[vc_row][vc_column][vc_column_text]خامه به عنوان یکی از وعدههای غذایی صبحانه و دسر مورد استفاده قرار میگیرد. خاستگاه این ماده غذایی لذیذ و خوشمزه مربوط به کشورهای آسیای مرکزی همچون آذربایجان، ترکیه، مقدونیه، عراق و ایران است. خامه از لحاظ طبقهبندی هرم غذایی، به دلیل نوع فرایند و پروسه تولید، در گروه فرآوردههای لبنی قرار میگیرد. خامه همانند سایر اعضای خانوادهاش مثل سرشیر و کره، سفید رنگ است، همچنین به دلیل بالا بودن میزان چربی برحسب ریز مغذیها، در زمره چربیها نیز دستهبندی میشود. ارزش غذایی خامه همانند شیر است.[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_column_text]خامه با توجه به میزان چربی که در آن وجود دارد شامل انواع زیر میباشد.
[/vc_column_text][vc_column_text]
[/vc_column_text][vc_column_text]اکثر افراد جامعه تحت تاثیر تبلغیات سوء و عدم آگاهی کافی، از خواص و مزایای مصرف خامه برای سلامتی بیاطلاع هستند. آنها فقط نسبت به عوارض و مضرات خامه آگاهی دارند، بنابراین به طور کلی خامه را از سبد غذایی خود و خانواده خود ناآگاهانه حذف میکنند، در حالیکه با مصرف یک وعده خامه، ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن تامین میشود. مواد مغذی خامه عبارت اند از: پروتئین، لاکتوز، قند، فسفر، کلسیم و ویتامینهای A ،B2 ،B5 ،B12 . با توجه به ارزش غذایی خامه، از مزایا و خواص مصرف خامه میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
سلامت چشم: مصرف خامه به دلیل وجود ویتامین A در ترکیبات آن منجر به افزایش سلامت چشم و بهبود قدرت بینایی در فرد میگردد.
کمک به رشد: ویتامین B2 نقش مهمی را در رشد و افزایش بهبود عملکرد سلولهای بینایی، پوست، سیستم ایمنی و سیستم عصبی ایفا میکند.
تقویت استخوان: فسفر و کلسیم موجود در خامه، باعث رشد بهتر استخوانها و سلامت دندانها میشود.
تقویت سیستم ایمنی بدن: همانطور که میدانید، ویتامین A توانایی و قدرت سیستم ایمنی بدن را در مقابل عفونتها افزایش میدهد.
سلامت مغز: مقدار کافی و مورد نیاز فسفر در سلولهای مغزی، منجر به افزایش عملکرد مغز و رشد شناختی میگردد. در مقابل کمبود فسفر در مغز میتواند احتمال اختلالات شناختی، زوال عقل و آلزایمر را افزایش دهد.
تولید گلبولهای قرمز خون: نقش مهم ویتامین B2 در بدن، تولید گلبول های قرمز خون و پیشگیری از کم خونی میباشد.
سلامت پوست و مو: مطالعات و تحقیقات نشان میدهند که میزان کافی پروتئین در بدن سلامت و رشد مو و پوست را تضمین میکند.
افزایش وزن: افرادی که خواهان افزایش وزن هستند، میتوانند با قرار دادن خامه در رژیم غذایی خود، به وزن هدف مورد نظر برسند.
شرکت شَکِلّی با استفاده از دستگاههای مخصوص هموژنیزه و پاستوریزه کردن و همچنین دستگاه های بستهبندی اتوماتیک و بهداشتی، محصول نهایی خامه را با درصدهای متفاوت و متنوع چربی و با توجه به سلیقه و خواستههای مشتریان تولید میکند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]