خوش طعم با قدمتی نزدیک به ۵۰۰۰ سال می باشد که توسط زنبور و از شهد گل ها تولید می شود. عطر و طعم و رنگ عسل متناسب با محل تولید آن از زرد تیره تا روشن متفاوت است و علت آن شهد گیری زنبور عسل از گل های گیاهان مختلف می باشد.
این ماده ی پرخاصیت بطور طبیعی دارای 70-80 درصد کربوهیدرات می باشد. عسل طبیعی حدود ۳۰٪ گلوکز، ۴۰٪ فروکتوز، ۱۰٪ ساکارز و ۲۰٪ قندهای پیچیده دارد، همچنین حاوی دکسترین و فیبر نشاسته میباشد. این ترکیب به تعدیل میزان قند خون کمک شایانی میکند.
عسل حاوی مقادیر کمی از انواع مختلف ویتامینها و مواد معدنی نظیر: نیاسین، ریبوفلاوین، اسید پانتوتنیک، کلسیم، مس، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم و روی می باشد.
شرکت شَکِلی با کسب تجارب فراوان در طول سالیان متمادی، قادر است تا عسلی طبیعی، با کیفیت و حاوی مقادیر بالایی از آنزیم دیاستاز را به مشتریان خود ارائه دهد. در ادامه با برخی از مهمترین خواص عسل طبیعی شَکِلی بیشتر آشنا شوید:
1-عسل، مفید برای خون
- ترکیب عسل با آب ولرم و مصرف آن تاثیر بسیار مفیدی بر روی گلبول های قرمز خون می گذارد. این ترکیب در خون منجر به افزایش هموگلوبین می شود و از آن جایی که هموگلوبین مسئول انتقال اکسیژن در بدن می باشد، بنابراین مصرف آن منجر به جلوگیری از خستگی مفرط، تنگی نفس و حتی گاهی افسردگی و مشکلات بعدی می شود. علاوه بر آن میزان اکسیژن موجود در خون تعین کننده ی سطح سلامت بدن می باشد و سهولت در بازسازی سلول های بدن وابسته به میزان اکسیژن است.
- بررسی های اولیه در این زمینه نشان از تاثیرات مثبت این محصول بر روی بیماری فشار خون یا فشار خون بالا دارد، علاوه بر آن، در گذشته از عسل برای کاهش تاثیرات منفی افت فشار خون نیز استفاده می شد.
2-خاصیت ضد باکتریایی و ضد عفونی کننده
- مصرف عسل منجر به تشدید خواص داروهای ضدباکتریایی، تقویت عملکرد پادتنها و مقاومت در برابر فعالیتهای میکروبی نامناسب میشود.
- مطالعات بسیاری در رابطه با تاثیرات عسل در ترمیم و درمان زخم ها صورت گرفته است. یکی از این بررسی ها نشان داده است که خاصیت دارویی عسل، زخم را دستخوش فرایند پاکسازی ویژه ای میکند، چراکه باکتریهای موجود در زخم را به طور کامل از بین میبرد.
- محققان دریافتند که عسل در درمان عفونتهای حاد ناشی از زخم های باز و عفونتهای ناشی از خاک، تاثیرات مثبتی نشان میدهد. یکی از دیگر مزایای استفاده از عسل، بهبود عفونت های دستگاه تنفسی می باشد.
- عسل مانند آنتی باکتریال عمل می کند از این رو باکتری ها قادر به رشد نمی باشند.
3-آنزیم دیاستاز عسل و خواص آن
- عسل طبیعی حاوی مقادیری از آنزیم دیاستاز می باشد که توسط غدد داخلی زنبور، به عسل افزوده می شود.
- دیاستاز یکی از آنزیم های اصلی و شفا بخش عسل طیبعی می باشد و باعث تجزیه شدن نشاسته موجود در عسل می شود، که از این نظر هضم آن راحت تر می شود. عدم وجود این آنزیم یا کم بودن مقدار آن در عسل نشانه حرارت دیدن عسل و یا کهنه بودن آن می باشد و هر چه مقدار آن در عسل بیشتر باشد، نشانه ی تازه تر بودن عسل می باشد.
4-نقش عسل در هضم غذا
- عسل در بهبود کارکرد دستگاه گوارش تاثیر بسزایی دارد و از طرف دیگر ملینی ملایم محسوب می شود، همچنین سرشار از خواص پروبیوتیک می باشد که در هضم غذا و تقویت سیستم ایمنی بدن موثرند.
- مصرف این خوراکی پر خاصیت، تا حدی تاثیرات مواد سمی تولید شده توسط قارچها را در روده کاهش می دهد.
آتلیه اختصاصی شَکِلی
5-خاصیت بهبود خواب
- شیرینی عسل باعث افزایش مقدار انسولین خون می شود که این امر به نوبه خود باعث آزاد شدن سروتونین (فرستنده عصبی) می شود، سپس بدن سروتونین را به ملاتونین (مادهای شیمیایی که به خواب شما کمک می کند) تبدیل می کند.
- علاوه بر سروتونین، عسل حاوی آمینو اسید مغذی تریپتوفان می باشد. زمانی که تریپتوفان به مغز می رسد، به سروتونین و در نهایت به ملاتونین تبدیل می شود، بنابراین مقدار زیادی از آن برای کمک به خواب بهتر در مغز شما موجود خواهد بود.
6-خاصیت ضد التهاب
- عسل نوعی داروی قدیمی برای سرفه است که برای سلامتی مفید می باشد. عسل دیواره گلو را پوشش داده و با قابلیت ضد التهابی خود ، موجب تسکین انتهای عصب هایی که از گلو محافظت می کنند، می شود و در نهایت موجب آرام شدن گلو می شود.
7-خاصیت آنتی اکسیدانی
- عسل حاوی مواد آنتی اکسیدان می باشد و از این جهت بخوبی می تواند بدن را در برابر آسیب ها ی ناشی از رادیکال های آزاد و سرطان زای ایجاد شده در بدن، مصون بدارد.
8-خاصیت انرژی زایی
- یکی از مهمترین خواص عسل، خاصیت انرژیزایی بالای آن می باشد. همانطور که گفته شد، عسل حاوی انواع مختلفی از مولکولهای قند، بخصوص گلوکز و فروکتوز میباشد و بر خلاف شکر سفید که حاوی قند ساکارز ( حاصل از ترکیب گلوکز و فروکتوز ) می باشد، فرایند هضم آنها نیز مراحل کم تری را طی میکند و قند گلوکز نیز نقش انرژیزایی را بر عهده دارد.
توجه ! توجه !
1-مصرف عسل برای کودکان زیر 2 سال مناسب نمی باشد، زیرا این خطر وجود دارد که عسل حاوی باکتری بوتولیسم باشد و منجر به مسمومیت غذایی حاد در نوزادان شود چراکه سیستم ایمنی بدن نوزاد هنوز آمادگی مقابله با چنین عفونتهایی را پیدا نکرده است.
2-عسل برای افراد مبتلا به دیابت تفاوت چندانی با شکر سفید ندارد. هم عسل و هم شکر سفید میزان قند خون را افزایش داده و در صورت مصرف عسل از سوی این بیماران باید درمان مشابهی با مصرف شکر برای آن در نظر گرفت.