خورشت فسنجون یکی از غذاهای اصیل و خوشرنگ و لعاب ایرانی است که همواره بهعنوان یک غذای مجلسی در بسیاری از سفرههای شام یا نهار میهمانیها حضور دارد. طرز تهیه این غذای بسیار لذیذ میتواند در عین سادگی پر از تکنیکهای آشپزی باشد. با ما همراه باشید تا شمارا با برخی از برترین فوت و فن های پخت فسنجون خوشمزه، با کره سیر شَکِلّی آشنا کنیم.
اولین و اما مهمترین نکته در خصوص تهیه این خورشت خوشطعم، خرد کردن و یا حتی چرخ کردن کامل گردوهای مورداستفاده در خورشت است، چرا که در این صورت تمامی روغن گردو به داخل خورشت پس داده میشود.
توجه داشته باشید که گردوها را بهصورت خام به خورشت اضافه نکنید، پیش از آن گردوها را تفت دهید. دقت کنید که تفت دادن را زیاد ادامه ندهید، چراکه منجر به تلخی آن میگردد.
اگر میخواهید روغن بیشتری از گردو خارج شود، باید در هنگام تفت دادن به گردو شوک وارد کنید. برای این کار به گردوی تفت دادهشده مقداری آب سرد یا یخ اضافه کنید.
خورشت فسنجان
برای خوشطعم شدن مرغ و یا گوشت مورداستفاده، آنها را با کرهی سیر شَکِلّی همراه با پیاز فراوان تفت دهید. نفوذ طعم جذاب کرهای ترکیبشده با چاشنی سیر تأثیر بسیار زیادی بر ایجاد عطر و مزهای فوقالعاده در گوشت یا مرغ مورداستفاده دارد.
درصورتیکه در تهیه خورشت از گوشت استفاده میکنید میتوانید گوشت چرخ شده را به صورت قلقلی در آورده تا خورشت ظاهر زیباتری بگیرد.
درصورتیکه به خوردن خورشت فسنجان ترش مزه تمایل دارین بازهم برای خوش عطروطعم شدن و بهتر شدن رنگ خورشت یک قاشق غذاخوری به آن شکر اضافه کنید.
درصورتیکه بعد از اضافه کردن گردو بازهم احساس کردید، خورشت کمی آبکی شده است میتوانید یکی از سه راهکار زیر را اجرا کنید:
– میتوانید یک عدد سیب را پوست گرفته، رنده و ریز کنید و به خورشت اضافه کنید. این کار موجب لعابدار شدن خورشت فسنجون میشود.
– افزودن ۳ تا ۴ عدد آلو بخارا نیز میتواند موجب غلیظتر شدن خورشت گردد.
– همچنین استفاده از سیب زمینی رنده شده با رنده ریز هم میتواند راهکار خوبی برای لعابدار کردن خورشت فسنجون باشد.
– برای خوش رنگ شدن رنگ خورشت، رب انار را با گردو تفت دهید.
استفاده از هرگونه ادویهجات در خورشت سلیقهای است اما استفاده از زعفران میتواند رنگ خورشت را تقویت کرده و عطروطعم ویژهای را به آن اضافه کند. همچنین استفاده از ترکیب زردچوبه، فلفل سیاه، دارچین و زنجبیل بهترین ادویهجاتی هستند که باید در مورد فوتوفن خورشت فسنجان بدانید.
درصورتیکه تمایل داشتید تا طعم خورشت ملس شود میتوانید از رب انار به همراه شکر و یا شیرهی خرما استفاده کنید.
برای یکنواخت شدن خورشت، پیازها را با استفاده از رندهی ریز خردکنید.