کره حیوانی یک فراورده ی لبنی پر خاصیت است که به علت طعم ویژه و عطر و بوی وسوسه انگیز خود به هنگام صبحانه، گاها عصرانه و در بسیاری از مواقع در آشپزی و پخت و پز مورد استفاده قرار میگیرد. این فراوردهی خوش طعم، با رایحهی بینظیر خود، طعم نامطلوب مواد غذایی خام را دگرگون کرده و در نهایت یک وعده ی غذایی لذیذ را بر جای میگذارد.
اما آشپزی با کرهی حیوانی و نحوهی طبخ مواد غذایی همراه با کره لبنی روشهای منحصر به فرد خود را دارد. کره حیوانی سرشار از مواد معدنی و حاوی ویتامینهای محلول در چربی است که مجموعا یک فراوردهی مغذی را تشکیل میدهد، علاوه بر آن ساختار اصلی آن ترکیبی از اسیدهای چرب است که مقدار بیشتر این اسیدهای چرب، اشباع و مقدار کمتری غیر اشباع هستند. چربیها منبع خوبی از ویتامین E و پیش ساز ویتامین A هستند که یک آنتی اکسیدان طبیعی برای بدن است. البته موارد مذکور تنها خواص مصرف کره حیوانی است.
چربی یا به عبارتی اسیدهای چرب موجود در کره یکی از علل اصلی در نظر گرفتن روشی منحصر به فرد در آشپزی با کره است. در این بخش میخواهیم شما را با باید و نبایدهای آشپزی با کره حیوانی آشنا کنیم.
کره حیوانی حاوی اسید های چرب فراوانی می باشد و قرار دادن این ترکیبات در معرض حرارت های بالا و طولانی مدت، نظیر فرایند سرخ کردن منجر به اکسید شدن کره و تغیر عطر و طعم آن می گردد و در چنین وضعیتی کره بخش زیادی از خواص اولیه خود را از دست می دهد. لازم به ذکر است که کره در دمای ۳۶ درجه سانتی گراد شروع به ذوب شدن می کند و دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد یا ۳۰۰ درجه فارنهایت نقطه ی دود آن می باشد. بهتر است تا به منظور بهره مندی موثر از خواص، طعم و رایحه ی دلنشین کره حیوانی، مواد غذایی را در درجه حرارت متوسط یا پایین با کره تفت دهید تا تاثیر فوق العاده ی آن را بر طعم نهایی وعده ی غذایی تهیه شده احساس کنید.
برای کسب اطلاعات دقیق در خصوص نقطه دود کره بر روی لینک کلیک کنید.
حتما بارها طعم لذیذ چلو کره و یا شیرینی های کره ای خوشمزه را چشیده اید. بسیاری از آشپزان و یا علاقه مندان، پلو ها و خورشت های مخصوص ایرانی را با کره یا روغن کره حیوانی طبخ می کنند. خوشبختانه حرارت های غیر مستقیم، تاثیر نا مطلوبی بر ساختار و عطر و طعم کره حیوانی نداششه و می توانید آن را در مراحل پخت غذا، شیرینی، کیک و دسر مورد استفاده قرار دهید. البته یکی از جذاب ترین و رایج ترین مصارف کره حیوانی آب کردن آن در لحظه سرو وعده ی غذایی مورد نظر می باشد که شاید این مورد یکی از پر طرفدار ترین صحنه ها در صنعت آشپزی باشد.
نکته: بهتر است قبل از شروع پخت و پز با کره، به مدت ۳۰ دقیقه آن را در دمای محیط قرار دهید تا کمی نرم شود.
در بین شیرینی پز ها رایج است که از نوعی روغن ترد کننده برای تهیه نان و شیرینی ها استفاده می کنند، اما با توجه به اینکه این روغن ها عطر و طعم لازم را ندارند، شیرینی پزان از ترکیب کره و روغن ترد کننده استفاده می کنند.
1 Comments
طعم کره سنتی واقعا عالیه و تو ایران حرف اول و میزنه