اگر شما هم از مصرف کنندگان و طرفداران پروپاقرص روغن کره حیوانی هستید، حتما بارها با سولات متفاوتی در خصوص اصل بودن روغن کره مواجه شدهاید. روغن کره حیوانی اصل باید چگونه باشد؟ روغن کره اصل باید چه ویژگیهای ظاهری و کیفی داشته باشد؟ آیا روغن کره حیوانی خریداری شده کاملا خالص است یا با روغن نباتی ترکیب شده است.
یکی از مواردی که باعث گمراهی تشخیص روغن کره حیوانی اصل از تقلبی میشود آن است که روغن کره بسته به محل تولید، فصل تولید، نژاد گاو یا گوسفند و برخی دیگر از عوامل جزئیتر، میتواند خواص کیفی و ظاهری متفاوتی داشته باشد، با این حال هنوز هم راههایی برای تشخیص نسبی روغن کره اصل از رغن ناخالص وجود دارد.
با ما همراه باشید تا شما را با برخی از روش های تشخیص نسبی روغن کره حیوانی اصل از تقلبی آشنا کنیم.
همانطور که میدانید بهترین و مطمئنترین راه برای تشخیص روغن کره حیوانی از روغن ناخالص، تستهای آزمایشگاهی است، با این حال چند روش خانگی برای شناسایی تقریبی روغن کره اصل وجود دارد که میتواند تا حدی راهنمای خرید محصولی سالم باشد.
روغن کره باید عطر و طعم مطبوع حیوانی داشته باشد، یعنی با استشمام آن کاملا به ریشه حیوانی آن پی ببرید. اگر با ویژگی های روغن های نباتی آشنایی داشته باشید، طبیعتا تشخیص روغن کره خالص برایتان راحتتر خواهد بود. لازم به ذکر است که عطر و طعم روغن کره گاوی در مقایسه با روغن گوسفندی ملایمتر است، لذا این اختلاف طعم دلیلی بر ناخالص بودن روغن نیست.
یکی از راههای خانگی تشخیص روغن کره اصل، قرار دادن مقداری از روغن جامد بر روی دست است. روغن کره اصیل در دمای محیط حاوی دو فاز مایع و جامد است. چنانچه مقداری از بخش جامد آن را بر روی دست خود قرار دهید، روغن سریعا به حالت مایع در میآید. همین مورد به هنگام خوردن روغن کره نیز اتفاق میافتد، یعنی روغن به محض قرار گرفتن در دهان سریعا ذوب میشود.
توجه داشته باشید که روغن کره گاوی زرد رنگ و روغن کره گوسفندی بین دو رنگ زرد و سفید و بیشتر متمایل به سفید است. یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید، این است که گاهی زردی رنگ روغن ناشی از فساد و اکسید شدگی روغن است. فساد روغن از طریق تغییر طعم (طعم تند و فلزی مانند) و اختلاف رنگ در بافت روغن قابل مشاهده است.
در نهایت همانطور که گفته شد، دقیقترین و مشخصترین روش برای تشخیص روغن کره حیوانی اصل، بررسی روغن در شرایط آزمایشگاهی و بررسی میزان اسیدهای چرب اشباع است. افرادی که خودشان تولید کننده روغن کره حیوانی هستند هر کدام یکی از روشهای مذکور را معیار خالص بودن روغن قرار میدهند، با این حال با استفاده از روشهای بالا نمیتوان نسبت دقیقی از میزان ناخالصی موجود در روغن را معین کرد.
2 دیدگاه
سلام و ممنون از توضیحات کامل شما.
بنده ۳ سال است که مشتری روغن بی نظیر شما شده ام و حلب ۱۷ کیلویی از شرکت صفاپخش میخریدم و بسیار راضی بودم.
امسال که روغن تمام شد متاسفانه به من گفتند دیگر حلب ۱۷ کیلویی تولید نمی شود (و اگر هم بشود حساب کردم بسیار گرانمیشد.) قیمتی برای ۹۰۰ گرمی به من دادند که مناسب بود ولی بعد از یک سال برایم سنگین بود. (۲۶۶ هزار تومان)
اشتباهی کردم و فریب تبلیغات اینترنتی را خوردم و از شرکتی که فروشنده شهروند بیهقی بود با قیمتی حدود ۱۹۸ هزار تومان ۲ عدد سفارش دادم و دو عدد همسرم.
روز موعود با ما تماس گرفتتد و اول گفتتد پیک گرفتار است بعد از ظهر می آورد. دوباره تماس گرفتند و گفتند ۲۵۰ گرمی داریم ۵۸ هزار تومان!!!! یعنی خیلی گرانتر و ۶ عدد هم بیشتر نمی دهیم. قبول کردیم. آوردند. امروز بعد از سه هفته برای کتلت استفاده کردم. خواستم تتیجه را خدمتتات بگویم:
۱. هنگام سرخ کردن بوی پیه میداد (به نقطه دود نرسیده بود.)
۲. بسیار زیاد مصرف شد (وگرنه حیوانی مصرف نمیکردم.)
۳. چکیده آن از توری، در این گرما جامد شد!!!
سوال من این است: آیا این روغن تولید کارخانه شماست؟
همراه من: ۰۹۱۲۸۱۶۶۵۲۰
با احترام – بهاری
امرورزکه ۱۹ تیر است هنوز جواب نگرفته ام.