رول زعفرانی
خامه و کره پاستوریزه شَکِلّی
رول زعفرانی یکی از خوش خوراک ترین شیرینی های مجلسی می باشد و حضور زعفران خوش عطر و بو در کنار رایحه ی کره پاستوریزه و خامه تازه این خوراکی جذاب را به یکی از خوشمزه ترین شیرینی ها، خصوصا در دور همی های گرم و صمیمی تبدیل کرده است. با ما همراه باشید تا شما را مرحله به مرحله با طرز تهیه این شیرینی لذیذ آشنا کنیم.
مواد لازم
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
مواد تشکیل دهنده |
مقدار مورد نیاز |
---|---|---|---|
۸۰ گرم |
۱۲۰ میلی لیتر |
||
شیر گرم |
۲۴۰ میلی لیتر |
مخمر فعال خشک |
۸ گرم |
آرد نول |
۶۰ گرم |
تخم مرغ |
۲ عدد |
شکر سفید |
۵۰ گرم |
نمک |
نوک قاشق غذاخوری |
شکر قهوه ای ( مواد میانی ) |
۱۳۰ گرم |
کره ذوب شده ( مواد میانی ) |
۱۶۰ گرم |
هل آسیاب شده |
۲ قاشق غذاخوری |
گردوی خرد شده |
۵۰ گرم |
خلال بادام |
۵۰ گرم |
زعفران ترکیب شده با آب |
به مقدار لازم |
طرز تهیه رول زعفرانی
- ابتدا پودر مخمر را با شکر سفید و شیر گرم مخلوط کنید و به مدت ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا خمیر تهیه شده عمل بیاید.
- در این مدت تخم مرغ ها را همراه با کره ی آب شده، خامه ی صبحانه و زعفران ترکیب شده با آب مخلوط کنید.
- سپس نمک و آرد را همراه با خمیر بعمل آمده به این مخلوط اضافه کرده و همراه با همزن برقی آنقدر مخلوط را بزنید تا کاملا با یکدیگر ترکیب شوند.
- در این مرحله ۱ - ۱.۳۰ ساعت مخلوط را به حال خود بگذارید تا حجم خمیر ۲ برابر شود.
- حال خمیر تهیه شده را با وردنه به قطر ۰.۵ سانتی متر ورز دهید.
- کره ی نرم شده را با شکر قهوه ای و پودر هل مخلوط کرده و همراه با پالت بر روی خمیر پخش کنید.
- گردوی پودر شده را همراه با بادام خلال شده بر روی سطح خمیر پخش کنید.
- خمیر را به قسمت های طولی با عرض ۵ سانتی متر برش زده و هر قسمت را رول کنید.
- کاغذ روغنی را در کف قالب کمربندی گذاشته و رول ها را با فاصله از یکدیگر درون قالب قرار دهید.
- در این مرحله روی خمیر را بپوشانید و پس از ۰.۵ ساعت استراحت در دمای محیط، قالب را در فر ۱۷۰ درجه به مدت ۳۰ - ۴۰ دقیقه قرار دهید تا بپزند.
نکته:در صورت تمایل، به زعفران ۱ - ۲ قطره گلاب اضافه کنید.
نکته:بهتر است تا آرد را در چند نوبت اضافه کنید تا بخوبی به خرد خمیر برود.
نکته: در صورتی که از همزن استفاده نمی کنید، خمیر و آرد را در چند نوبت، ۱۰ - ۱۲ دقیقه با دست ورز دهید تا کاملا ترکیب شوند و خمیر به دستتان نچسبد.
- رول های زعفرانی خوشمزه شما آماده است. نوش جان