کره از چربی موجود در شیر گاو، گوسفند و بز به عمل میآید. مقدار چربی موجود در کره ۸۰ درصد و مابقی آن آب و رطوبت است. در فرایند تولید کره، بخش چربی شیر از پروتئینها و کربوهیدراتهای آن جدا میشود و در نهایت محصول کره بدست می آید. معیار های اندازه گیری یک کره ی خوب می تواند از دیدگاه های مختلف، متفاوت باشد، اما پیش از هر چیز، برای پی بردن به این موضوع که یک کره خوب چه ویژگی هایی دارد، ابتدا باید با خواص و ارزش غذایی آن آشنا شویم.
ارزش غذایی کره عمدتا به دلیل وجود مقادیر بالایی از ویتامینها و مواد معدنی موجود در ترکیبات آن می باشد. کره پاستوریزه دارای ویتامینهای A ،D ،E ،K و مواد معدنی از قبیل: روی، مس، ید، کروم، منگنز و… میباشد. از جمله فواید کره میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
طبیعی بودن رنگ کره: رنگ کره باید به طور طبیعی بین سفید خامهای تا زرد کهربایی باشد. همچنین رنگ کره باید بدون هر نوع لکه و ناخالصی باشد.
بافت کره: بافت یک کره خوب باید یکنواخت و یک دست باشد. بافت آن باید فاقد سوراخ و حبابهای هوا در هنگام برش زدن باشد.
طعم کره: کره خوب باید طعم طبیعی داشته باشد. در هنگام خوردن کره، نباید عطر و طعم و بوی نامناسب و غیر طبیعی از جمله: ترشیدگی، تندی و شوری احساس شود.
ترکیبات شیمیایی کره: از لحاظ شیمیایی، کره متشکل از اسیدهای چرب مختلف با زنجیرههای کوتاه، متوسط و بلند است. هضم کره ای که حاوی اسیدهای چرب با زنجیرههای کوتاه و متوسط است، نسبت به اسیدهای چرب با زنجیره های بلند آسانتر و راحتتر میباشد. در خصوص این ویژگی کره، سن دام، سن شیردهی، نوع تغذیه و …. در قوام چربی شیر و نوع اسیدهای چرب آن تاثیرگذار است.
نوع تغذیه دام: اگر از علوفه تازه برای تغذیه ی دام استفاده شود، مقدار اسیدهای چرب غیراشباع کره افزایش پیدا میکند و در صورت تغذیه حیوان از علوفه خشک، اسیدهای چرب اشباع در کره بیشتر شده و نقطه ذوب کره بالاتر میرود.
گروه تولیدی محصولات لبنی شَکِلّی، با دارا بودن سابقهی طولانی در خصوص تولید و عرضه لبنیات پاستوریزه، سعی در تولید بهترین نوع کره پاستوریزه را برای مشتریان خود دارد.