شکلی | shakelliشکلی | shakelliشکلی | shakelliشکلی | shakelli
  • شرکت مواد غذایی شکلی | Shakelli
  • صفحه نخست
  • درباره ما
  • محصولات
    • کره
    • پنیر چدار
    • خامه
    • خامه استریل
    • روغن حیوانی
    • عسل
  • رازهای شَکِلّی
  • مجله
  • تماس با ما
  • گروه شَکِلّی
  • FA
  • EN
  • Arabic
  • Russian
  • صفحه نخست
  • درباره ما
  • محصولات

عوامل موثر در شکرک زدن عسل

  • صفحه نخست
  • مجله
  • عسل
  • عوامل موثر در شکرک زدن عسل
شکرک زدن در عسل طبیعی
شکرک زدن در عسل طبیعی
15 اردیبهشت 1400
خودآگاهی | Self-awareness
خودآگاهی
20 اردیبهشت 1400
15 اردیبهشت 1400
عوامل موثر در شکرک زدن عسل

همانطور که در متن قبلی در خصوص شکرک زدن عسل طبیعی و علت بروز آن گفته شد، عسل طبیعی هم ممکن است دچار شکرک زدگی شود و این موضوع نمی تواند ملاک مناسبی برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی باشد. حال برای آشنایی و درک بیشتر این پدیده ی فیزیکی در این بخش می خواهیم به بررسی عوامل موثر در شکرک زدن عسل طبیعی بپردازیم.

دلایل شکرک زدن عسل طبیعی

4 مورد از مهم ترین و موثر ترین دلایل محیطی در شکرک زدن عسل طبیعی عبارت است از:

1-  دما 2- رطوبت 3- نوع گیاهی که زنبور از آن تغذیه می کند  4- حضور ذرات و اجسام خارجی موجود در عسل

عوامل موثر در شکرک زدن عسل

  • دمای نگهداری از عسل

دمای نگهداری از عسل می تواند تاثیر مستقیمی بر شکرک زدگی آن داشته باشد. دمای کندو بطور معمول 35 درجه ی سانتی گراد است که دمای مطلوبی برای حفظ بافت اولیه عسل می باشد. اما در دماهای پایین تر از 14 درجه سانتی گراد بافت عسل به آرامی متبلور و کریستاله می شود. به همین خاطر است که شکرک زدگی در فصول سرد بیشتر اتفاق می افتد. البته در نظر داشته باشید که لزوما تمام عسل های طبیعی در دمای مذکور دچار تبلور نمی شوند بلکه دماهای پایین یک عامل تسریع کننده می باشد.

  • رطوبت

رطوبت یکی از دیگر عوامل موثر در شکرک زدن عسل طبیعی می باشد بطوریکه هر چه رطوبت محصول بالاتر باشد احتمال شکرک زدن بیشتر است. به همین خاطر است که عسل ها در مناطق شمالی کشور سریع تر از مناطق کم رطوبت کریستاله و متبلور می شوند.

  • بافت گیاهی منطقه

بافت گیاهی منطقه ای که زنبور ها در آن تغذیه می شوند نیز می تواند به نوعی در شکرک زدن عسل موثر باشد به این صورت که گلوگز بالا در عسل احتمال شکرک زدگی را افزایش می دهد، بنابراین هر چه گلوکز گیاهی که زنبور از آن تغذیه می کند بیشتر باشد احتمال شکرک زدگی افزایش پیدا می کند.

  • حضور اجسام و ذرات خارجی

گاهی حضور ذرات خارجی نظیر گرده ی گل ها، ذرات موم و نظیر آن در عسل خام ( فیلتر نشده و حرارت ندیده) مانند هسته ی تبلور عمل می کنند و سرعت فرایند شکرک زدگی را بالا می برند.

چگونه عسل شکرک زده را باز کنیم؟

در صورتیکه که عسل شما شکرک زده باشد بهتر است تا عسل را به همان حالت مورد استفاده قرار دهید تا از تمامی خواص آن بهره مند شوید. اما در صورتی که تمایلی به مصرف آن در حالت شکرک زده ندارید می توانید ظرف عسل را در یک ظرف آب با دمای 40 درجه ( بطوریکه تحت حرارت مستقیم نباشد) قرار دهید و زمانی که قسمت بیشتر عسل از حالت متبلور خارج شد ظرف عسل را خارج کرده تا باقی عسل با گرمای جذب شده ی اولیه تغییر حالت دهد.

CRM

مطالب مرتبط

6  مورد از خواص بی نظیر مصرف عسل و سیاه دانه
27 مرداد 1401

کاهش وزن با عسل و سیاه‌دانه به همراه 4 خواص دیگر


ادامه مطلب
خواص شگفت انگیز دمنوش عسل و بابونه (3)
1 تیر 1401

طرز تهیه دمنوس عسل و بابونه و 7 خواص آن


ادامه مطلب
مصرف عسل در ماه رمضان
30 فروردین 1401

مصرف عسل در ماه رمضان


ادامه مطلب

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

آخرین مطالب

  • طرز پخت کتلت0
    طرز تهیه کتلت بی‌نظیر به همراه 12 نکته مهم
    27 دی 1401
  • 0
    7 نکته مهم درباره‌ی خامه صورتی یا تتراپک
    23 آبان 1401
  • فوت و فن های پخت کلم پلو با کره نمک شَکِلّی (2)0
    طرز تهیه کلم پلو شیرازی با کره نمک و 7 نکته‌ی مهم
    17 شهریور 1401
  • معرفی چند فینگرفود خوشمزه و پرطرفدار با روغن کره حیوانی (2)0
    طرز پخت 7 فینگرفود خوشمزه
    2 شهریور 1401
  • 6  مورد از خواص بی نظیر مصرف عسل و سیاه دانه0
    کاهش وزن با عسل و سیاه‌دانه به همراه 4 خواص دیگر
    27 مرداد 1401

شرکت شَکِلّی

آدرس: خیابان ولی عصر، بالاتر از چهار راه پارک وی، خیابان مقدس اردبیلی، خیابان محمودیه، کوچه تیر، پلاک ۳

تلفن: ۲۲۰۲۴۷۱۳ (۹۸۲۱+)

دورنگار: ۲۲۰۲۴۷۲۰ (۹۸۲۱+)

ایمیل: crm@shakelligroup.com


اینستاگرام برند شَكِلّى
اینستاگرام رازهای شَكِلّى
آپارات شَكِلّى

آخرین مطالب

  • طرز پخت کتلت0
    طرز تهیه کتلت بی‌نظیر به همراه 12 نکته مهم
    27 دی 1401
  • 0
    7 نکته مهم درباره‌ی خامه صورتی یا تتراپک
    23 آبان 1401
  • فوت و فن های پخت کلم پلو با کره نمک شَکِلّی (2)0
    طرز تهیه کلم پلو شیرازی با کره نمک و 7 نکته‌ی مهم
    17 شهریور 1401
© 2022 Shakelli. Provided By IT.
  • FA
  • EN
  • Arabic
  • Russian