مرصع پلو
کره نمکی و روغن حیوانی شَکِلّی
مرصع پلو یک غذای لذیذ ایرانی است که برای پخت آن از مواد گیاهی مثل پوست پرتقال یا نارنج، بادام، زرشک و کشمش استفاده می گردد. در گذشته این غذا به نام پلوی جواهر نیز معروف بوده است، چرا که علاوه بر داشتن رنگ و لعاب فراوان، حاوی مواد مغذی بسیار با ارزش نیز می باشد. با کره نمکی و روغن حیوانی شَکِلّی، خوش طعم ترین مرصع پلو را نوش جان کنید.
مواد لازم
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
۵۰ گرم |
به مقدار لازم |
||
برنج |
۴ پیمانه |
سینه مرغ |
۱ عدد |
پیاز متوسط |
۱ عدد |
کشمش پلویی |
۳ قاشق سوپ خوری |
زرشک |
۲ قاشق سوپخوری |
خلال بادام |
۲ قاشق سوپخوری |
خلال پسته |
۲ قاشق سوپخوری |
خلال پوست نارنج یا پرتقال |
۳ قاشق سوپخوری |
زعفران دم کرده |
۲ قاشق سوپخوری |
شکر |
۲ قاشق سوپخوری |
نحوه پخت مرصع پلو
- ابتدا قابلمه را روی حرارت قرار دهید و پیاز نگینی خرد شده را در آن با کمی روغن تفت دهید تا سبک و کمی طلایی شوند.
- سپس مرغ را به آن اضافه کنید و کمی تفت دهید تا آب مرغ گرفته شود. آب و نمک را به آن بیفزایید و زمان دهید تا کاملاً بپزد.
- کشمش و زرشک را جداگانه در ماهیتابهای با کره نمکی تفت دهید.
- خلال بادام و خلال پسته را یک ساعت در آب خیس کنید تا کمی نرم شوند؛ سپس آنها را داخل آبکش بریزید تا آب آن کاملاً گرفته شود.
- خلال پوست نارنج یا پرتقال را در آب سرد بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کاملاً بجوشد، سپس آب آن را دور بریزید. این کار را ۳ بار انجام دهید تا تلخی پوست پرتغال کاملا گرفته شود.
- تابهای را روی حرارت قرار دهید و خلال پوست نارنج یا پرتقال، شکر، کمی روغن و زعفران دم کرده را با هم مخلوط کنید و در تابه تفت دهید تا ترکیب شیرین شود.
- برنج را آبکش و دم کنید؛ سپس در دیس بکشید و با سینه مرغ ریش ریش شده، کشمش، زرشک، خلال بادام و خلال پسته، خلال پوست نارنج یا پرتقال تزیین و سرو کنید.
نوش جان
برای آشنایی با فوت و فن های پخت مرصع پلوی خوشمزه بر روی لینک کلیک کنید.