میگو پلو، یکی از لذیذترین غذاهای دریایی جنوب ایران است که بهترین نوع آن در استان بوشهر تهیه میشود، به همین دلیل است که برخی از مردم این غذا را با نام میگو پلوی بوشهری میشناسند. همانطور که از نام غذا پیداست مادهی اولیه برای تهیه این غذا میگو است اما اینکه چطور چنین غذایی طبخ گردد تا تبدیل به یک وعده غذایی با عطر و طعمی به یادماندنی شود، فوتوفنهایی در کار است که در ادامه با شما در میان خواهیم گذاشت.
غذاهای دریایی عمدتا مراحل طبخ بیشتری نسبت به سایر غذاها دارند چراکه استفاده از ادویجات و چاشنیهای گوناگون عامل اصلی طعم دهی و رفع بوی نامطلوب اولیه در آنها است. اگر تصیم دارید تا میگو پلو را کاملا به سبک جنوبی تهیه کنید، باید بگوییم که یک وعدهی بسیار تند و پرادویه در انتظار شماست که البته از خوردن آن سیر نمیشوید. با ما همراه باشید تا در ادامه فوتوفنهای پخت میگو پلو بوشهری با کره سیر و سبزیجات شَکِلّی را به شما آموزش دهیم.
نکات کلیدی برای تهیه میگو پلو بوشهری خوشمزه
تهیه میگو تازه اولین و مهمترین توصیه برای تهیه میگو پلوی لذیذ است. میگو تازه باید فاقد هر نوع بوی شدید و زننده باشد. توجه داشته باشید که در صورتی که میگو بوی کلر بدهد به این معنی است میگو تازه نبوده و برای نگهداری طولانی مدت به آن کلر زدند. در بهترین حالت باید بوی نمک و جلبک دریایی از آن ساطع گردد.گوشت میگو تازه با قوام بوده و فاقد حالت لزج بر روی سطح پوست است و همچنین پوست سطحی میگو محکم به گوشت چسبیده است.
در پاک سازی و شستشوی میگوها دقت کنید تا تمامی زوائد و اضافات آن را جدا کنید و آن را حسابی شستشو دهید.
بهترین روش برای طعمدار کردن میگو ترکیب آن با سیر و پیاز و زعفران دم کرده است. میگوها چند دقیقه همراه با مواد ماساژ داده و سپس درب ظرف را بگذارید و برای سه ساعت میگوها را در یخچال استراحت دهید.
مناسبترین چاشنیهایی که برای تفت دادن میگو میتوانید استفاده کنید، کره سیر و سبزیجات شَکِلّی، رب گوجه فرنگی، تخم گشنیز، ادویه کاری، گرد لیمو، تمر هندی و نمک و فلفل سیاه است. تاثیر پیاز داغ فراوان را نیز دست کم نگیرید.
توجه داشته باشید تا برای جلوگیری از سفت و لاستیکی شدن میگوها زمان تفت دادن بیشتر از ۷ -۸ دقیقه طول نکشد.
برنج را از چند ساعت قبل همراه با نمک خیس کنید. برای طعم دار کردن پلو بهتر است آن را ابتدا آبکش کرده و لایه لایه همرا با مواد میگو بپزید.
اگر قصد دارید میگو پلویتان کمی مجلسیتر به نظر برسد از پیاز داغ فراوان، هویج سرخ کرده و خلال بادام یا پسته در لابه لای پلو استفاده کنید.
میگو پلو دستور پخت اولیه یکسانی دارد اما با توجه به اینکه این غذا در کدام شهر تهیه می شود، ادویجات آن میتواند متفاوت باشد.
1 Comment
با سلام
دستتون درد نکنه خیلی خوب و کاربردی بود ,ولی خدایش به بودجه ما نمیخوره .
ولی بازم ممنون از رسپی باحالتون