اگر شما هم از مصرف کنندگان و طرفداران پروپاقرص روغن کره حیوانی هستید، حتما بارها با سولات متفاوتی در خصوص اصل بودن روغن کره مواجه شده اید. روغن کره حیوانی اصل باید چگونه باشد؟ روغن کره اصل باید چه ویژگی های ظاهری و کیفی داشته باشد؟ آیا روغن کره حیوانی خریداری شده کاملا خالص است یا با روغن نباتی ترکیب شده است.
یکی از مواردی که باعث گمراهی تشخیص روغن کره حیوانی اصل از تقلبی می شود آن است که روغن کره بسته به محل تولید، فصل تولید، نژاد گاو یا گوسفند و برخی دیگر از عوامل جزئی تر، می تواند خواص کیفی و ظاهری متفاوتی داشته باشد، با این حال هنوز هم راه هایی برای تشخیص نسبی روغن کره اصل از رغن ناخالص وجود دارد.
با ما همراه باشید تا شما را با برخی از روش های تشخیص نسبی روغن کره حیوانی اصل از تقلبی آشنا کنیم.
همانطور که می دانید بهترین و مطمئن ترین راه برای تشخیص روغن کره حیوانی از روغن ناخالص، تست های آزمایشگاهی می باشد، با این حال چند روش خانگی برای شناسایی تقریبی روغن کره اصل وجود دارد که می تواند تا حدی راهنمای خرید محصولی سالم باشد.
روغن کره باید عطر و طعم مطبوع حیوانی داشته باشد، یعنی با استشمام آن کاملا به ریشه حیوانی آن پی ببرید. اگر با ویژگی های روغن های نباتی آشنایی داشته باشید، طبیعتا تشخیص روغن کره خالص برایتان راحت تر خواهد بود. لازم به ذکر است که عطر و طعم روغن کره گاوی در مقایسه با روغن گوسفندی ملایم تر است، لذا این اختلاف طعم دلیلی بر ناخالص بودن روغن نمی باشد.
یکی از راه های خانگی تشخیص روغن کره اصل، قرار دادن مقداری از روغن جامد بر روی دست می باشد. روغن کره اصیل در دمای محیط حاوی دو فاز مایع و جامد می باشد. چنانچه مقداری از بخش جامد آن را بر روی دست خود قرار دهید، روغن سریعا به حالت مایع در می آید. همین مورد به هنگام خوردن روغن کره نیز اتفاق می افتد، یعنی روغن به محض قرار گرفتن در دهان سریعا ذوب می شود.
توجه داشته باشید که روغن کره گاوی زرد رنگ و روغن کره گوسفندی بین دو رنگ زرد و سفید و بیشتر متمایل به سفید است. یکی از نکاتی که باید به آن توجه کنید، این است که گاهی زردی رنگ روغن ناشی از فساد و اکسید شدگی روغن می باشد. فساد روغن از طریق تغییر طعم (طعم تند و فلزی مانند) و اختلاف رنگ در بافت روغن قابل مشاهده است.
در نهایت همانطور که گفته شد، دقیق ترین و مشخص ترین روش برای تشخیص روغن کره حیوانی اصل، بررسی روغن در شرایط آزمایشگاهی و بررسی میزان اسید های چرب اشباع می باشد. افرادی که خودشان تولید کننده روغن کره حیوانی می باشد هر کدام یکی از روش های مذکور را معیار خالص بودن روغن قرار می دهند، با این حال با استفاده از روش های بالا نمی توان نسبت دقیقی از میزان ناخالصی موجود در روغن را معین کرد.