شکلی | shakelliشکلی | shakelliشکلی | shakelliشکلی | shakelli
  • صفحه نخست
  • محصولات ما
    • کره
      • کره پک لاکتیکی پاستوریزه حیوانی شکلی
      • کره غیرلاکتیکی حیوانی پاستوریزه شکلی
      • کره لاکتیکی حیوانی شکلی
    • کره های طعم دار شکلی
      • انواع کره های طعم دار شکلی
    • خامه
      • خامه پاستوریزه
      • خامه فرادما
      • خامه قنادی
    • روغن کره
      • روغن کره در اوزان مختلف
    • عسل
      • عسل شکلی در اوزان مختلف
      • عسل کرم شکلی
  • خانه شَکِلّی
  • کیفیت و سلامت
    • مدیریت و کیفیت
    • کیفیت و ایمنی محصول
    • نوآوری و تحقیق توسعه
    • تضمین کیفیت
  • تماس با ما
  • درباره ما
  • کاتالوگ محصولات شَکِلّی

مناسب ترین شرایط نگهداری از روغن حیوانی

  • صفحه نخست
  • مجله
  • نکات تغذیه ای و سلامت
  • مناسب ترین شرایط نگهداری از روغن حیوانی
flavored-cream
انواع خامه های طعم دار
17 شهریور 1399
عسل-کرم
عسل کرم
23 شهریور 1399
19 شهریور 1399
روغن حیوانی

[vc_row][vc_column]
[vc_column_text]

روغن حیوانی نوعی روغن خوراکی جامد یا نیمه جامد است که به دو طریق سنتی و صنعتی از کره حیوانی تهیه می گردد و از اصلی ترین کاربرد های آن در بین ملل و فرهنگ های مختلف جهان، آشپزی می باشد.

در روش سنتی و بطور ساده، دوغ تهیه شده از ماست را درون یک مشک ریخته و پس از تکان دادن آن کره ی حاصل شده را جدا کرده و در داخل یک ظرف دیگ مانند به آرامی حرارت می دهیم تا آب کره تبخیر شده و آنچه در آخر باقی می ماند همان روغن حیوانی می باشد.

این نوع روغن بر حسب منطقه، نژاد دام، علوفه و خوراک دام می تواند عطر و طعم متفاوتی داشته باشد و مسلما هر چه روغن تازه تر باشد از عطر و طعم بیشتری برخوردار است، اما آیا همیشه امکان استفاده از روغن حیوانی تازه وجود دارد؟ آیا نحوه ی نگهداری از روغن حیوانی در حفظ عطر و طعم خوشایند آن موثر است؟

در ادامه پاسخ برخی از متداول ترین سوالات در رابطه با شرایط نگهداری روغن حیوانی را در اختیار شما قرار می دهیم:

    • بهترین محل برای نگهداری از روغن حیوانی کجاست؟

بهتر است بدانیم که بهترین و مناسب ترین محل، فضای آشپزخانه و یا درون کابینت در دمای 15 – 25 درجه سانتی گراد می باشد.

    • چرا روغن حیوانی را باید درون ظروف تیره نگهداری کنیم؟

همواره توصیه می شود که به اندازه مصرف خود روغن حیوانی خریداری کنید، اما در صورتی که مجبور به خرید مقدار زیادی از آن بودید، از ظروف تیره و دربسته استفاده کنید چراکه دو عامل نور و اکسیژن در دراز مدت منجر به اکسید شدن روغن و به دنبال آن ایجاد طعم و رایحه ای تند و ناخوشایند می گردد.

    • با چه قاشقی روغن حیوانی برداریم؟

برای این کار از یک قاشق تمیز و غیر مرطوب استفاده کنید چرا عامل رطوبت شرایط را برای رشد کپک ها و سایر میکرو ارگانیسم های احتمالی در محیط فراهم می کند. بهتر است از قاشق های چوبی و یا پلاستیکی استفاده کنید چرا که قاشق های فلزی یکی دیگر از عوامل موثر در اکسیداسیون روغن می باشند.

    • آیا می توان روغن حیوانی را برای سرخ کردن استفاده کرد؟

مصرف این روغن برای پخت و پز مناسب است اما برای سرخ کردن از حرارت ملایم در زمان کوتاه تر استفاده کنید، چراکه حرارت بالا باعث ایجاد بوی تند و زننده و در نهایت منجر به سوختن روغن می گردد.

برای آشنایی بهتر با شرایط نگهداری روغن حیوانی لازم است تا با عوامل اصلی موثر در فساد آن بیشتر آشنا شویم:

 

اکسیژن: زمانی که روغن در معرض هوا قرار می گیرد، اسید های چرب غیر اشباع موجود در آن با اکسیژن ترکیب شده و اصطلاحا اکسید می شود و به طبع، هر چه مقدار این اسید های چرب بیشتر باشد باعث افزایش حساسیت روغن به حضور اکسیژن می گردد. بهتر است تا حد امکان روغن در تماس با هوای آزاد نباشد.

 

فعالیت آبی (Water Activity): همانطور که گفته شد برای تهیه روغن حیوانی، کره را به آرامی حرارت می دهند تا آب موجود در آن به 0/2 درصد برسد، که با این کار فعالیت آبی (WA) کاهش پیدا کرده و در نهایت از فعالیت بسیاری از میکرو ارگانیسم ها جلوگیری می شود. این امر تا حد زیادی سرعت فساد در روغن حیوانی را کاهش می دهد.

 

تابش نور: نور مستقیم، خصوصا نور آفتاب از عوامل تشدید کننده ی فرایند اکسیداسیون محسوب می شود. به منظور کاهش احتمال اکسید شدن روغن، بهتر است روغن را در محلی تاریک نگهداری کنید.

 

حرارت: یکی دیگر از عوامل موثر در فساد روغن حیوانی، حرارتی است که روغن در معرض آن قرار می گیرد. این روغن در حرارت های بالا دود آبی و سپس دود سیاه تولید می کند که از نشانه های فساد آن می باشد. وقتی که روغن به نقطه دود برسد منجر به تولید کف سفید رنگ و ماده ای سمی بنام آکرولین می گردد که بیماری زا می باشد.

 

حضور روغن در محیط میکروبی و مستعد: میکروب ها می توانند از عوامل هیدرولیز کننده (تجزیه کننده) و یا اکسید کننده روغن محسوب شوند همچنین بعضی از میکرو ارگانیسم ها نوعی رنگدانه های محلول در چربی تولید می کنند که به داخل گویچه های چربی نفوذ کرده و باعث تغییر رنگ روغن می گردد.

نگهداری مناسب از روغن حیوانی نه تنها باعث افزایش ماندگاری می شود، بلکه در حفظ عطر و طعم اولیه و خواص آن نیز موثر می باشد و باید بدانیم که هر چه روغن خالص تر و طبیعی تر باشد در برابر فساد آسیب پذیر تر خواهد بود و به شرایط مساعد تری برای نگهداری نیاز دارد.

توجه: حداکثر زمان نگهداری از روغن حیوانی پس از باز کردن در آن، 3 ماه می باشد.
butter-ghee

CRM

مطالب مرتبط

۷ نکته مهم درباره‌ی خامه صورتی یا تتراپک

۷ نکته مهم درباره‌ی خامه صورتی یا تتراپک

23 آبان 1401

7 نکته مهم درباره‌ی خامه صورتی یا تتراپک


ادامه مطلب
6  مورد از خواص بی نظیر مصرف عسل و سیاه دانه
27 مرداد 1401

کاهش وزن با عسل و سیاه‌دانه به همراه 4 خواص دیگر


ادامه مطلب
روز جهانی غذاهای سرشار از کالری
30 تیر 1401

هر آنچه که باید درباره‌ی روز غذای سرشار از کالری بدانیم!


ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

آخرین مطالب

  • 0
    طرز تهیه پاپ کورن کره‌ای طعم دار فوق‌العاده تُرد و خوشمزه در خانه
    13 بهمن 1403
  • دومین_همایش_صنعت_لبنیات_و_صنایع_وابسته0
    دومین همایش صنعت لبنیات و صنایع وابسته
    26 تیر 1402
  • 15 اسفند روز درختکاری1
    15 اسفند – روز درختکاری
    22 اسفند 1401
  • خاندان شکروی دارنده نشان امین‌الضرب0
    بنیانگذاران شرکت شکلی با بیش از یک قرن سابقه تولید، دارنده نشان امین‌الضرب شدند.
    27 بهمن 1401
  • طرز پخت کتلت0
    طرز تهیه کتلت بی‌نظیر به همراه 12 نکته مهم
    27 دی 1401

شرکت شَکِلّی

آدرس: خیابان ولی عصر، بالاتر از چهار راه پارک وی، خیابان مقدس اردبیلی، خیابان محمودیه، کوچه تیر، پلاک ۳

تلفن: ۲۲۰۲۴۷۱۳ (۹۸۲۱+)

دورنگار: ۲۲۰۲۴۷۲۰ (۹۸۲۱+)

ایمیل: crm@shakelligroup.com


اینستاگرام برند شَكِلّى
اینستاگرام رازهای شَكِلّى
آپارات شَكِلّى

آخرین مطالب

  • 0
    طرز تهیه پاپ کورن کره‌ای طعم دار فوق‌العاده تُرد و خوشمزه در خانه
    13 بهمن 1403
  • دومین_همایش_صنعت_لبنیات_و_صنایع_وابسته0
    دومین همایش صنعت لبنیات و صنایع وابسته
    26 تیر 1402
  • 15 اسفند روز درختکاری1
    15 اسفند – روز درختکاری
    22 اسفند 1401
© 2022 Shakelli. Provided By IT.
  • FA
  • EN
  • Arabic
  • Russian